Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

E-Ticarette Kullanıcı Deneyiminin Dahileri İstanbul’a Geliyor

userspots_globaltechmagazineUserspots tarafından düzenlenen, 13-14 Mayıs 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan UX Alive Konferansı, gerçekleştirdikleri çalışmalarla e-ticaretin geleceğine yön veren isimleri İstanbul’da ağırlamaya hazırlanıyor. ‘ExperienceEverywhere’ (Deneyim Her Yerde) ana temasıyla gerçekleşecek UX Alive Konferansı’nda, birçok farklı sektörün yanı sıra e-ticaret sektöründen de UX alanında uzman isimler yer alacak.

Userspots Kurucusu ve Kullanılabilirlik Analisti Mustafa Dalcı, e-ticaret sektöründe kullanıcı deneyiminin günden güne önem kazanması nedeniyle, e-ticaretin UX Alive Konferansı’nda özellikle üzerinde durulacak konu başlıklarından biri olduğunu söyledi.

Dünyada yeni bir e-ticaret trendi olan ‘Kişiselleştirilmiş Alışveriş Deneyimi’nin sektörün büyümesine ortam hazırladığına dikkat çeken Mustafa Dalcı, “Akıllı telefon ve tabletler, e-ticaret sektörünün en önemli kahramanları olurken, sosyal medya platformları ile olan yakın ilişkisi sektör için müşteri etkileşimlerini önemli bir koz haline dönüştürüyor. E-ticaret sektörünün kendi ekosistemini hızlı oluşturmasıyla birlikte gelen rekabet, online ortamın hemen hemen her noktasında kendini gösteriyor. Bu nedenle, artan pazarda rekabet edebilmek ise her geçen gün daha da zorlaşıyor. E-ticaret sitelerinin artan trafiği ve buna bağlı olarak müşteri etkileşimlerinin önemli hale gelmesi, optimizasyon konusunu da beraberinde getiriyor. Müşterilerin web sitesi veya mobil site üzerindeki satın alım yolculukları esnasında karşılaştıkları güçlükler, sitenin kendi sorunları, yanlış konumlandırmalar gibi kâr oranlarını ciddi anlamda düşüren problemler, pazardaki rekabet gücünü belirleyen etmenler arasında gösteriliyor” diye konuştu.

UX Alive Konferansı’na e-ticaret başlığına katılacak isimlerle ilgili bilgi veren Mustafa Dalcı, şunları söyledi:

“Etkinliğin konuşmacılarından biri, dünyada A-B test alanında ve web optimizasyonunda ilk sırada bulunan Optimizely firmasının Avrupa ve MENA Bölgesi’nden Sorumlu Genel Müdürü Matt Althauser olacak. Optimizely, yaklaşık 8 bin küresel müşterisi ve yedi milyarın üzerindeki ziyaretçi trafiği ile dünyanın en büyük optimizasyon platformu olarak tanınıyor. Özellikle e-ticaret sitelerine yönelik araştırma ve iyileştirmeleri ile dünyanın önde gelen e-ticaret sitelerinin kâr oranlarının artması noktasında başarılı bir araç olarak öne çıkıyor. Althauser konferansta, e-ticaret sitelerinde küçük dokunuşların nasıl büyük etkiler yarattığından söz edecek ve dünyaca ünlü firmalar için gerçekleştirdikleri A-B testlerin etkilerini konuklarla paylaşacak.”

Baymard Enstitüsü’nün kurucu ortağı Christian Holst’un da etkinliğin konuşmacıları arasında bulunduğunu belirten Dalcı, “Holst, e-ticaret siteleri kullanılabilirlik yönünden yeterli mi, kullanıcıların karşılaştıkları sorunlar ve uzmanların çözüm önerileri neler gibi soruları yanıtlayacak. Dünyada e-ticaret sitelerinin kullanılabilirliklerine dair önemli ayrıntılar, küçük dokunuşlarla gelen büyük geri dönüşüm oranları gibi birçok konu üzerinde araştırmaların sunulduğu Baymard raporları da Holst’un değineceği konulardan bazıları olacak” dedi.

Amazon/Audible ve Victoria’s Secret gibi şirketlere UI ve UX tasarımları yapan Jeff Rami de UX Alive Konferansı’nın konuşmacıları arasında yerini alacak. Amazon/Audible’da Görsel Kullanıcı Deneyimi Tasarımcısı olarak görev yapan Rami, e-ticaret devlerinin arayüz ve UX alanında neler yaptıklarına ilişkin sunumlar gerçekleştirecek.

Teknoloji Makaleleri