Perşembe, Nisan 25, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Türk Telekom Grubu’ndan Teknolojiye Yatırım

turktelekomgrup_globaltechmagazineAvrupa Birliği’nin finans kurumu Avrupa Yatırım Bankası, beraberindeki heyetle, Türkiye’nin ilk lisanslı araştırma-geliştirme merkezine sahip operatörü Türk Telekom Grubu, Avea Ar-Ge Merkezi’ni ziyaret etti. Avrupa Yatırım Bankası Başkan Yardımcısı Pim van Ballekom, merkezde geliştirilen yerli teknoloji projelerine yakın ilgi gösterdi ve geleceğe dönük ekonomik büyüme ve istihdamın, ürün, hizmet ve iş modellerindeki inovasyondan sağlanması gerektiğine inandığını söyledi.

Türk Telekom Grubu, Avrupa Yatırım Bankası ve Avrupa Yatırım Fonu yöneticilerini, Türkiye’nin iletişim teknolojileri alanında en önemli araştırma-geliştirme merkezlerinden biri olan Türk Telekom Grubu, Avea Ar-Ge Merkezi’nde ağırladı. 2011 yılında, Türk Telekom Grubu Avrupa Yatırım Bankası tarafından Türkiye’de ilk Ar-Ge ilk kredisi alan kurum olmuştu. Avrupa Yatırım Bankası Başkan Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi Pim van Ballekom ve Avrupa Yatırım Fonu CEO’su Pier Luigi Gilibert’in liderlik ettiği heyet, Türk Telekom Grubu, Avea Ar-Ge Merkezi’ne ziyarette bulunarak, Türkiye’de üretilen ileri teknoloji ürün ve hizmetlerle ilgili detaylı bilgi edindi.

Avrupa Yatırım Bankası’nın Türkiye’deki öncelikli alanları, yüksek hızlı internet, mobil ağlar ve bulut bilişim

Gerçekleşen ziyarette konuşan Avrupa Yatırım Bankası Başkan Yardımcısı Pim van Ballekom: “Ar-Ge ve genişbant alanlarındaki başarılı iş birliğimiz sonrasında Türk Telekom Grubu, Avea Ar-Ge Merkezi’ni ziyaret etmekten memnuniyet duydum. 2011 yılından beri Ar-Ge programına verdiğimiz destekten büyük gurur duyuyoruz. Avrupa Yatırım Bankası olarak inovasyon ve yetenekleri desteklemek en önemli sorumluluklarımız arasında yer alıyor. Geleceğe dönük ekonomik büyüme ve istihdamın, artan ölçüde ürün, hizmet ve iş modellerindeki inovasyondan sağlanması gerektiğine inanıyoruz. Her iş, gittikçe artan bir şekilde dijital bir iş haline geliyor. Dolayısıyla yüksek hızlı internet, mobil ağlar ve bulut bilişim, Avrupa Yatırım Bankası’nın Türkiye’deki öncelikli alanları durumunda. Bilgi ve iletişim teknolojileri verimlilik artışının ana faktörü olmaya devam edecektir. Avrupa Yatırım Fonu son dönemde Türkiye’nin ilk teknoloji transfer fonuna destek verirken, Avrupa Yatırım Bankası Grubu da Türkiye’deki inovasyon gelişimi amacına bağlı kalmayı sürdürüyor” dedi.

Ar-Ge’de öncelik, geleceğin inovasyon standardını belirleyen teknolojileri geliştirmek

Sürdürülebilir büyümenin tek yolunun teknoloji geliştirmeden ve yenilikçi olmaktan geçtiğini belirten Türk Telekom Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Coşkun Şahin “Türk Telekom Grubu, Türkiye’nin öncü iletişim teknolojileri şirketi olma misyonuyla Ar-Ge yatırımlarına ve geleceğe yön verecek uygulamalar geliştirmeye devam ediyor. Türkiye’nin dijital dönüşümü hedefiyle gerçekleştirdiğimiz Ar-Ge çalışmaları, ülkemizin dört bir yanında teknolojiyi herkes için ulaşılabilir hale getiriyor. Türk Telekom Grubu olarak, Türkiye’nin ilk lisanslı Ar-Ge Merkezine sahip operatörü olan Türk Telekom Grubu, Avea Ar-Ge Merkezi’ni, bir teknoloji üssü olarak konumluyoruz. Ar-Ge Merkezi’nde, yurtiçi ve yurtdışı iş birlikleri ile kurumsal ve bireysel müşteriler için yenilikçi pek çok özel ürün ve proje geliştiriyoruz. Geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirdiğimiz 4G hız testinde saniyede 3,6 Gigabit hıza ulaşarak yeni bir rekora imza attık. Bu sonuçla Türkiye’nin bir önceki hız rekorunu dörde katladık. Türk Telekom Grubu olarak, Ar-Ge çalışmalarımızda, geleceğin inovasyon standardını belirleyen teknolojileri geliştirmek en büyük önceliğimiz. Türkiye’de yerli teknoloji üretimiyle büyüyen bir ekonomi için çalışıyoruz. Bu vizyonla, ülkemize değer katmaya devam edeceğimize ve 2023 bilgi toplumu olma hedefine ulaşacağımıza inanıyoruz” dedi.

Türk Telekom, Ar-Ge çalışmalarıyla ülkenin dijital dönüşümünü hızlandırıyor 

Coşkun Şahin, dünyanın en büyük entegre operatörlerinden biri olarak finansal ve operasyonel gücüyle geleceğin teknolojilerini geliştirdiklerini belirterek sözlerine şöyle devam etti:

“Türk Telekom Grubu olarak, Ar-Ge başta olmak üzere en fazla yatırım yapan şirketler arasında öncü rolümüzü sürdürüyoruz. Grup olarak 2005 yılından beri 15 milyar TL’den fazla yatırım yaptık ve Ar-Ge yatırımlarımız, sektördeki öncü konumumuzu sürdürmede kilit öneme sahip. Üstün müşteri memnuniyeti hedefiyle yenilikçi ürün ve servisleri en kaliteli ve hızlı şekilde tüketicilerle buluşturmak için çalışıyoruz. Yaptığımız ileri düzey araştırma-geliştirme çalışmalarıyla ülkemizde dijital dönüşümü hızlandırmayı hedefliyoruz. Avrupa Yatırım Bankası tarafından Türkiye’ye verilen ilk Ar-Ge kredisi için Türkiye’nin en büyük telekomünikasyon şirketi Türk Telekom’un seçilmesini çok önemli buluyorum. Avrupa Yatırım Bankası ile başladığımız iş birliği kapsamında, az gelişmiş ve düşük penetrasyonu olan kırsal bölgelere yatırım gerçekleştirdik ve iletişim teknolojileriyle toplumsal dönüşüm hedefimizde bir adım daha atmış olduk” diye konuştu.

 

Türk Telekom Grubu, Avea Ar-Ge Merkezi bugüne kadar pek çok ödül aldı 

·         KSS pazaryeri İnovasyon ödülü ( Kuluçka Merkezi ile), 2013

·         KSS pazaryeri Jüri özel ödülü ( Kuluçka Merkezi ile), 2013

·         IDC, En İyi Büyük very Pazarlama ödülü ( BigA platform ile), 2013

·         Telecom Italy, big Data challenge 2incilik ödülü,2014

·         CIO Ödülü, Coşkun Şahin, 2014

·         En iyi Test takımı ödülü, Avea test ekibi

·         Tesid jüri ödülü, mobil uzaktan kontrol uygulaması, 2015

·         GSMA final, Bonuslu Avea, 2014

·         GSMA final, sesli adımlar, kayıp suriyeliler, 2015

·         Mobile Excellence Awards final, mobil uzaktan control uygulaması, 2015

Teknoloji Makaleleri