Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Dünyanın İlk Biyometrik Kablosuz Kulaklığı Jabra Sport Pulse Wireless Türkiye’de

Jabra_Sport_Pulse_Black_02Geçtiğimiz aylarda Avrupa’nın en prestijli ödüllerinden biri olan 2015 CES İnovasyon Ödülü’nü almaya hak kazanan Jabra’nın giyilebilir cihaz serisinin hepsi-bir-arada özelliğine sahip en yeni üyesi Sport Pulse Wireless Türkiye’de satışa çıktı. Kullanıcı deneyimini en üst seviyeye taşıyan kablosuz stereo kulak içi kulaklıklar, kalp atış hızını gösteren bir monitör ve opto-mekanik bir sensör ile entegre edilmiş dünyanın ilk Dolby kulaklığı olarak öne çıkıyor.

Mobil tüketici pazarına yönelik hands-free (eller serbest) iletişim ürünleri geliştiren dünyanın lider kablosuz iletişim markası Jabra, sporculara ve yoğun fitness çalışanlara özel yenilikçi Sport Pulse Wireless stereo kulaklıklarını Türkiye’de satışa çıkardı.

Giyilebilir teknolojilerde dönüm noktası yaratan, tek bir cihazda pek çok fonksiyonu toplayan kablosuz kulaklık, kalp atış hızını gösteren bir monitör ve opto-mekanik bir sensör ile entegre edilmiş dünyanın ilk kulaklığı. Aynı zamanda akıllı ses teknolojileriyle donatılmış, sporculara kişiselleştirilmiş sesli tavsiyelerde bulunan, güvenilir, hafif ve kompakt bir egzersiz ve sağlık rehberi.

4.5 saatlik pil ömrüne sahip NFC ve Bluetooth destekli Sport Pulse Wireless, yüksek performansı, yağmura ve tere dayanıklı yapısıyla atletlerin farklı ortamlardaki zorlu antrenmanlarına ayak uydurabilecek şekilde Ergonomic Audio Response ScienceTM teknolojisiyle geliştirildi. Sekiz farklı cihazla aynı anda eşleştirilebilen Sport Pulse Wireless, aynı zamanda hem müzik dinlemek hem de telefonla konuşmak için kullanılabiliyor.

Jabra Türkiye Satış Müdürü Güngör Gündoğan “Sport Pulse Wireless, Jabra’nın giyilebilir teknolojiler alanındaki köklü ve uzun bir inovasyon geçmişinin en yeni ürünlerinden biridir. Dünyanın nabız ölçerli ilk kulak içi kablosuz kulakları, atletler ve fitness tutkunlarının sağlık endişesi yaşamadan, kontrollü ve planlı bir şekilde egzersiz yapmasını sağlıyor. Bu yönüyle geleceğin akıllı ses teknolojilerine yön veriyor” diyor.

Dünyanın ilk biyometrik kulaklığı

Sporcuların antrenmanlarını planlamasını, takip etmesini ve değerlendirmesini sağlayan biyometrik kulaklık Sport Pulse Wireless, sol kulaklıkta yer alan opto-mekanik sensör sayesinde kullanıcının kulağındaki deri üzerinden oksijen tüketimine, hızına ve kalp ritmine dair bilgileri topluyor. Ayrıca zaman, kalori ve mesafe bilgilerine dayalı olarak antrenmanları optimize ediyor ve sporculara hafif, yağ yakma, kardiyo, yoğun, maksimum olarak altı farklı kalp atış hızı kategorisinden birini seçme şansı tanıyor. Dâhili Sports Life App uygulaması ise, tek bir tıkla verilere daha kolay erişim sağlarken, aynı zamanda kullanıcılarına kişiselleştirilmiş sesli tavsiyelerde bulunabiliyor.

Jabra, Sport Pulse Wireless üzerinden elde edilebilen sağlık ve antrenman verilerinin doğruluğunu test etmek için de Kuzey Carolina’daki Campbell Üniversitesi ile birlikte ECG makineleri üzerinde çalıştı ve %99.2 doğruluk oranına erişti. Yeni kulaklığın sporcular için avantajlarına değinen Campbell Üniversitesi Egzersiz Bilimi Departmanı Direktörü Yrd. Doç. Jennifer Bunn, “Jabra, hassas biometrik verilerin tamamını, hem görsel hem de sesli olarak hatasız bir şekilde tek bir cihaz üzerinden sunabilen yeni bir ürün geliştirdi. Egzersiz yapanların neredeyse tamamı kulaklık kullandığı için, sunulan antrenman ve sağlık verilerinin tek cihaz üzerinde görülebilmesi, herhangi bir ek ekipmana duyulan ihtiyacı ortadan kaldırıyor” diyor.

2015 CES İnovasyon Ödülü

Akıllı ses çözümlerinde liderliğini koruyan Jabra, Sport Pulse Wireless’ın tasarım sürecinde, kullanıcı deneyimine yönelik kullanım-fonksiyon planlamasında, benzersiz ürün özelliklerinde ve mühendislik alanında sergilediği olağanüstü başarıyla geçtiğimiz aylarda 2015 CES İnovasyon Ödülü’nü hak kazanmıştı. 1976 yılından bu yana verilen CES İnovasyon Ödülleri, tüketici elektroniği sektörünün en prestijli ödül programları arasında yer alıyor. Toplamda 28 kategoride verilen ödüller, endüstriyel tasarımcılar, mühendisler ve gazetecilerden oluşan bağımsız bir jürinin değerlendirmesi sonucunda sahiplerine veriliyor.

Jabra Sport Pulse Wireless Turkcell, Teknosa, Hepsiburada.com, Turkcell.com.tr ve Media Markt mazağalarında KDV dahil  699 TL’den satışa çıkmıştır.

Teknoloji Makaleleri