Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Huawei P8’le Işığın İzini Takip Edin

huawei_globaltechmagazineHuawei’nin, 15 Nisan’da dünya çapında tanıtımını gerçekleştirdiği yeni nesil amiral gemisi Huawei P8, fotoğraf tutkunlarının kalbini kazanacak birçok yenilikçi özelliğe sahip.

Huawei P8, yarının teknoloji ve tasarım ögelerini bir arada toplayan yenilikçi bir akıllı telefon. Ancak P8’in marifetleri, sadece akıllı bir iletişim aracı olmakla sınırlı değil. Huawei’nin yeni amiral gemisi, kamera fonksiyonlarıyla ve göz alıcı Mod’larıyla, mobil fotoğraf deneyimi konusunda da çıtayı yükseltiyor.

Huawei Türkiye Tüketici Ürünlerinden Sorumlu Pazarlama Direktörü Cem Sezer, Huawei P8’in kamera performansını değerlendirirken; “Bugünün akıllı telefon pazarında rekabet koşullarına göz attığımız zaman, birçok farklı kriterin öne çıktığını gözlemliyoruz. Özellikle Türkiye pazarındaki akıllı telefon kullanıcıları, görselliğe ve sosyal paylaşımlara önem veren, bu imkânları sıkça kullanan genç bir kitleden oluşuyor. Buna bağlı olarak, kamera performansı konusundaki beklentiler de günden güne artıyor. Huawei P8; sıra dışı video ve fotoğraf özellikleriyle, bu segmentte önemli farklılıklara imza atıyor. Fotoğraf kalitesini ve görselliği ön planda tutan kullanıcılar için, Huawei’nin inovasyon odaklı yaklaşımı, her üründe kendini göstermeye devam edecek” dedi.

Akıllı Telefonda Fotoğraf Deneyimi Çağ Atlıyor

Kısa süre öncesine kadar fotoğraf dünyasının tek yıldızı profesyonel fotoğraf makineleriydi. Son yıllarda akıllı telefon teknolojisinde yaşanan sıra dışı gelişmelerle birlikte, gerçek anlamda iyi kareler elde etmek için artık tek ihtiyacımız D-SLR fotoğraf makineleri değil. Akıllı telefonlar da artık iyi fotoğraf konusunda söz sahibi. Huawei P8 de bu bakış açısıyla akıllı telefonda fotoğraf deneyimini yeniden tanımlayan ürünlerden biri olarak öne çıkıyor. Yenilikçi çekim Mod’ları, son derece güçlü optik görüntü sabitleme, dört renk sensör gibi yenilikçi ve kalite odaklı özelliklerle Huawei P8, fotoğraf segmentinde oldukça iddialı.

İnovasyon Kameraya Yansıdı

Huawei P8, video ve fotoğraf konusunda gerçek anlamda birçok yeniliğe imza atıyor. Günümüzde akıllı telefonların en iddialı konulardan biri olan kamera performansı, Huawei P8’le doruğa tırmanıyor. Kısa süre öncesine kadar birçok kullanıcı için tatmin edici olmaktan uzak olan düşük ışık ortamında yapılan çekimler, Huawei P8’le yepyeni bir boyut kazanıyor.

Düşük ışık ve yüksek kontrast optimizasyonu ile tasarlanan P8; donanım ve tescilli Huawei yazılımın en iyi birleşimini pazara sunmak için hazır.

En düşük ışık koşullarında dahi en iyi sonucu almanızı sağlayan Huawei P8’in yenilikçi kamera özellikleri ise şöyle;

• Sektör Lideri Optik Görüntü Sabitleme Teknolojisi: Huawei P8, 1,2 dereceye kadar artırılabilen optik görüntü sabitleyicisi sayesinde, kullanıcı kaynaklı titreşimden oluşan hatalar en aza indirgeyerek, net ve keskin görsellere imza atıyor.

• Dünyanın İlk Dört Renk RGBW Sensörü: Yüksek kontrastta parlaklığı yüzde 32 oranında artıran düşük ışık koşullarında ise yüzde 78 oranında azaltan P8’in D-SLR seviyesindeki görüntü işleme yeteneği de ilgi çekici. Üstün görüntü algılama ve gürültü azaltma teknolojisiyle en yüksek ortam ışığına sahip mekanlarda dahi en iyi kontrast sonucunu, Huawei P8’in dört renkli-RGBW sensörüyle almanız mümkün.

Önce Siz Görün

P8’in sektöre sunduğu bir diğer yenilik ise ışık ölçüm ve önizleme modu. Bu mod sayesinde çekim öncesi nasıl bir sonuç alacağınızı kolaylıkla görebileceksiniz. Huawei P8 düşük ışıkta deneysel fotoğraflar çekmek isteyenler için mükemmel bir seçenek.

Yönetmen Koltuğu Artık Sizin

Huawei P8’in “Yönetmen Modu”, sektörde yine bir ilk olarak, akıllı telefonda gerçek anlamda profesyonel video çekimleri için tasarlandı. Bu inovatif özellik, P8’le beraber üç farklı Android telefonu çekim esnasında farklı açılardan görüntü almak üzere kullanabilmenizi ve kontrol etmenizi sağlıyor. Böylece tek kontrol noktası üzerinden, dört farklı açıyla çekim yapabileceksiniz. Video klip düzenleme ve senkronizasyon işlemleri de yine bu Mod’u kullanarak yapabilecekleriniz arasında yer alıyor.

Huawei P8 ayrıca son derece güçlü ve işlevsel bir selfie modunu da kullanıcılara sunuyor. Bu Mod sayesinde gelen üstün görüntü geliştirme özellikleriyle, kareye giren tüm yüzler en güzel şekilde fotoğrafa yansıyor.

Işık İzi ile Yepyeni Bir Deneyim

Düşük ışık için optimize edilmiş “Işık İzi Mod’u”, Huawei P8’in deklanşörüne bastığınızda ışığın yansıma noktalarını en iyi şekilde ölçümlüyor. Işık İzi Mod’u sayesinde, gece saatlerinde dahi detaylı görseller elde etmeniz mümkün. Bu Mod devredeyken, karanlıkta yapacağınız küçük manevralarla, kişiselleştirilmiş ve sıra dışı görsellere imza atabilirsiniz.

Huawei P8’in, Işık İzi Mod’u kullanılarak, birçok tanınmış fotoğrafçının katkılarıyla çekilen farklı fotoğraflar, Instagram ağı üzerinde @huaweiconsumer hesabından takip edilebilir.

Teknoloji Makaleleri