Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Hologram Teknolojisi Evlere Giriyor

musion_globaltechmagazineDünyada 3 boyutlu efekt ve gösteri teknolojilerinin en yaratıcı patentlerini elinde tutan ve sektör lideri olarak birçok başarılı projeye imza atan Musion, dünya genelinde ses getiren geleceğin teknolojilerine öncülük etmeyi sürdürüyor.

Musion tarafından hayata geçirilen 3 boyutlu hologram teknolojisi uygulamaları; eğitim, sağlık, siyaset, bilim, emlak gibi hayatın içerisinde pek çok konuda, ihtiyaca uygun çözümler sunmaya devam ederken, geleceğin teknolojisi olarak adlandırılan hologram, dünya devi şirketlerin gelecek planlamalarında odak noktalarından biri haline dönüştü.

Son olarak Microsoft tarafından açıklanan Windows 10 işletim sistemi ile birlikte hololens uygulaması evlerin içine kadar girecek. Geliştiricilerin holografik deneyimler tasarlamasını sağlayan bir dizi özellik içeren yeni üründe Windows 10 uygulamaları hologram olarak çalışacak.

“Hologram Teknolojileri Daha da Yaygınlaşacak”

Tüm dünyada büyük yankı uyandıran yeni nesil hologram teknolojisi uygulamalarının, hayatın her alanında yaygınlaşmaya devam edeceğini vurgulayan Musion Türkiye Kurucusu Murat Günenç, “Aylar önce ifade ettiğimiz gibi çok kısa süre içerisinde hologram teknolojisi çok hızlı bir ilerleme kaydediyor. Teknoloji gelişmeye devam ettikçe, hologram uygulamalarının kullanım alanları da genişlemeye devam edecek. Evlerde, işyerlerinde bu teknoloji daha da yaygınlaşacak. İnternet üzerinden görüşmelerde hologram görüntülerden yararlanılacak” diyerek, uygulamanın uzun soluklu sonuçlar doğuracağını söyledi.

“Yeniliklere Öncelik Vermeye Devam Edeceğiz”

Ülkemizde ve dünyada, günden güne hologram teknolojisi uygulamalarının daha da yaygınlaştığına dikkat çeken Günenç, “Musion olarak bu girişimi başlattığımız beri söylediğimiz ilk söz, geleceğin teknolojisi olan bu uygulamanın hayatımıza büyük kolaylıklar sağlayacağı ve dünya genelinde yaygınlaşacağı oldu. Bu sözümüzün de her geçen gün ortaya çıkan başarılı çalışmalar sayesinde gerçeğe dönüştüğünü görmekteyiz. Son olarak sektöründe dünya devi olan Microsoft bu teknolojiyi bünyesinde kullanacağını açıkladı. İnanıyorum ki ilerleyen zamanlarda, çok farklı sektörlerde ve uygulamalarda bu teknolojiyi görmeye devam edeceğiz. Musion olarak, çalışmalarımızda hep yeniliklere öncelik vererek, farklı çözüm seçeneklerini kullanıcılara ulaştırmaya gayret gösteriyoruz” ifadelerini kullandı.

Teknoloji Makaleleri