Cuma, Mayıs 3, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Bankacılığın Geleceğini Değiştirenler İstanbul’da

userspots_globaltechmagazine13-14 Mayıs 2015 tarihinde İstanbul’da düzenlenecek UX Alive Konferansı, ExperienceEverywhere (Deneyim Her Yerde) teması ile sektör profesyonellerini ve uzmanları buluşturacak. Kullanıcı deneyimi ve kullanılabilirlik analizi konularında hizmet veren Userspots’un düzenlediği konferansta, yenilikçi finans ve bankacılık uygulamalarına yer verilecek. Konuşmacılar arasında davranışçı uygulamalar ile bankacılığı yeniden kurgulayan Moven’den Mohammad Khalil ve Simple’dan Toby Sterrett bulunuyor.

Kullanıcı deneyimi ve kullanılabilirlik analizinin önemli ismi Userspots, MENA (Orta Doğu ve Kuzey Afrika) bölgesinin ilk ve en büyük UX Alive Konferansı’nı gerçekleştiriyor. ‘ExperienceEverywhere’ (Deneyim Her Yerde) ana teması ile 13-14 Mayıs 2015 tarihinde İstanbul Wyndham Grand Levent Otel’de düzenlenecek UX Alive Konferansı’nda kullanıcı odaklı bankacılık, küresel bankacılık, bankacılıkta ülke deneyimleri, en iyi uygulamalar, mobil bankacılık gibi birçok yenilikçi banka ve finans uygulaması konuşulacak.

Mobil kullanıcıların artmasıyla beraber fiziksel bir bankaya gerek duymadan, kart taşımaksızın, temassız özellikler, kişiye özel finansal uygulamaları, bütçe ve yatırım olanakları, tek bir uygulama üzerinden birden çok hesabı kontrol etme, mobil ödemeler ve küresel geçerlilik gibi yenilikçi yaklaşımlar mobil bankacılık deneyiminde kendini gösteriyor.

UX Alive Konferansına dünyada bankacılık anlayışına yeni bir boyut getiren, ciddi yatırımlarla yurtdışında birçok kullanıcı tarafından tercih edilen mobil tabanlı bankacılık uygulamaları ‘Moven’ ve ‘Simple’dan önemli isimler konuşmacı olarak katılacak.

Davranış bilimi temelli deneyimler

Mobil merkezli bankacılık hizmeti sunan ve alternatif banka kartı olarak çıkış yapan Moven, bankacılığı farklı bir boyuta taşıyor. Cep telefonu tabanlı ve bütçe uygulamalarının gerçekleştirildiği uygulamaya birden fazla hesap bağlanabiliyor. MasterCard ve Paypass entegrasyonu ile mobil ödemeler ve işlemler gerçekleştirilebiliyor. Cep telefonu ve akıllı saatler için uyumlu olan finans uygulamalarında kullanıcı deneyimi ile ön plana çıkıyor. Konferansa katılacak konuşmacılardan Mohammad Khalil, ise Moven’de Ürün, Veri ve Pazarlama Departmanı Direktörü olarak görev yapıyor. Khalil, bu yeni bankacılık deneyiminin süreçleri ile davranış bilimini uygulayan ve veri yönetimini güçlendiren mobil ve dijital deneyimler hakkındaki görüşlerini UX Alive Konferansında katılımcılarla paylaşacak.

Yeniden kurgulanan bankacılık

Bir diğer mobil merkezli bankacılık ve finans hizmeti sunan uygulama olan ‘Simple’ ise, geleneksel bankacılık sistemini temelinden alıp yeniden kurguluyor. Simple, mobil ve web uygulamalarından müşteri ilişkilerine kadar yeni bir estetik ve değerler bütünü sunuyor. Paranızı kontrol etmenizi sağlamak için davranışçı finans kurallarını uygulayan Simple, harcamalarınızla eş zamanlı geri bildirimler sunuyor. Konferansa katılacak konuşmacılardan Toby Sterrett, Simple’ın UX Departman Direktörü olarak görev yapıyor. Şirketin ilk çalışanlarından olan Toby Sterrett, sıfırdan modern bir bankacılık deneyimini hazırlarken nasıl bir yol izleneceği konusunda bilgi paylaşımında bulunacak.

Teknoloji Makaleleri