Perşembe, Nisan 25, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Intel Xeon İşlemcili HP Z440 İle İşleri Büyütmenin Tam Zamanı

Video prodüksiyon işlemlerinin en sıkıcı kısmı render işlemidir. Videoyu kullanıma hazır hâle getirmek için render işlemine başlayan bilgisayar, kendinize bir kahve koyma süresiyle uykunuzu alma süresi arasında, hatta bazen daha da uzun süre meşgul olur.

Intel® Xeon®  işlemcilerle güçlendirilmiş son teknolojili HP Z440 iş istasyonu. Z440’ın gücünü anlatmak için hayal gücünüze başvurmanız gerekebilir.

 

Sadece bu bilgisayarı kullanarak, bir metropolde yaşanabilecek farklı büyüklüklerde depremlerin tüm olası sonuçlarını hesaplayabilir, bir fırtınanın ülkeyi nasıl etkileyeceğini gerçek zamanlı görebilir, hava durumunun bir uçağı nasıl etkileyeceğini anlayabilir, bunun gibi birçok yüksek işlem gücü gerektirecek senaryoyu Z440 ile kısa sürede sonuçlandırabilirsiniz.
HP’nin Z serisindeki DNA’sını koruyan Z440, içerisindeki sekiz adet bağımsız çekirdeğe sahip yeni nesil Intel Xeon işlemcisi, bilgisayar başında render beklemeye, beklerken uykuya dalmaya bir son veriyor. Bu işlemci, dört sene önceki bir sunucu sistemine göre, üç kat artan bellek bant genişliği ve üç kat fazla iş gücü anlamına geliyor. Yüksek işlem gücü kadar, çalışacağınız birçok farklı dosyanın yüklenme süreleri de işlerinizi sonuçlandırmanız adına önemli. HP’nin Z Turbo depolama birimi, saniyede 1 GB’a varan okuma ve yazma hızlarıyla, sürati yeniden tanımlıyor.
Z440’ın gücü, 128 GB’a kadar bellek, geniş depolama seçenekleri, profesyonel grafik kartı ile tamamlanıyor. HP Z440’ı bir kurgu istasyonuna dönüştürmek isterseniz, sekiz adet monitör bağlayabileceğinizi, sistemi sonradan kolayca güncellemek isterseniz de, tasarımı yenilenen kasasını hiçbir alet kullanmadan açabileceğinizi ve yeni parçaları ekleyebileceğinizi unutmayın.

Artık HP Z440’ı tanıyorsunuz. Şimdi, bilgisayar üzerinde gerçekleştirilen üretimin ve kurgunun her aşamasını büyük ölçüde hızlandıran Intel® Xeon® işlemcili yepyeni bir HP Z440 ile işleri büyütmenin tam zamanı…

Teknoloji Makaleleri