Çarşamba, Nisan 24, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

VMware vCloud Air’in Mükemmel Performansı

LOGO1Sanallaştırma ve bulut altyapısının lideri VMware, VMware vCloud Air için geliştirilmiş felaket kurtarma ve ileri derece ağ hizmetlerinin tanıtımını gerçekleştirdi.

VMware ayrıca müşterilerin sadece kullandıkları kaynakların bedelini hızlı bir şekilde ödeyebilecekleri ve çevrimiçi bağlanma olanağı veren vCloud Air Virtual Private Cloud OnDemand’in genel satışına başlandığını da duyurdu. VMware, vCloud Air OnDemand’in genel satışa çıkmasının bir parçası olarak müşterilerin aboneliklerinde öngörülebilen faturalara sahip olmaları kolaylaşacak. Bunun yanında yeni Abonelik Satın Alma Programı ile sadece kullanılan bulut kaynaklarının ödemesini yapacakları yeni bir programın da tanıtımı gerçekleştirildi.

VMware Bulut Hizmetleri İş Biriminden Sorumlu Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Bill Fathers açık bulutun her VMware müşterisinin gelecek vizyonunun bir parçası olduğunu çünkü bunun hızlı hareket etmelerine ve BT altyapılarından çok daha fazla parasal değer elde etmelerine yardımcı olduğunu belirtiyor. Fathers sözlerini şu şekilde sürdürüyor:

“VMware vCloud Air, müşterilerimize hem yeni hem de var olan uygulamalar için bu faydaları sağlıyor. Duyurusu gerçekleştirilen hizmet iyileştirmeleri, var olan vSphere ortamlarıyla uyumlu açık bulut platformuna müşterilerimizin güçlü ilgisini yansıtmaktadır.”

Basit, Ekonomik Bulut Felaket Kurtarımı

Hibrit bulutun en fazla tercih edilme sebeplerinden biri de felaket kurtarma ve iş sürekliliğini kolaylaştırmasıdır. BT, birçok şirketin hayat damarı haline geldi ve BT sistemlerindeki herhangi bir kesilme ciro kaybına, fırsatların kaçırılmasına ve rekabette dezavantajlı duruma düşülmesine neden olabiliyor. VMware vCloud Air Disaster Recovery iş sürekliliği planlaması için ekonomik, esnek ve basit felaket kurtarma sağlıyor.

VMware vCloud Air Felaket Kurtarma bir saatten daha kısa süre içerisinde çalışır hale getirilebilir ve sanal makinelerle veriyi vCloud Air’e yedekleyerek felaket anlarında daima hazır bir sanal veri merkezi sağlar. Kurumlar felaket kurtarma için vCloud Air’i seçiyorlar çünkü var olan sanallaştırılmış ortam üzerinde hiçbir değişikliğe ihtiyaç duymuyor ve hali hazırda kullandıkları tüm işletim sistemleri ve uygulamalarını hiçbir dönüştürmeye ihtiyaç duymadan destekliyor. Diğer özellikleri ise şu şekilde sıralanıyor:

• Bağımsız yeniden çalışma desteği – Kurumların, vCloud Air’e devrolunduktan sonra öncelikli veri merkezlerindeki normal veri merkezi operasyonlarına yeniden başlamaları için daha kolay bir yolları olacak. Kurumlar iş yüklerini vCloud Air’den birincil kurum ortamına normal operasyonlarını yeniden başlatmak için ağ üzerinden kopyalayabilecekler.

• Çoklu kurtarma noktaları – Kurumlar veri merkezi ortamlarının önceden çekilmiş ekran görüntülerini çoğaltmak için geri dönme seçeneğine sahip olacaklar. En sık rastlanan kurtarma noktası olarak üzerinde uzlaşılan veri bozulması, virüsler ya da korsan saldırıları tarafından oluşan kesintilerin ardından verileri kurtarabilmek hayati önem taşıyor.

• Self-servis otomasyon – Kurumlar, yeni vRealize Orchestrator DR eklentisi, açık kaynak DR Ortak Hat Arayüzü (CLI) ve genişletilmiş REST API kullanarak üstlendikleri operasyonları düzenleyecek kurtarma senaryolarını, tanımlama ve uygulama olanağına sahip olacaklar.

Yeni VMware vCloud Gelişmiş Ağ Hizmetleri

VMware NSX ağ sanallaştırma platformu tarafından beslenen VMware vCloud Air gelişmiş ağ hizmetleri, kurumların açık bulutta eşi görülmemiş güvenlik ve izolasyon elde etmelerini sağlayacak. VMware’in kurumlara sağlayacağı faydalar ise şunlar:

• İncelikle işlenmiş ağ güvenlik grupları ve izolasyon – Kurumlar, çoklu sanal ağlara ihtiyaç duymadan geniş kapsamlı ağ trafiği izolasyonu sağlayan güvenlik gruplarını tanımlayabilir. Açık bulut pazarında benzersiz olan bu özellik, uygulama ya da sanal makinenin tehlike altında olması durumunda içeride bulunanların ve zorla girenlerin ağa tam ulaşım elde etmesini engelleyecek şekilde tasarlanmış “sıfır güven” güvenlik modelini çalıştırıyor. Ayrıca belirgin şekilde ağ konfigürasyonunu basitleştiriyor ve yayılmış koruma duvarı gibi konuşlandırılarak ağ üzerindeki trafiğin sıkışmasını engelliyor.

• Dinamik yönlendirme – VMware vCloud Air, şirket içi ve bulut tabanlı ortamlar arasındaki ağ entegrasyonunu basitleştirecek Sınır Geçiş Protokolü’nü (BGP) ve Önce Açık En Kısa Yol (OSPF) tabanlı yönlendirmeyi destekleyerek, bulut üstünde yer alan uygulama yerleşimindeki ihtiyaç fazlası ve devamlılığa imkan veriyor. Ayrıca ağ ve yönetim harcamalarını da azaltıyor.

• Ek vCloud Gelişmiş Ağ Hizmetleri – 200’e kadar uç noktaya genişletilmiş ağ ölçümlemesi, noktadan siteye bağlantı için geliştirilmiş VPN desteği ve HTTP’ler için destekle geliştirilmiş yük dengelemesi.

vCloud Air’e Anında Erişim

VMware vCloud Air Virtual Private Cloud OnDemand kurumlara anında erişim için online kayıt ve kredi kartı ya da ödeme anlaşmasıyla kullandıkları kadar ödeme olanağı veriyor. Bağımsız kullanıcılar kayıt olduklarında 300 dolarlık ücretsiz hizmet alıyorlar, testler yapabiliyor, riske girmeden kavram kanıtlama ve uygulama yerleştirmesi gerçekleştirebiliyorlar. Hiçbir şekilde önden kaynak taahhüdü ve ödemeyle karşılaşmıyorlar: Ücretlendirme, kaynaklar kullanıldıkça hesaplanıyor (dakika başına) ve aylık olarak faturalandırılıyor.

Abonelik Satın Alma Programı

VMware Abonelik Satın Alma Programı (SPP) herhangi bir bulut hizmetini kullanan ve yalnızca kullandıkları kadar ödeyen kurumlar için tam esnekliği, düzenli ve öngörülebilir faturalamayla birleştirecek. Kurumlar hemen yapacakları tek bir ön ödemeyle ya da 2015’in ikinci yarısında başlayacak düzenli aylık taksitlerle SPP fonu oluşturabilecekler. Kurumlar taahhüt ettikleri miktara paralel olarak yüksek hacimli indirim elde edecekler. Sonrasında sadece ihtiyaçları kadarı için ödeme yapacak ve ihtiyaç duyduklarında fonlarına ekleme yaparak bulut hizmetlerini kullanarak fonlarını harcayabilecekler. SPP, vCloud Air OnDemand’in yanında Horizon Air de olmak üzere tüm vCloud Air hizmetlerini destekliyor.

Teknoloji Makaleleri