Perşembe, Nisan 25, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

EMC Sadeliği VSPEXBLUE İle Yeniden Tanımlıyor

emc_globaltechmagazineEMC Corporation (New York Borsası:EMC) yaptığı açıklamada, VMware EVO:RAIL ve EMC yazılımları üzerine inşa edilen; işmeci, veri depolama, ağ ve yönetim özellikleri sunan hiper- yakınsanmış altyapı donatımı EMC® VSPEX® BLUE’yu satışa sunduğunu duyurdu.  VSPEX BLUE hiper-bütünleşik altyapı donatımı, işletmelerin 15 dakikadan az bir sürede konfügürasyonu tamamlanmış sanal sunuculara geçişini mümkün kılarken, diğer hiper-bütünleşik altyapı donatım çözümlerine oranla, etkileyici düzeyde kısa sürede operasyona başlamalarına imkan sağlıyor. VSPEX BLUE’nun genişletilebilir ölçeğe sahip altyapısı işletmelere kullanıcıların değişen gereksinimlerini işin hızına uyan hızda karşılama imkanı sunarken, BT ile ilgili ileriye dönük kapsamlı tahmin çalışmaları yapma yükünü de ortadan kaldırıyor.

Orta ölçekli işletmeler için uygun olan VSPEX BLUE, standart modüler yapı taşlarından oluşuyor ve işletmelere 1’den 4 adete kadar 2U yüksekliğinde ve her biri 4 sunucu iceren (toplam 16 sunucu) donatımlar ile  kusursuz doğrusal ölçeklenirlik sağlıyor. VSPEX BLUE , altyapı konsolidasyonu, uzak ya da şube ofis otomasyonu ve sanal masaüstü sistemleri için de ideal ortamı sağlıyor.

BT yönetimi VSPEX BLUE ile kolaylaşıyor

VSPEX BLUE hiper-bütünleşik altyapı donatımı, BT’de konfigürasyon, yönetim ve bakımı kolaylaştırıyor. EMC, VSPEX BLUE kullanıcıları için diğer çözümlerden farklı olarak entegre bir yönetim deneyimi sunuyor.  “VSPEX BLUE Manager” , standart EVO:RAIL Kurulum, Konfigürasyon ve Yönetim Makinesi’nin (Deployment, Configuration and Management Engine, DCM Engine) özelliklerini artırıyor ve işletmelere VMWare EVO:RAIL’in sade ve sezgisel tasarım çizgisini koruyarak , EMC arayüzünden entegre uzaktan destek ve Uygulama Mağazası’na erişim olanağı sunuyor.

VSPEX BLUE Manager

EMC, VSPEX BLUE hiper-bütünleşik altyapı donatımı ile sektörde çığır açmaya devam ediyor ve sektörde ilk defa tek noktadan işletmelerin işle ilgili sürekli değişen gereksinimlerini hızlı ve kolay bir şekilde karşılamak için EMC ve EMC’nin iş ortaklarının katma değerli yazılımlarını indirilebilecekleri bir Mağaza (Market) sunuyor.

EMC “VSPEX BLUE Manager”, VMware EVO:RAIL kullanıcılarının beklediği sadeliği ve kullanım kolaylığını barındıran kusursuz ve uyumlu bir son kullanıcı deneyimi sunuyor. Kullanıcılar VSPEX BLUE Manager aracılığıyla kolay ve rahat bir şekilde EMC’nin bilgi tabanı ile ilgili makaleleri gibi elektronik hizmetlere, çevrimiçi ve gerçek zamanlı EMC Topluluğu kaynaklı zengin içeriklere erişebiliyor ve sistemin optimal düzeyde çalışması için EMC’nin en iyi uygulamaları hakkında bilgi edinebiliyor. VSPEX BLUE Manager aynı zamanda cihazın yazılımının her zaman güncel kalması için herhangi bir kesinti ya da gecikme süresine sebep olmadan otomatik olarak kurulumu yapılabilen yazılım ve yama güncelleştirme uyarısı ile de BT yönetimini basitleştiriyor.

VSPEX BLUE Market

EMC, VSPEX BLUE Manager içine VSPEX BLUE Market’ı (Uygulama Mağazası) ekledi. Mağaza, kullanıcılara EMC ve EMC’nin teknoloji ortakları tarafından geliştirilen, VSPEX BLUE cihazı için önceden onaylanmış, indirilebilir güvenilir çözüm ve teknolojilere erişim sağlıyor.  EMC, VSPEX Blue Market’in ilk sürümde şu özellikleri sunuyor;

·         Recoverpoint for VM (RP4VM); her sanal makineyi granuler seviyede korumayı sağlayan, asenkron ve senkron kopyalama ozelligi olan, WAN ortamlarında üstün sıkıstırma ve tekillestirme özellikleri ile müşterilerine inanilmaz tasarruf sağlayan ve en önemlisi bir DVR cihazı gibi sanal makineleri istenen ana geri sarmaya imkan veren is surekliliği çözümü. EMC VSPEX Blue’yu her donatım icin 15 adet ücretsiz RP4VM ile duyurdu.

·         VMware vSphere Data Protection™ Advanced ile sanal makineleri yedekleme imkanı. EMC’nin üstün Avamar/Datadomain teknolojisi üstüne kurulan bu VMware yazılımı müşterilerin verilerini çok hızlı ve çok az yer tutan bir şekilde VSPEX Blue dışında bir ortama yedek almasını sağlıyor.

·         EMC CloudArray® Gateway ;EMC’nin 2014 senesinde bünyesine kattığı TwinStrata teknolojisine dayanan Cloudarray, VSPEX Blue müşterilerine kapasite arttırma imkanı sağlıyor. AWS S3, vCloudAir (20+ tane) gibi bulut alyapısına kapasiteyi genişletme imkanı sağlayan Cloudarray Gateway, veriyi kopyalarken şifreleme, veri sıkıştırma, bulut üstünde snapshot alma gibi özellikler sunuyor. EMC VSPEX Blue’yu her donatım için ücretsiz 10TB Cloudarray lisansi ve 1TB cache lisansi ile duyurdu.

EMC Güvenli Uzaktan Destek (EMC Secure Remote Support -ESRS)
EMC VSPEX BLUE hiper-bütünleşik altyapı donatımı arayüze yerleşik halde EMC Güvenli Uzaktan Destek sunuyor. ESRS aynı zamanda tüm yazılım ve donanımlar için canlı sohbet, telefon ya da EMC ekibi aracılığıyla uçtan uca, sürekli destek sağlıyor. ESRS ile EMC  düzenli olarak EMC VSPLEX BLUE cihazını izleyebiliyor ve bu şekilde de herhangi bir arıza olduğunda bilgilendirilerek aksama süresinin önüne geçilmesine yönelik önlemler alınması konusunda destek sunuyor. EMC’nin 7X24 destek hizmeti ESRS ile birlikte inanılmaz kolay hale geliyor. Cihazın içeriğindeki donanım ya da yazılımlarla ilgili tüm sorunlarla EMC ilgileniyor.

İş Ortakları

EMC, EMC VSPEX BLUE cihazı için ilk etapta EMC İş Ortağı Programı’nda yer alan seçkin bir distribütör grubuna odaklanacak. Bu grup içinde EMEA bölgesinde Türkiye’de de hizmet veren Avnet yer alıyor. Avnet dünya çapında faaliyet gösteriyor ve aynı zamanda üretim konusunda gereken niteliklerin yanı sıra gerekli tüm uluslararası sertifika ve becerilere de sahip.

Satışa Sunulma Bilgisi

EMC, yakınsanmış altyapı portföyünü müşterilere daha çok seçenek sunacak olan VSPEX BLUE ile genişletiyor. Hızlı ve basit kurulumu, kapsamlı desteği ve çevik ölçeklenirlik özelliği ile VSPEX BLUE EMC’nin kapsamlı ve güvenilir yakınsanmış çözümlerinin bir parçası olarak VCE Vblock Systems ve VSPEX Referans Mimarileri’ne katılıyor. Genel olarak, EMC VSPEX BLUE hiper-yakınsanmış altyapı cihazı 17 Şubat itibarıyla satışa sunulacak. VSPEX BLUE hakkında faha fazla bilgi için yetkili EMC iş ortağıyla irtibata geçilebilir.

EMC VSPEX’in altyapıları ne kadar sadeleştirdiğini anlatan videoyu izleyebilirsiniz.

 

 

Teknoloji Makaleleri