Salı, Nisan 23, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Geleceğin Genişbant Teknolojileri Samsung ile Şekillenecek

samsung_globaltechmagazineAr-Ge’ye verdiği önem ve önemli yatırımları sonucunda teknolojik inovasyonun mobil geniş bant teknolojilerinin lideri olan Samsung, dünya çapındaki mobil operatörlerin müşterilerine en iyi mobil iletişim ve veri deneyimini sunması için çalışmalarını sürdürüyor. 1977 yılında açıldığı günden bu yana telekomünikasyon altyapısı anlamında dünyanın en gelişmiş teknolojilerine imza atan Samsung Network Business, dünyanın ilk ticari CDMA ve Mobile WiMAX üretimini sağladı.

Günümüzde ise, akıllı cihazların artmasıyla birlikte mobil veri trafiğininde tahminlerin çok ötesinde bir artış gözlenmekte ve 2018 yılı itibarı ile bugüne göre 11 katlık bir artış öngörülmektedir. Bu artışı karşılamak üzere 2011 yılından bu yana LTE altyapılarını kullanıcılarla buluşturan Samsung; Kore, ABD ve Japonya gibi önemli ve öncüpazarlarda gelişmiş 4G çözümleri sunmaktadır.

Dünyadaki LTE abonelerinin yüzde 67’si Samsung teknolojileriyle bağlantı kurarken; Avrupa, Orta ve Güney Amerika, Asya ve Orta Doğu’da da Samsung çözümleri kullanılmaya başlıyor. Samsung Smart LTE Networks, özellikle yüksek veri trafiğinin söz konusu olduğu yoğun nüfuslu yerleşim bölgelerinde son derece gelişmiş bir kullanıcı deneyimi sunabiliyor.

Samsung Electronics Türkiye Network Direktörü Koray Kepenek konuyla ilgili şunları söyledi:  “4G’nin ticari olarak hayata geçirildiği ükelerde, bunların yanında abonelerin istifade ettiği pek çok farklı faydanın da iyi anlaşılması ve bu özelliklerin toplum yaşantısında sağladığı gelişimin de gözden kaçırılmaması gerekir. Örneğin, 4G’nin sunduğu genişbant özellikleri sayesinde artık insanların ofis bağımlılıkları oldukça hafiflemekte ve pek çok iş uygulaması uzaktan ve mobil cihazlar üzerinden yapılabilmektedir. Bunun getirdiği verimlilik olgusu ve maliyetlere yansıyan pozitif gelişim, Samsung’un başını çektiği 4G teknolojik devrimi sayesinde mümkün kılınabilmiştir.

Aynı şekilde, bireylerin internet erişim hızı sayesinde yüksek kalitede görsel içeriği transfer edebilme kabiliyeti son derece artarak, bu alanda pek çok yeni uygulamanın da önü açılmış ve yeni oyuncuların yeni uygulamalar ile istihdam alanı yarattıkları yeni bir oyun alanı açılmıştır. Bu gelişimin sosyal etkilerinin iyi anlaşılabilmesi ve çağın gerektirdiği rekabet koşullarına ayak uydurabilme yeteneğine olan etkisi de iyi kavranmalıdır. Türkiye’nin rekabetçi ekonomik devrimi çerçevesinde bu anlamda 4G’nin olmazsa olmaz bir kavram olarak bu yeni oluşumda yerini alması kaçınılmaz görülmelidir.”

Global 4G pazarında lider olan Samsung, birden fazla radyo frekansının kullanılarak ağ hızının artırıldığı Çoklu Taşıyıcı (Multi Carrier), Taşıyıcı Birleştirme, VoLTE ve eMBMS teknolojilerini dünyada ilk kez tanıtarak piyasaya sunarak, yukarıda bahsettiğimiz sosyal ve ticari devrime çok büyük katkılarda bulunmuştur.

Geleceğin teknolojisi 5G çalışmaları sürüyor

Günümüzün pazar lideri olmasının yanı sıra geleceğin teknolojilerine de yatırımlarını sürdüren Samsung, 5G üzerinde de çalışmalar yürütüyor. 2013 yılının Mayıs ayında 1Gbps’ı 28GHz 5G üzerinde başarıyla test eden Samsung, 2014 yılı sonunda saatte 100 km hızla hareket halinde giderken 1.2Gbps hıza ve durağan ortamda 7.2Gbps hıza ulaşarak dünya bir ilke daha imza atmış oldu.

Yeni nesil radyo erişim teknolojileriyle maliyet etkin gigabit veri oranları yakalamak için çalışan Samsung, 5G ile birlikte günümüzde kullanılan 4G teknolojilerinden 100 kat daha hızlı ve gecikme süresinin 10’da bire indiği deneyimi yaşatma hedefi taşıyor.

Samsung Electronics Türkiye Network Direktörü Koray Kepenek, “Samsung olarak kullanıcılara yepyeni bir ağ deneyimi yaşatmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Tüm mobil ekosistemi baştan sona tanıyan bir üretici olarak, en optimize ağ çözümlerini mobil operatörlere sunuyoruz. 4G alanında dünya çapında edindiğimiz engin tecrübeyi Türkiye’ye de aktarmayı hedefliyoruz. 2015 yılı ve sonrasında nesnelerin interneti kavramını destekleyici daha akıllı ve daha esnek ağlarla hem 4G hem de 5G çözümler üzerine odaklanmaya devam edeceğiz” dedi.

Teknoloji Makaleleri