Perşembe, Mart 28, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Apple’ın Gizli Projesi Ortaya Mı Çıktı

apple_globaltechmagazineABD basınında yer alan haberler, Apple CEO’su Tim Cook’un bir yıl önce elektrikli araç projesini kabul ettiğini öne sürdü. Apple’da yüzlerce işçinin bu proje üzerinde çalıştığı tahmin edilirken, test aşamasındaki arabalara ait fotoğraflar da belirdi.

Apple’ın ‘Titan’ adı verilen gizli bir proje kapsamında elektrikli araba geliştirmeye çalıştığı öne sürdüldü. Wall Street Journal’da yer alan habere göre yüzlerce çalışanın yer aldığı projede üretilecek olan araç bir minivana benziyor.

Titan projesinin Tim Cook ve ürün tasarımı başkan yardımcısı Steve Zadesky tarafından yaklaşık bir yıl önce kabul edildiği belirtildi. Business Insider’da geçtiğimiz hafta yer alan bir haberde ise Apple’ın elektrikli araç üreticisi Tesla’ya rakip olmaya hazırlandığı öne sürülmüştü.

Zadesky’nin, Cook’tan 100 çalışan içeren bir birim kurmak için izin aldığı ifade edilirken, Financial Times da Apple’ın Mercedes-Benz Ar-Ge başkanı Johann Jungwirth ile anlaştığını duyurmuştu. Times, Jungwirth’in Apple’ın ‘gizli otomobil laboratuvarında çalışacağını’ belirtti. Gazetede yer alan bir diğer iddia, Apple’ın büyük maaş artırımıyla Tesla çalışanlarını kendi bünyesine almayı planlaması.

Apple’ın Cupertino, California’daki merkezinden fazla uzak olmadığı belirtilen otomobil laboratuvarının, aynı zamanda robotik, meta ve otomobil materyali teknolojilerinde çalışmalar yaptığı düşünülüyor.

Wall Street Journal, Apple’ın üretim aşamasında birçok otomobil üreticisiyle de görüşmeler yaptığını ve firmaya ait teknolojilerin arabalar üzerinde denendiğini belirtti. Dahası, test aşamasındaki minivanlardan birkaç tanesinin son aylarda büyük şehirlerde boy gösterdiği iddia ediliyor.

Teknoloji Makaleleri