Çarşamba, Nisan 24, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Spotify Artık PlayStation Müzik’te

spotify_globaltechmagazineSpotify ve Sony Network Entertainment International LLC (SNEI) işbirliği, oyun ve müzik severlere yeni bir deneyim yaşatıyor. Yeni uygulama ile oyunseverler en sevdikleri oyunları oynarken aynı zamanda sevdikleri müzikleri de kolayca dinleyebilecekler.

Spotify şimdi PlayStation Müzik ile 41 ülkede… 

Doğru duydunuz, en iyi müzik en iyi oyun ile işbirliği yapıyor. Yani ister Paris’in çatılarından dalışa geçin, ister Nou Camp stadında Barselona’yla maç yapın, artık oyun oynarken dinlemek istediğiniz parçaları seçebilirsiniz.

Oyuna uygun soundtrack, PlayStation 4’te bulunan arka planda dinleme özelliği ile, oyun oynarken en sevilen şarkılar dinlenebilecek. Oyun severler 30 milyondan fazla şarkıdan oluşan Spotify arşivi ile her oyuna ve duruma uygun müzik seçeneğine ulaşabilecekler. RPG Bloodborne ‘da unutulmaz korkunç canavarlar tarafından birkaç kez ölebilirsiniz.  Peki bu heyecanı sevdiğiniz müzik eşliğinde arttırmaya ne dersiniz?

Herkes için isteğe bağlı müzik, oyunseverler ‘Müziklerim’ sekmesinden en çok sevdikleri şarkıları seçebilir, her türlü mod ve ana uyacak çalma listesini bulmak için ‘Gözat’ sekmesini kullanabilirler. Ayrıca  Spotify’ın oluşturduğu yeni oyun çalma listelerinden de faydalanabilirler.

Oyunu durdurmaya gerek yok, Playstation tutkunları, “Spotify Connect” sayesinde oyunu yarıda kesmek zorunda kalmadan telefon ya da tablet kullanarak şarkılar arasında geçiş yapabilir veya müziğin sesini açabilirler.

Spotify’ın Ürünlerden Sorumlu Başkanı Gustav Söderström: “Oyun oynarken, müziğin her zaman ayrı bir önemi vardır. Quake ve Counter-Strike gibi oyunları arka planda en sevdiğim müzikleri dinleyerek oynadığımı hatırlıyorum, bu şekilde oyun deneyimimi bambaşka bir seviyeye taşırdım. Bugün yaptığımız lansman ile, müzikle birlikte oyun sihirini geri getiriyoruz ve bunu yaparken de büyük ekranda harika görünen, çok güzel tasarlanmış, kullanımı kolay bir deneyim sunuyoruz” dedi.

Sony Network Entertainment Uluslararası Başkanı John Kodera da “Dijital eğlencenin ilk akla gelen durağı olan Playstation’da dünyanın en etkili müzik servisini sunmaktan büyük heyecan duyuyoruz. Dünyadaki milyonlarca kullanıcı artık PlayStation 4 ve PlayStation 3 konsollarından dijital müziğin keyfini çıkarabilecek. PlayStation Müzik, Spotify ile birlikte, oyuncuların PlayStation’dan beklediği en iyi eğlence deneyimini sunmak için gelişmesini sürdürecek” açıklamasında bulundu.

Spotify ve PlayStation, birlikte tamamen yeni bir müzik deneyimi sunuyor. Bu deneyim, yalnızca kulağa hoş gelmiyor, aynı zamanda televizyon ekranında da güzel görünüyor ve DualShock kontrol sistemi sayesinde çok kolay yönetilebiliyor.  PS4’te ana menüden Spotify’a erişmek için PS butonuna basarak  ulaşabilir ya da bu butonu aşağıya doğru basılı tutarak hızlı menüye geçiş yapabilirsiniz, böylece oyun oynarken şarkıyı durdurabilir, atlayabilir veya sesini açabilirsiniz. PlayStation Music’te PS3 ve PS4 ile bugün kullanıma açılan Spotify, ayrıca Xperia™  akıllı telefon ve tabletlerde de kullanılabilecek.

Oynamaya hazır mısınız?

Teknoloji Makaleleri