Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Mobil Arkadaş Bulma Uygulamalarına Dikkat

IBM Güvenlik Birimi tarafından yapılan yeni bir araştırmaya göre en popüler mobil arkadaş bulma uygulamalarının %60’ından fazlası, kişisel kullanıcı bilgilerini ve kurumsal verileri riske atan, çeşitli internet saldırıları için risk taşıyor.

IBM’in araştırmasına göre bu uygulamaların birçoğunun (kamera, mikrofon, depolama, GPS konumu ve sanal cüzdan fatura bilgileri gibi) aygıttaki diğer özelliklere de erişimi bulunuyor ve dolayısıyla da güvenlik açıklarıyla birlikte hackerlar için cazip duruma getiriyor. Araştırmada yer alan kuruluşların hemen hemen yarısındaki çalışanların iş için kullandıkları mobil aygıtlarda, en popüler arkadaş bulma uygulamalarından en az biri kurulu bulunuyor.

Pew Araştırma Şirketi’ne göre Amerika’daki her 10 kişiden biri (yaklaşık 31 milyon kişi) bir arkadaşlık sitesine üye ya da arkadaş bulma uygulamasını kullanıyor ve son sekiz yılda internet ortamında tanışarak flört edenlerin sayısı %66’ya yükseldi.

Kullanıcıların bu tip sitelerle paylaştıkları kişisel bilgiler konusunda çok dikkatli olmaları gerektiğine vurgu yapan araştırma, bazı kullanıcıların paylaşım oranlarını artırarak kişisel güvenlik ve gizlilik bakımından kendilerini tehlikeli bir duruma soktuklarını gösteriyor.

IBM Güvenlik Biriminin araştırmacıları bu çalışmada Android mobil platformundaki 41 arkadaş bulma uygulamasından 26’sının orta ya da yüksek düzeyde güvenlik açıkları bulundurduğunu saptadı.

Teknoloji Makaleleri