Perşembe, Mart 28, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

HTC Cher Wang’i CEO Olarak Atadı

htc globaltechmagazineHTC Corporation (TWSE 2498) Yönetim Kurulu, HTC Yönetim Kurulu Başkanı ve kurucu ortağı Cher Wang’ı şu andan itibaren geçerli olmak üzere icra kurulu başkanlığı görevine getirdi. Peter Chou, gelecekteki ürün inovasyonuna liderlik edeceği yeni bir stratejik rol üstleniyor.

“Akıllı telefonun bizi akıllı cihazların büyüyen dünyasına bağladığı kişisel bağlantı merkezimiz haline geldiği bugünlerde, sektörde hızlı değişimlere şahit oluyoruz. Bugüne kadar akıllı telefon sektörüne öncülük ettik; aynı vizyonu şimdi de ağa bağlı ürün ve hizmetlerin potansiyelini gerçekleştirmek için uyguluyoruz. Sanal gerçeklik ürünümüz HTC Vive’nin bu ayın başında yarattığı muazzam ilgi, bu yeni ağa bağlı teknolojilerin geleceğimiz için öneminin de altını çiziyor,” diyen HTC Yönetim Kurulu Başkan ve CEO’su Cher Wang, “Özünde bir girişimci olarak, bu kadar çok yeni fırsatı görmekten heyecan ve HTC’nin gelişimindeki bir sonraki aşamayı şekillendirme imkanını kabul etmekten büyük bir onur duyuyorum,” diye ekledi.

Cher Wang, Chou’nun birinci sınıf tasarım ve en üst düzeyde teknoloji uzmanlığı sergilemiş olduğu ürün geliştirme alanındaki rolüne odaklanmasını sağlamak için, son iki yıldır şirketin çeşitli alanlarında gitgide daha fazla rol alıyordu. Yönetim Kurulu ile yönetim ekibi de, bu ilerlemeyi resmiyete kavuşturmanın ve HTC’nin gelişmesinde bir sonraki aşamaya ilerlemesini sağlamak için gerekli organizasyonel değişiklikleri yapmanın vaktinin geldiği konusunda fikir birliğine vardı.

Peter Chou, CEO olarak hizmet verdiği dönem boyunca HTC’nin  ODM olarak taşınabilir akıllı cihaz üreticiliğinden global bir markaya dönüşmesini sağladı. HTC Future Development Lab’in başındaki yeni yönetici rolünde de, Chou şirket için gelecekteki büyüme fırsatlarının belirlenmesinde hayati bir rol oynayacak.

Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO Cher Wang hakkında

Cher Wang elektronik sektöründe parmak ısırtacak bir sicile sahip. Teknoloji trendleri ve girişimcilik alanındaki stratejik anlayışı sayesinde, Wang son derece başarılı bir dizi bilişim teknolojileri şirketi kurdu.

Wang, yenilikçi akıllı telefonların gelişmesi yoluyla mobil bilişim ile iletişimin biraraya gelmesini sağlamak üzere, 1997 yılında HTC Corp.’un kurucu ortakları arasında yer aldı. Bu vizyon, aralarında Microsoft® Windows Mobile ve Android işletim sistemleri için yeni nesil kablosuz ürünler ile dokunmatik ara yüz ve cihazların da bulunduğu yeni teknolojileri ilk olarak pazarlamış olan milyarlarca dolar değerinde bir küresel şirkete dönüştü.

Geçen yıl, Wang CNBC tarafından 1989 yılından bu yana ticaret ve finans üzerinde en derin etkiyi yapmış 25 kişi arasında gösterildi. 2011 yılında, Forbes tarafından ‘kablosuz cihazlar alanındaki en güçlü kadın’, Fast Company tarafından da en etkili kadınlardan biri seçilen Wang, 2012 yılından bu yana da sürekli olarak Forbes’in yıllık ‘en güçlü kadınlar’ listesinde yer alıyor. Çin’de CCTV tarafından ‘Yılın İnsanı’ ödülüne layık görüldü. University of California, Berkeley mezunu olan Wang evli ve iki çocuk annesidir.

Teknoloji Makaleleri