Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Avea Dünya Mobil Kongresi’ne Hazır

avea_globaltechmagazineAvea, yeni nesil teknoloji, hizmet ve çözümleriyle mobil dünyanın geleceğine yön veren 2015 Dünya Mobil Kongresi (GSMA) için hazırlıklarını tamamladı. Kongre kapsamında duyuracağı hizmet ve çözümlerle adından söz ettirecek olan Avea, “Sesli Adımlar” uygulaması ve “Kayıp Suriyeli Ailelerin Birleştirilmesi” projesiyle 2015 GSMA Ödülleri finalinde 2 ayrı proje ile yarışacak.

“The Edge of Innovation” (Yeniliğin Eşiğinde) temasıyla İspanya’nın Barselona kentinde 2-5 Mart tarihleri arasında ziyaretçilerine kapılarını açacak olan 2015 Dünya Mobil Kongresi (GSMA) için geri sayım başladı.

Dünyanın dört bir yanından bin 900 katılımcı standına, endüstri profesyonellerinin düzenleyeceği yüzlerce oturuma ve 100 bine yakın ziyaretçiye ev sahipliği yapacak olan kongrede Avea, mobil dünyanın geleceğine yön veren yeni nesil teknoloji, hizmet ve çözümlerini duyuracak.

2012 yılından itibaren 2 yıl boyunca GSMA Yönetim Kurulu’nda da yer alan Avea bu yıl ise iki ayrı proje ve uygulaması ile 2015 GSMA Ödüllerinde finalde.

Bunlardan ilki olan görme engelli vatandaşlar için hazırlanan ve dünyada bir ilke imza atan “Sesli Adımlar” uygulaması ile “En İyi Mobil Ürün-Uygulama” kategorisinde yarışıyor. Bölgedeki olumsuz koşullar nedeniyle aile fertlerinden ayrı düşen sığınmacılara mobil iletişim altyapısıyla destek sağlayarak, Türkiye’deki ve yakın bölgelerdeki aile fertleriyle tekrar bir araya gelebilmelerini sağlayan “Kayıp Suriyeli Ailelerin Birleştirilmesi” projesi ile ise “Toplumsal ve Ekonomik Gelişme Kategorisinde, En İyi Mobil Ürün-Uygulama Ödülü” adayı olarak yer alıyor.

Dünya Mobil Kongresi kapsamında verilen ve bu yıl 800’den fazla projenin yarıştığı GSMA Ödülleri, mobil teknoloji dünyasının küresel ölçekteki en prestijli ödülü olarak kabul ediliyor.

Mobil dünyanın en büyük etkinliği olan Dünya Mobil Kongresi’nin bu yılki gündeminde operatörler ve inovasyon, bağlı yaşamın getirdiği olanaklar, mobil kimlik yönetimi, güvenlik, 4G odaklı gelişmeler ve 5G’ye giden yol gibi ilgi çekici konular yer alıyor.

Teknoloji Makaleleri