Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Twitter Tweetdeck Teams’i Duyurdu

twitter_globaltechmagazineArtık “TweetDeck Teams” sayesinde Twitter hesaplarınızı şifresiz kolayca paylaşabileceksiniz. Özellik, Chrome, internet ve Windows’ta bugün işlemeye başlıyor.

TweetDeck Teams, Twitter hesap paylaşımı için kolay bir çözüm sunuyor. Özellik, istediğiniz kişiye giriş hakkı vermenizi ve girişe ihtiyaç kalmadığında hesapları silmenize olanak sağlıyor. Bu özelliği kullanabilmek için TweetDeck’e Twitter hesabınızla giriş yapmalısınız.

Twitter hesabınız varsa, TweetDeck Teams’i kullanmanız için gerekenleri adım adım aşağıda bulabilirsiniz. @globaltechmag hesabını örnek olarak alalım.

@globaltechmag hesabı sahibi olarak, TweetDeck’e Twitter hesabınızın bilgilerini kullanarak giriş yapın ve navigasyon seçeneğinden Hesaplar’ı seçin.

· Team @globaltechmag hesabını seçin.

· @globaltechmag hesabına giriş hakkı vereceğiniz hesapların isimlerini girin.

· Authorize’a (Yetki Ver) tıklayın ve hesabınıza e-mailin gelmesini bekleyin. (Bu örnek için, yetki verilen kullanıcının @bySerhan olduğunu varsayalım.) Serhan, katkıda bulunabilmek için TweetDeck’teki davetiyeyi kabul etmeli. @globaltechmag ile ilintili e-mail adresi, @bySerhan’ın takıma eklendiğine dair bir e-mail alacaktır.

İpucu: Şu sıralar hesabınızı paylaşıyorsanız, şifrenizi değiştirebilir ve sadece eklediğiniz insanların hesaba erişim sağlayabileceğinden emin olmak için uygulamaya erişimi geri çekebilirsiniz.

Son olarak, TweetDeck Teams iki tip rol dağılımına sahip: Admin ve katkıda bulunan kişi. Şifreyi bilen kişi olarak, hala hesabınızdan Tweet atabilir, üye ekleme-çıkarma işlemlerine devam edebilir, TweetDeck platformu olmayan yerlerden (örneğin, Twitter.com, Twitter mobil uygulamaları) takımı görebilir ve hesaba erişim sağlayabilirsiniz. Hesap bilgilerini veya şifresini de güncelleyebilirsiniz.

Adminler TweetDeck’e kendi kişisel hesaplarıyla giriş yapan kullanıcılardır. Bir admin olarak kullanıcı hesaptan Tweet atabilir (listeler oluşturup, hesapları follow veya unfollow yapabilir, Tweet gönderip düzenlemeler yapabilir), takım üyelerini ekleyip silebilir ve takımları görebilir fakat hesaba TweetDeck’siz giriş yapamaz veya bilgi ve şifreleri değiştiremez.

Katkıda bulunanlar da hesaptan Tweet atabilen veya hesap sahibiymiş gibi davranabilen (listeler oluşturup, hesapları follow veya unfollow yapabilir, Tweet gönderip düzenlemeler yapabilir) kişilerdir. Katkıda bulunanlar takım üyeleri ekleme-silme, takımları görme yetkisine ve TweetDeck dışından hesaba giriş yapma hakkına sahip değildirler.

Eğer başka takımlardan davet almak istemiyorsanız twitter.com/settings/security, adresini kullanarak gruptan çıkabilir ya da sadece takip ettiğiniz kullanıcılardan davet almayı seçebilirsiniz.

Unutmayın, bir kez TweetDeck Teams’den geçiş yaptıysanız hesabınızda giriş doğrulama kullanmaya devam etmelisiniz ve takım üyelerini de bu yönde teşvik etmelisiniz. Sadece bir şifreye güvenmek yerine giriş doğrulama, Twitter hesabınıza sadece sizin giriş yaptığınızı ikinci kez kontrol ederek emin olur.

Ayrıntılı blog postunu linkte bulabilirsiniz: https://blog.twitter.com/2015/introducing-tweetdeck-teams

Teknoloji Makaleleri