Perşembe, Mart 28, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Spotify, Cord Project ve Soundwave’i Satın Aldı

spotify globaltechmagazineCord Project ve Soundwave şirketlerinin satın alınması, Spotify’ın ürün ve mühendislik yeteneklerini daha da ileri taşıyacak. 

Spotify, Cord Project ve Soundwave adlı iki şirketi satın aldığını duyurdu. Satın almalar Spotify’ın müzik tutkunları için en iyi deneyimi yaratma stratejisini destekliyor. Her iki şirketin ekipleri de Spotify’ın ürün geliştirme organizasyonuna dahil olarak mevcut yenilikçi ve cazip müzik deneyimleri geliştirme yeteneklerini daha da güçlendirecek.

2014 yılında New York’ta kurulan Cord Project, bağlantılı cihazlar için ses ürünleri tasarlıyor ve kuruyor. Şirketin amiral gemisi; telefon, tablet, saat, iOS ve Android platformları için tek tıklamayla basit mesajlaşma platformu olan Cord. Sesli mesajlaşmanın ve giyilebilir cihazların giderek daha popüler hale gelmesiyle birlikte büyümeye devam eden Cord’un dünya çapında 1 milyonun üzerinde kullanıcısı bulunuyor. Cord ekibi New York’ta devam edecek, etkili içerik deneyimleri yaratmaya odaklanacak olan yeni bir ürün grubu kuracak.

2012 yılında Dublin’de kurulan Soundwave, müzik keşfine yardımcı olmak için yenilikçi teknoloji ve ürünler geliştirmeye odaklanan bir şirket. Soundwave müzik sosyal ağ uygulaması kullanıcıların yeni müzikler keşfetmelerine, şarkılar paylaşmalarına ve kendileri ile benzer müzik zevkine sahip insanlarla bağlantı kurmalarına yardımcı oluyor. Uygulama duyurulduğu günden bu yana 190 ülkede 14 dilde 1,5 milyonun üzerinde cihaza indirildi. Soundwave satın alması Spotify’ın toplam tüketici deneyimini güçlendirmesine yardımcı olacak.

Teknoloji Makaleleri