Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Android Cihazlar İçin Ücretsiz Xerox Baskı Uygulaması

xerox_globaltechmagazineAndroid işletim sistemine sahip akıllı telefon ve tabletlerle Xerox yazıcılarından mobil baskı alınmasını sağlayan Xerox Android Baskı Hizmeti uygulaması, Google PlayStore’da kullanıma sunuldu.

Android cihazlar için ücretsiz baskı uygulaması

Xerox, Apple Airprint baskı uygulamasından sonra Android işletim sistemli mobil cihazlar için de kablosuz baskı uygulaması geliştirdi. Android baskı uygulaması özel bir kurulum, ek bir yazılım ve ücret gerektirmeden kablosuz olarak uygun Xerox yazıcılar üzerinden kolayca baskı alınmasını sağlıyor.

Dünyanın önde gelen teknoloji ve iş süreç yönetimi şirketlerinden Xerox, Apple iPad ve iPhone gibi mobil cihazlardan baskı almayı sağlayan Xerox Airprint uygulamasının bir benzerini Android işletim sistemli mobil cihazlar için de geliştirdi.

Xerox’un yeni uygulaması ile Android cihaz kullanıcıları, ek bir yazılım yüklemesine ve kablo bağlantısına gerek kalmaksızın Xerox baskı cihazlarından çıktı alabilecek. Google Play Store’da “Xerox Print Service Plugin” adı ile yer alan uygulama ücretsiz yüklenebiliyor.

Xerox Android Baskı Hizmeti uygulaması ile farklı tipte dokümanlar, web sayfaları, fotoğraflar ağ ortamına bağlı kablosuz baskıyı destekleyen Xerox baskı cihazları üzerinden kolayca yazdırılabiliyor. Yazdırılmak istenen dokümanın birden çok kopyayla ve çift taraflı basılmasına da imkan veren uygulama, baskı almak istediğiniz Xerox ofis cihazını otomatik olarak buluyor. Böylece Xerox baskı cihazını uygulamaya tanıtmak için herhangi bir ek yükleme ve kurulum işlemine gerek kalmıyor.

Xerox Android Baskı Hizmeti uygulaması nasıl çalışır?

Akıllı telefonuyla, tablet cihazıyla bir doküman basmak isteyen kullanıcı, yazdır seçeneğini tıkladığında, Xerox Android mobil baskı uygulaması ekranda beliriyor. Uygulama üzerinden, baskı seçenekleri sayfasında kopya adedi, renkli, siyah beyaz, baskı boyutları, arkalı önlü baskı gibi baskı ayarlarını tanımladıktan sonra verilen yazdır emriyle doküman saniyeler içinde Xerox yazıcı tarafından basılıyor.

Xerox Android Baskı Hizmeti uygulaması, Xerox ColorQube, Xerox WorkCentre ve Xerox Phaser serisi kablosuz baskıyı destekleyen güncel Xerox modelleri ile kullanılabiliyor.

Teknoloji Makaleleri