Cuma, Nisan 19, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Yeni Teknolojiler Sektörün Geleceğini Değiştirecek

autodeskÜç boyutlu tasarım, mühendislik ve eğlence alanlarında dünyanın önde gelen yazılım şirketi Autodesk’in, Türkiye’deki iş ortağı, imalat sektörünün deneyimli oyuncusu Altar Teknoloji, 20 Ocak 2015 Salı günü Hilton İstanbul Kozyatağı Otel’de gerçekleştirdiği etkinlikle, Autodesk’in imalat sektörüne yönelik çözümlerini geniş bir izleyici topluluğuna sundu.

“Autodesk Sayısal Modelleme Günü” adlı etkinlikte açılış konuşmasını gerçekleştiren Autodesk İmalat Sektörü İş Geliştirme Koordinatörü Emin Cenal, sektörü yakından ilgilendiren dijital tasarım ve imalat çözümlerini yeni bir “Sanayi Devrimi’ne” benzeterek, Autodesk’in bu alandaki çözümlerini izleyenlere tanıttı. 3B katı ve montaj modelleme ile otomatik teknik resim üretimi çözümü Autodesk Inventor ve mekanik – endüstriyel ürün tasarımı alanında “devrim” niteliği taşıyan Autodesk Fusion 360 ürünlerinin bilhassa öne çıktığı toplantı, imalat sektörü paydaşlarının sektörün geleceğine dair öngörü sahibi olduğu özel etkinliklerden biri olarak tamamlandı. Bulut-tabanlı Autodesk Fusion 360, 3 boyutlu endüstriyel ve mekanik tasarım, işbirliği ve imalat çözümlerini tek bir paket içerisinde bir arada sunuyor.

Etkinliğin ev sahipliğini yapan Altar Teknoloji Satış Direktörü Bülent Görücü etkinlikte yaptığı konuşmada, “Bu ürünler ‘her yerde ve her zaman’ tasarım anlayışını gerçeğe dönüştürüyor. Mekanik ve endüstriyel ürün tasarımcılarına, iş yapma şekillerini baştan aşağı değiştiren bir esneklik ve tasarım gücü sağlıyor” değerlendirmesinde bulundu.

Kullanıcılar yeni çözümleri nasıl değerlendiriyor?

Etkinlikte hazır bulunan Autodesk Türkiye iş ortakları, kendi deneyimleriyle yeni teknolojilerin iş hayatlarına olan etkisini birinci ağızdan değerlendirdi. Punto Mühendislik Genel Müdürü Dr. Ertuğrul Başeşme, Autodesk’in Sayısal Modelleme teknolojisinin bir parçası olan simülasyon çözümlerinin sunduğu akışkanlar analizi özelliğine odaklanarak, bu teknolojinin iş ve gündelik hayatı kolaylaştıran bir yenilik olduğunu vurguladı. Uzun yıllar Ford Otosan İnönü Fabrikası İmalat Mühendisliği Bölümü Ekip Lideri olarak çalışan, emekliliği ile kendi danışmanlık şirketini kuran Hüseyin Yaşar Asa ise, Autodesk Inventor ile tasarım sürecinde sınıflandırma, isimlendirme, yönetme gibi konuların nasıl standartlaştırılabildiğini anlattı.

Altar Teknoloji, imalat sektörünü ilgilendiren en yeni teknolojilerin sektör oyuncularına tanıtıldığı Autodesk Sayısal Modelleme Günü’nü gelecek yıllarda gelenekselleştirmek istiyor. İmalat sektörünün deneyimli oyuncusu olan şirket bu sayede, Autodesk’in “geleceğin teknolojilerine şekil verme” vizyonunu da paylaştığını da vurguluyor.

Teknoloji Makaleleri