Cumartesi, Nisan 20, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Uxpa Dünya Bilgi Mimarisi Gününü Kutluyor

UXPA-Turkey_4CproduvtionTüm dünyada aynı anda gerçekleştirilen Dünya Bilgi Mimarisi Günü kutlamalarının İstanbul’daki durağına UXPA Turkey ev sahipliği yapıyor.

Kullanılabilirlik ve kullanıcı deneyimi (UX) kavramlarına ihtiyacın gün geçtikçe artmasıyla birlikte özellikle dijital ortamda bilgi mimarisi önem kazanıyor. Kullanıcı deneyiminde tespit edilen problemlerin önemli bir bölümü bilgi mimarisi başlığı altında toplanıyor. E-ticaret, bankacılık ve haber siteleri gibi çok fazla bilgiyi bir arada sunmaya çalışan dijital ortamlarda bilgi mimarisi aksaklıkları sıkça görülüyor.

Bu sorunların üstesinden gelmek adına yol gösterici olmak ve bu alandaki farkındalığı artırmak isteyen UXPA Turkey, tüm dünyada UX profesyonellerini bir araya getiren Dünya Bilgi Mimarisi Günü’nü İstanbul’a taşıyor.

Türkiye’deki tüm UX meraklılarını bir araya getirme amacıyla etkinlikler düzenleyen UXPA Turkey, Dünya Bilgi Mimarisi Günü’ne Kollektif House’da ev sahipliği yapıyor. Sektör paydaşlarının yanı sıra tüm kullanıcı deneyimi meraklılarını bir araya getirecek etkinlikte, uzman konuşmacılar ve sürpriz aktiviteler katılımcıları bekliyor.

Teknoloji Makaleleri