Cuma, Nisan 19, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

HPE 3PAR StoreServ Yönetim Konsoluna İlk Bakış

BT yöneticilerinin ve uzmanlarının, kullanmakta oldukları storage ürünü ne kadar iyi olsada kullanıcı arayüzünden oldukça yakındıklarını biliyoruz. Güncelleme yapınca session time-out hataları, kullanıcı dostu olmayan arayüzler ve en önemlisi doğru ve hızlı rapor alamamak yaşanan sorunlardan bazıları. Ama artık 3PAR Management Console ile en hızlı, basit ve bilgilendirici arayüzlerle BT yönetimi mümkün!

HP, BT yöneticisinin kaynak ve storage yönetimi anlamında işini kolaylaştıracak, kullanıcı dostu, üzerine aksiyon üretilebilen yararlı bilgileri, basit arayüzlerle sunan yeni yönetim konsolunu duyurdu :
3PAR StoreServ Management Console veya diğer adıyla ‘SSMC’.

Yeni arayüzde birbirinden yeni bir çok özellik gelmiş oldu. Bunlar arasında;

  • OneView ile aynı tasarım ve görsele sahip basit arayüz
  • Aynı arayüzden File ve Block yönetimi
  • Entegre System Reporter
  • Web tabanlı arayüz
  • Smart Search ile bütün objeler içerisinde arama yapabilme özelliği

Şimdi daha da yakından inceleyelim;

SSMC ‘ye web tarayıcınız ile erişerek login olduktan sonra Dashbard’a yönlendirileceksiniz.

21e2187

Kullanıcı adı ve şifrenizi doğru olarak girdiğinizde DashBoard’a yönlendiriliyorsunuz. Bu ekranın sayesinde, ortamda bulunan bütün birimlerin sağlık ve performans durumlarını anlık olarak görebiliyorsunuz.

3fa30ff

Sol üst köşede SSMC’ye bağlı olan bütün 3PAR’ları ve durumlarını, hemen sağ tarafında sistemlerin performans durumlarını anlık olarak görebiliyorsunuz. Diğer grafiklerde ise kapasite yönetimi hakkında detaylı bilgi alabiliyor ve 3PAR’ın Thin Teknolojileri sayesinde sağlanan kapasite tasarrufunu görebiliyorsunuz.

Ayrıca dashboard da bulunan her grafiğe tıklayarak daha detaylı bilgi alabiliyorsunuz. Örneğin sağ üst köşede bulunan “Storage Systems” grafiğine tıklarsanız, SSMC’ye bağlı her sistemi tek başına görebiliyorsunuz. Grafikler içerisinde bulunan segmentlerin herhangi birine tıkladığınızda sadece o segmentte yer alan 3PAR’lara erişebiliyorsunuz.

Mega Menu

Arayüzün üst kısmında bulunan Mega Menü sayesinde en sık kullandığınız ve ihtiyacınız olacak olan içeriklere tek noktadan erişebiliyorsunuz.

33b6d18

Yeni controllerlar ile gelen File Persona özelliği lisanslandıktan sonra menüde yerini alıyor. Kısaca SSMC; Block, File ve Object Storage yönetimi için ihtiyaç duyulacak tek nokta olarak hayatımıza girmiş bulunuyor.

3PAR SmartSearch

SSMC kullanırken sistemde gezinmenin veya işlem yapmanın en kolay yollarından birisi de arama fonksiyonu. 3PAR SmartSearch ile bir çok fonksiyonu çağırarak arayüz üzerinden çalıştırabiliyorsunuz. Arama özelliği sayesinde aradığınız fonksiyonu yazdığınızda 3. karakterden sonra AutoComplete arayüzü açılıyor ve size yazdığınız harfler ile başlayan fonksiyonları gösteriyor. Sık kullanılan fonksiyonlar ise her arama çubuğuna tıkladığınızda size öncelikli olarak öneriliyor.

3d7201d

Map View

Map View arayüzü ile fiziksel birimlerin dağılımını bir arada görebilirsiniz buna göre aksiyonlar üretebilirsiniz.

0a1b9cf

Raporlama

SSMC Raporlama eklentisi olan System Reporter 3Par OS 3.1.2 ile entegre olarak gelmekte ve herhangi bir external veritabanına ihtiyaç duymadan o node içinde çalışabilmektedir.

SSMC ile özellikle toplam kapasitenin ne kadar avantajlı ve ekonomik kullanıldığı gösterilmektedir.

235a903

Aynı şekilde performans raporlarıda anlık, günlük ve haftalık olarak gözlemlenebiliyor.

282d1ff

Uyumluluk
SSMC 3PAR Inform OS 3.1.3 veya üstü ile uyumlu olarak çalışacaktır.

Lisanslama
Herhangi bir lisanslama gerekmeden kullanılabilecektir.

Teknoloji Makaleleri