Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Samsung Electronics’e 48 farklı iF Tasarım Ödülü

samsung_globaltechmagazineSamsung Electronics, yedisi altın olmak üzere, 48 farklı iF Tasarım Ödülü’nün sahibi oldu. Ödüllerin 39’u üstün ürün tasarımı, 5’i iletişim tasarımı ve 4’ü konsept tasarımı için verildi.

Uluslararası Tasarım Forumu tarafından ilk kez 1953’te Almanya’da düzenlenen iF Tasarım Ödülü, en önemli üç uluslararası tasarım yarışmasından biri olarak kabul ediliyor. Ödüller, ürün tasarımı, iletişim tasarımı, ambalaj tasarımı, iç mimari ve profesyonel konsept şeklinde beş kategoride veriliyor. Uluslararası uzmanlardan oluşan jüri, yarışmaya katılan tüm ürünleri; tasarımın kalitesi, uygun malzeme kullanımı ve yenilikçilik düzeyleri açısından değerlendiriyor. Toplam 75 ürün Altın Ödül almaya layık görülüyor.

Samsung Electronics Başkanı ve CEO’su BK Yoon, kazanılan ödüllerle ilgili olarak şunları söyledi: “İnsanların teknolojiyle yeni biçimlerde etkileşim kurmalarına olanak veren ürünler tasarlamaya önem veriyoruz. Bu vizyonumuzun, Uluslararası Tasarım Forumu tarafından da takdir edilmesi bizim için büyük bir onur. Dünyanın her yerindeki insanlara anlamlı tasarımlar ve sezgisel ürünler sunmak konusunda kendimizin ve sektörün sınırlarını zorlamaya devam edeceğiz.”

Samsung; Kavisli UHD TV (HU9000), Gear VR, Gear Circle, A3 Yazıcı (MX4), Tasarım Hikayesi Kitapçığı (WW9000) ve Eğimli Yüzey konseptiyle, Altın Ödüle layık görüldü. Aynı zamanda Samsung, baskı sektöründe hem A4, hem de A3 yazıcılar için iF Altın Ödüllerini alan ilk şirket oldu.

Yenilikçi tasarımları nedeniyle iF Altın Ödüle layık görülen Samsung ürünleri ve konseptleri:

* Kavisli UHD TV (HU9000) – HU9000’in kavisli formu, kavisin güzelliğini ve avantajını ortaya koyuyor ve görüntünün izleyicileri tamamen sarmalamasını sağlıyor. HU9000, optimal kavisi ile kristal berraklığındaki görüntü kalitesini birleştirerek bir panorama etkisi oluşturuyor. Daha fazla renk canlılığı sunarak, daha net ve daha güçlü bir derinlik duygusu yaratıyor.

* Gear VR – Sanal gerçeklik gözlüğü, benzersiz tasarımı çaba gerektirmeyen kullanıcı deneyimiyle birleştirerek insanların teknolojiyle etkileşimlerinde yeni olanaklar yaratıyor. Gözlük, en yüksek konfor için ergonomik bir tasarım sunuyor ve tüketicilerin 2 ve 3 boyutlu sanal gerçeklik içerikleri arasında seçim yapmalarına izin veriyor. Cihaz, Galaxy Note 4’ün 5,7 inç çözünürlüklü Quad HD Super AMOLED™ ekranıyla optimize edilmiş 360 derecelik inanılmaz bir görüntülemeye ve geniş ekrana sahip.

* Gear Circle – Gear Circle akıllı, şık ve benzersiz tasarımıyla, kullanıcılara gündelik hayatı kolaylaştıracak sezgisel, kolay ve yepyeni yollar sunuyor. Boyna takılan bu kablosuz Bluetooth kulaklık, kullanıcıların daima bağlantıda olmalarını sağlayan bir manyetik kenetlenme özelliğine sahip.

* A3 Yazıcı (MX4) – Özel olarak kullanıcı deneyimini geliştirmek için tasarlanan MX4, karmaşık özellik düğmeleri yerine entegre bir 10,1 inç tablet ve Samsung’un büyük beğeni toplayan Akıllı Kullanıcı Arayüzünü koyarak basit ve hızlı kullanım sağlıyor. Samsung, baskı sektöründe hem A4, hem de A3 yazıcılar için iF Altın Ödüllerini alan ilk şirket oldu. Her iki ödül de şirketin, yenilikçiliği değerle bütünleştirmeye yönelik bir konsepte dayanan tasarım kimliği için verildi.

* Tasarım Hikayesi Kitapçığı (WW9000) – , Tasarım Hikayesi Kitapçığı, Crystal Blue Çamaşır Makinesi’nin (WW9000) form ve işlevi biraraya getirerek anlamlı bir uyum ortaya koyan tasarımının arkasındaki felsefeyi görselleştiriyor.    Kitapçık, Samsung’un dijital cihazlarının zamanı aşan tasarımını sergiliyor ve Samsung’un Cyrstal Blue Çamaşır Makinesi’nin büyüleyici tasarımını, sezgisel kullanımını ve etkin performansını başarılı bir şekilde ortaya koymasını sağlayan çeşitli tasarım unsurları içeriyor.

* Eğimli Yüzey – Eğimli Yüzey, Samsung’un işlevsellik ve estetiğin ötesine geçen anlamlı deneyimler sağlamak için tasarım yenilikçiliğine verdiği önemin bir kanıtıdır. Bu geliştirilmiş biçim, ergonomik ve rahat bir kullanım sağlıyor ve telefonun bir kenarında kavislenen bir ekranla kullanılabilirliği en üst düzeye çıkarıyor.

Teknoloji Makaleleri