Cuma, Nisan 19, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

DLD Konferansında Türk Rüzgarı Esti

lidyana_globaltechmagazineAlmanya’nın Münih kentinde 18-20 Ocak tarihlerinde gerçekleştirilen ve Davos zirvesi öncesi teknoloji liderlerini bir araya getiren DLD (Digital–Life–Design) Konferansı’nda bu yıl e-Ticaret panelinde Türk rüzgarı esti.

İnovasyon ve dijital alandaki gelişmelere yönelik içeriğiyle dünyanın en saygın konferansları arasında kabul edilen DLD (Digital-Life-Design) Konferansı’nın e-ticaret panelinde Lidyana.com kurucusu ve CEO’su Hakan Baş yer aldı. Hakan Baş ile birlikte aynı panelde yer alan diğer konuşmacılar ise dünyaca ünlü tasarım ürünleri satışı sunan fab.com’un kurucusu Jason Goldberg ile Amerikan lüks moda sitesi modaoperandi.com’un kurucusu Áslaug Magnúsdottír oldu. Panelin moderatörlüğünü ise Markafoni kurucu ortağı Sina Afra yaptı.

18-20 Ocak 2015 tarihleri arasında Almanya’nın Münih kentinde gerçekleştirilen konferansa Linkedin’in kurucusu Reid Hoffman, Rocket Internet kurucusu Oliver Samwer, Opsware yazılım şirketinin kurucusu Ben Horowitz gibi önemli isimlerin yanı sıra Facebook, Dropbox, The European Space Agency, BMW gibi dünyanın en saygın firmaların üst düzey yöneticileri konuşmacı olarak yer aldı ve düşüncelerini katılımcılarla paylaştılar.

3 gün süren konferansın e-ticaret panelinde konuşan Hakan Baş, “Gelişmekte olan ülkelerde e-ticaret potansiyeli hala çok yüksek. Müşterilerden tedarikçilere, kargo firmalarından ödeme sistemlerine, tüm ekosistem bu kanalı öğreniyor ve kolaylıklarını keşfettikçe hızla adapte oluyor” dedi. Baş, Türkiye’de e-ticaret alanında yaşanan gelişmeleri Lidyana.com örneğinden yola çıkarak dile getirdi. Baş sözlerini şöyle sürdürdü: “Lidyana 2014 senesinde %120 büyürken reklam harcamalarını da %30 kıstı. Kuruluşumuzdan beri çok hızlı marka bilinirliği ve algısı oluşturduk. Önümüzdeki dönemde büyümeyle beraber karlılığımızı da artırmaya odaklanacağız.”

Hakan Baş, Türkiye’nin özellikle internet alanında çok ciddi potansiyeli olan bir ülke olduğunun da altını çizdi: “Genç nüfusumuz, mobil ve kredi kartı penetrasyonumuz, büyüyen internet kullanım hacmi ve değişen alışkanlıklarımızla, e-ticaret ülkemizde de sürekli gelişmektedir.”

Teknoloji Makaleleri