Cumartesi, Nisan 20, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Samsung’un 2014 Yılı 4. Çeyrek Sonuçları

samsung_globaltechmagazineGeçtiğimiz günlerde Apple’ın rekor satış ve kâr oranı açıkladığı çeyrek sonuçlarının ardından Samsung da 2014 mali yılının 4. çeyreğine ait sonuçlarını açıkladı. Koreli dev firma, bu çeyrekte elde edilen 52.73 trilyon won’dan (48.6 milyar dolar), 5.29 trilyon won (4.87 milyar dolar) faaliyet kârı elde edildiğini duyurdu.

Geçtiğimiz yılın aynı dönemiyle kıyasladığımızda, Samsung’un cebine giren paranın üçte bir oranında azaldığını görüyoruz. Önceki yıl Samsung 59.28 milyar dolar gelir elde ederken, 7.7 milyar dolar da kâr rakamına ulaşmıştı. Bu sonuçlarla birlikte, şirketin net geliri yıllık bazda bakıldığında 4 çeyrek üst üste düşüş göstermiş oldu.

Elektroniğe dair her şeyi yapan Samsung’un cebine giren parada en büyük pay sahibi olan mobil bölümü ise, 26.29 trilyon won gelir ile 1.96 trilyon won kâr açıkladı. Bu rakama ulaşılmasında Galaxy Note 4 satışlarının etkili olduğu düşünülürken, geçtiğimiz yıl elde edilen 5.47 trilyon won’a göre %60’lık bir düşüş gözlendi. Samsung, Hindistan ve Çin gibi yükselen piyasalarda 2015 yılı içerisinde daha iyi iş yapmayı planlıyor. 4G LTE hizmetlerinin tüm dünyaya yayılacak olmasından da beklentileri büyük.

Samsung’un bu durmak bilmeyen düşüşe karşı stratejisi ise, “yeni malzemeler, yenilikçi tasarım ve farklı özellikler” olarak karşımıza çıkıyor. Yeni ürünlerini, kalabalık Samsung cihazlarının arasından çıkıp yükselebilecek kalitede yapmak isteyen Samsung, işe Galaxy A serisiyle başlamış, nispeten tüketiciyi yeni stratejisine ısındırmıştı. Şimdi asıl Galaxy S6 ile neler olacağını bekleyip görmek gerekiyor. Şirket S6’da adına yakışır bir ürün çıkarırsa, sonraki çeyreklerde yükselişe geçebilir.

Teknoloji Makaleleri