Perşembe, Mart 28, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Mobil Çalışanların Yüzde 53’ü Daha Az Stresli

unify_globaltechmagazineConnect Solutions tarafından yapılan araştırma sonuçlarına göre mobil çalışanlar daha verimli ve mutlu. Amerika’da 18 yaş üstü 353 internet kullanıcısı ile yapılan (The Remote Collaborative Worker Survey) araştırmasına katılanların yüzde 45’i daha fazla uyuyabildiğini, yüzde 35’i daha fazla fiziksel egzersiz yapabildiğini, yüzde 42’si de daha sağlıklı beslendiğini belirtiyor. Katılımcıların yüzde 44’ü daha pozitif, yüzde 53’ü ise daha az stresli olduğunu dile getiriyor.

Yeni nesil şirket çalışanlarının beklentileri, mevcut çalışma koşullarının çok daha ötesinde. Evrilen çalışma koşulları nedeniyle, yüz yüze iletişim kurmak her zaman mümkün olamayabiliyor. Değişen çalışma şekilleri ve çalışan beklentileri, kurumsal haberleşme pazarına çözüm sunan firmaları değişime zorluyor. Connect Solutions tarafından yapılan “The Remote Collaborative Worker Survey” araştırmasına göre, çalışanların yüzde 39’u sıklıkla veya ayda birkaç kez uzaktan mesai yapıyor. Çalışanların yüzde 77’si uzaktan daha verimli bir şekilde işlerini sürdürdüklerini ve ofis dışından çalıştıklarında işlerini yüzde 30 oranında daha hızlı tamamladıklarını söylüyor.

İş yapış modellerinde kartlar yeniden dağıtılıyor

Kurumların büyük çoğunluğu birbirine uzak ve dağınık ofislerdeki ekiplerden oluştuğunu belirten Unify Türkiye Ülke Müdürü Erda Tütüncüoğlu, iş yapış modellerinin kullanıcı odaklı bir şekilde değiştiğine dikkat çekti: “Yapılan araştırmalar, yeni nesil çalışma modellerinin geleneksel yapıları zorladığını gösteriyor. Connect Solutions tarafından gerçekleştirilen araştırma da bu eğilimi doğruluyor. Araştırmaya katılan kişilerin yüzde 24’ü dışarıdan çalıştıklarında daha az sürede görevlerini bitirdiklerini ifade ederken, yüzde 23’ü mobilken normalden daha uzun süre iş yapabildiklerini ve yüzde 52’si ise daha az mola verdiklerini belirtiyor. Bu ve buna benzer verilerden yola çıkarak iş yapış modellerinin kısa ve orta vadede dönüşeceğini söyleyebiliriz.”

Mobilite ile büyük kurumlar yılda 5.250 Dolar tasarruf elde edebiliyor

Uzaktan çalışmanın çalışan hayatını olumlu yönde doğrudan etkilediği de görülüyor. Yapılan araştırmalar, uzaktan çalışan kişilerin daha mutlu daha az stresli ve daha sağlıklı olduklarını, büyük kurumlar için kişi başı yıllık ortalama 5.250 Dolar tasarruf sağlandığını ortaya çıkarıyor.

Uzaktan çalışanların yüzde 44’ü hayata daha olumlu bakıyor

Uzaktan çalışmanın kişisel tatmin ve hayat kalitesine etkisi de fark ediliyor; araştırmaya katılan çalışanların yüzde 45’i daha fazla uyuyabildiğini, yüzde 35’i daha fazla fiziksel egzersiz yapabildiğini, yüzde 42’si de daha sağlıklı beslendiğini söylüyor. Katılımcıların yüzde 44’ü daha pozitif, yüzde 53’ü ise daha az stresli olduğunu dile getiriyor.

Mobil dünyada her yer ofis…

Mobilite, uzaktan çalışma, sürekli bağlantıda kalma gibi ihtiyaçların günümüz çalışanlarının kaçınılmaz gerçeği olduğunu vurgulayan Tütüncüoğlu, “Mobil çalışanların ne sıklıkla farklı cihazlar üzerinden bağlanma, erişim sorunu, yeniden bağlanma tecrübesi yaşadıkları sorulduğunda katılımcıların yüzde 87’si bu tecrübeyi sıklıkla yaşadıklarını söylüyorlar. İşte bu noktada; Unify, kesintisiz, akıcı iletişimi sağlayan çözümleri ile firmaların verimliliklerini artırmaya ve çalışanların işlerine odaklanmalarına yardımcı oluyor.” dedi.

Teknoloji Makaleleri