Perşembe, Mart 28, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Trend Micro Nesnelerin İnterneti Teknolojilerinin Güvenliğinde Öncülüğü Ele Aldı

trendmicro_globaltechmagazineTrend Micro Dünya Mobil Kongresi 2015’te tüm bireysel ve kurumsal kullanıcılar için mobil cihazlar ve Nesnelerin İnterneti alanındaki kapsamlı veri güvenliği ürünlerini sergiledi.

Dünyada teknoloji ekseni gitgide mobil cihazlar ve akıllı nesnelerin merkezde olduğu bir noktaya doğru kayıyor. Günümüzde akıllı telefonlar ve tabletleri kapsayan mobil cihazların sayısı 7.7 milyara ulaştı. Bu sayının ise 2018 yılında tam 12 milyar cihaza ulaşacağı ön görülüyor. Mobil cihazların yanında Nesnelerin İnterneti teknolojileriyle birlikte akıllı ve internet bağlantılı eşyaların çoğalması da internet ve veri güvenliği konusunda yepyeni bir alanı tartışmaya açıyor. Bu alanda küresel çözüm sağlayıcı Trend Micro, hem kurumlar hem de bireysel kullanıcılara yönelik mobil güvenlik çözümlerini Dünya Mobil Kongresi 2015 (MWC) kapsamında sergilerken Nesnelerin İnterneti teknolojilerinin veri güvenliğinde öncülüğü de üstleniyor.

Trend Micro Nesnelerin İnterneti teknolojilerinin güvenliğinde öncülüğü ele aldı

Trend Micro, Nesnelerin İnterneti kapsamındaki tüm akıllı cihazların güvenliğini sağlama misyonu doğrultusunda önemli adımlar atıyor. Trend Micro bu doğrultuda Nesnelerin İnterneti teknolojilerini tüm dünyada yaygın hale getirmeyi amaçlayan AllSeen Alliance’a katıldı. Birçok farklı endüstriden kurumların işbirliğiyle oluşturulan ve kâr amacı gütmeyen bir organizasyon olan AllSeen Alliance, tüm cihazlar ve uygulamaların birbiriyle kolaylıkla bağlantıya geçebilmesi için çalışmalar yaparak Nesnelerin İnterneti teknolojilerinin uluslar arası kullanılabilirliğini sağlıyor. Trend Micro AllSeen Alliance bünyesinde güvenlik alanında danışmanlık vermenin yanında Nesnelerin İnterneti teknolojilerinin güvenliği için çalışmalar yapacak.

Etkinliğe katılan Trend Micro Kurucusu ve CEO’su Eva Chen, yaptığı açıklamada şunları söyledi: “ Nesnelerin İnterneti kavramı, akıllı ev aletlerinden çok daha fazlasını kapsayan bir kavram. Bu cihazlar kullanım kolaylığı sağlayarak hayatlarımızı kolaylaştırırken öbür taraftan da siber saldırılar için birer hedef haline geliyorlar. Özellikle mobil cihazlar günümüzde en çok hedef alınan noktada bulunuyor. Mobil cihazların kumsal verilerin işlenmesi ve iş süreçlerindeki kullanımı arttıkça mobil saldırılara karşı hazırlıksız olan kurumların ve bireylerin zarar görmeleri de kaçınılmaz hale geliyor”.

MWC 2015’e katılan Eva Chen ve diğer Trend Micro yöneticileri, kullanıcıların ev ve ofislerinde güvenli bir çevrimiçi deneyim yaşamaları için gerekli olan püf noktalarını anlattılar. Etkinlik kapsamında Trend Micro’nun Safe Mobile Workforce, Security Everywhere ve Security at Home gibi kurumsal ve bireysel çözümleri hakkında birçok uygulama gerçekleştirildi.

Trend Micro Safe Mobile Workforce kullanıcıların güvenliğini her seviyede sağlıyor

Trend Micro’nun mobil çözümleri hassas verilerini korumak isteyen kurumlar için mobil kullanıcılarının üretkenliğini kısıtlamadan kapsayıcı bir kullanıcı koruması sağlayabiliyor. Trend Micro’nun kurumsal çözümleri arasında yer alan Safe Mobile Workforce, mobil cihaz yönetimi, cihaz güvenliği, Antivirüs koruması ve veri koruması gibi özellikleri tek ürün içinde sunabiliyor. Trend Micro’nun kurumsal çözümleri bütünsel kullanıcı koruması stratejisi kapsamında uç nokta, ağ geçidi ve bulut güvenliğinde kurumsal veriler için eşsiz bir koruma sağlıyor. Trend Micro’nun bulut ve veri merkezi çözümleri organizasyonların arka uç mobil işlemlerin güvenliğinin sağlanabilmesini de mümkün kılıyor. Aynı zamanda kişiselleştirilmiş koruma seçenekleri sayesinde hedefli saldırılara karşı koruma sağlanırken mobil kullanıcıların her seviyede güvenlikleri sağlanabiliyor.

Bireysel kullanıcı tarafında tüm aile üyeleri için tamamlayıcı güvenlik çözümleri sunmayı hedefleyen Trend Micro, Security Everywhere ürünüyle her zaman ve her yerde bütün cihazların korunmasını sağlıyor. Sanal özel ağ (VPN) ve bulut teknolojisi üzerine kurulan bu güvenlik hizmeti sayesinde internet trafiğinin izlenmesi, zararlı web sitelerinin filtrelenmesi ve aile korumasıyla beraber güvenli Wi-Fi bağlantısı seçenekleri de kullanıcılara sunuluyor.

Trend Micro Security at Home ürünü ise evlerinde akıllı cihazlar kullanan tüm kullanıcılar için ev ağına gömülü güvenlik cihazıyla birçok eşsiz özellik sunuyor. Bulut altyapısı üzerinde çalışan ev yönetim platformu, aracısız güvenlik ve zafiyet taraması gibi özelliklerin yanında, sorunları çözmek için bir tamir aygıtı da içeriyor. Hem Android hem de iOS’a üzerinden kullanılabilen mobil uygulaması sayesinde kullanıcılar oldukça kolay bir şekilde hem kendi hem de diğer aile üyelerinin kullandıkları mobil cihazların güvenlik durumunu inceleyebiliyor ve güvenlik özelliklerini istedikleri yerden ayarlayabiliyorlar.

Teknoloji Makaleleri