Cumartesi, Nisan 20, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Dünyayı Dijitalleştiren İsimler Vodafone’un Zirvesi’nde Buluşacak

vodafone_globaltechmagazineVodafone Türkiye’nin ev sahipliğinde bu yıl ilk kez düzenlenecek olan Vodafone Dijital Dönüşüm Zirvesi, 14 Mayıs’ta Haliç Kongre Merkezi’nde yapılacak. Mimariden modaya, spordan müziğe kadar birçok alanda dünyayı dijitalleştiren lider isimlerin Türkiye’de ilk kez buluşacağı Vodafone Dijital Dönüşüm Zirvesi’ne Beyaz Saray Eski İletişim Direktörü Dan Pfeiffer da konuşmacı olarak katılacak. 3 bini aşkın davetlinin izlemesinin beklendiği zirveyle, birey ve kurumların dijitalleşmede yeni trendlerle tanışarak geleceğin dünyasına bugünden hazırlanmaları hedefleniyor.

Türkiye’nin dijital dönüşümüne liderlik etme vizyonuyla faaliyet gösteren Vodafone, bu vizyonunu en somut örnekleriyle sergileyeceği çok özel bir etkinliğe imza atıyor. Vodafone Türkiye tarafından bu yıl ilki düzenlenecek ve dijital dünyanın önde gelen isimlerini bir araya getirecek olan Vodafone Dijital Dönüşüm Zirvesi, 14 Mayıs’ta Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Mimariden modaya, sanattan müziğe kadar birçok alanda dünyayı dijitalleştiren lider isimler, Türkiye’de ilk kez Vodafone Dijital Dönüşüm Zirvesi’nde buluşacak. “Yarına hoş geldiniz” temasıyla düzenlenecek olan ve açılışını Vodafone Türkiye CEO’su Gökhan Öğüt’ün yapacağı zirveye Beyaz Saray Eski İletişim Direktörü Dan Pfeiffer da konuşmacı olarak katılacak.

Vodafone Dijital Dönüşüm Zirvesi’ne katılacak diğer konuşmacılar arasında, inovasyon merkezli kültürler yaratma konusunda uzman Tim Jones, dünyamızı değiştiren şirket ve girişimcileri araştıran editör David Rowan, robot tasarımı üzerine çalışmalar yapan Guy Hoffman, geleceğe yönelik araştırmalarıyla tanınan fütürist Mike Walsh, dünyayı değiştirecek 50 kişi arasında gösterilen mimar ve tasarımcı Carlo Ratti ve spor alanındaki bilimsel gelişmeler üzerine önemli kitap çalışmaları bulunan gazeteci David Epstein gibi dünyaca ünlü isimler bulunuyor.

Vodafone Dijital Dönüşüm Zirvesi kapsamında düzenlenecek 12 farklı oturumda iş dünyası, moda, sanat, müzik, mimari ve spor başta olmak üzere hayatın her alanında dijitalleşmenin etkileri konuşulacak, Türkiye’den ve dünyadan dijitalleşme örnekleri paylaşılacak. Konusunda uzman yerli ve yabancı 17 konuşmacının katılacağı ve 3 bini aşkın davetlinin izlemesinin beklendiği Vodafone Dijital Dönüşüm Zirvesi ile birey ve kurumların dijitalleşmede yeni trendlerle tanışarak geleceğin dünyasına bugünden hazırlanmaları hedefleniyor.

Öğüt: “Yarının nasıl olacağını bugünden göstereceğiz”

Günümüzde dijitalleşmenin yaşamın her alanında etkisini artırarak hissettirdiğine dikkat çeken Vodafone Türkiye CEO’su Gökhan Öğüt, dijitalleşmenin tüm boyutlarıyla ele alınacağı Vodafone Dijital Dönüşüm Zirvesi’ne ev sahipliği yapacak olmaktan büyük heyecan duyduklarını belirterek, şunları söyledi:

“Vodafone olarak, daha iyi bir gelecek için iletişim teknolojileri ile Türkiye’de herkese ilham vermeyi hedefliyoruz. Yenilikçi ve dönüştürücü gücüyle bizleri yarına hazırlayan dijitalleşmenin geleceğin dünyasında belirleyici olacağına inanıyoruz. Türkiye’nin dijital dönüşümüne liderlik etme vizyonumuz doğrultusunda bu yıl ilk kez düzenlediğimiz Vodafone Dijital Dönüşüm Zirvesi ile dijitalleşme konusundaki global deneyimimizi ve geleceğin trendlerini kurumsal müşterilerimiz ve iş ortaklarımız ile paylaşarak onlara yarının nasıl olacağını bugünden göstermek istiyoruz. Dijital dünyanın liderlerini ağırlayacağımız zirvede, konuklarımıza bir yandan dijital dünyaya ilişkin yeni ufuklar kazandırırken, bir yandan da dijitalleşmenin tüm renklerini deneyimletmeyi hedefliyoruz. Vodafone Türkiye olarak, hayatımızın yeni gerçeği haline gelen dijitalleşme konusunda birey ve kurumlara rehberlik edecek faaliyetlerde bulunmayı sürdüreceğiz.”

Obama’ya dijital strateji danışmanlığı yaptı

Vodafone Dijital Dönüşüm Zirvesi’nin konuşmacılarından Beyaz Saray Eski İletişim Direktörü Dan Pfeiffer, ABD Başkanı Barack Obama’ya iletişim, politika ve dijital strateji konularında Kıdemli Danışman olarak hizmet etti. Başkan Obama’ya en uzun süre hizmet eden danışmanlardan biri olan Pfeiffer, Beyaz Saray’a Milletvekili İletişim Direktörü olarak girdi. 2009’un sonunda İletişim Direktörlüğüne yükselen, 2013’ün başlarında ise Kıdemli Danışman olarak atanan Pfeiffer, Beyaz Saray’da bulunduğu sürede iletişim araçlarının dijital dönüşümü için Twitter, Facebook, Medium ve Instagram gibi sosyal medya kanallarını değerlendirdi. Ayrıca, Buzzfeed ve Vox gibi dijital platformlarda ilk kez Başkan Obama ile röportaj konseptini hayata geçirdi. Pfeiffer, daha önce de Başkan Yardımcısı Al Gore ve Senato Azınlık Lideri Tom Daschle gibi pek çok demokrat politikacı için çalışmıştı. Delaware doğumlu Pfeiffer, Georgetown Üniversitesi mezunu.

Mobil uygulama ve canlı yayınla da takip edilebilecek 

Vodafone Dijital Dönüşüm Zirvesi için bir mobil uygulama da hazırlandı. App Store ve Google Play mağazalarından ücretsiz indirilebilen Vodafone Dijital Dönüşüm Zirvesi mobil uygulamasıyla program akışını ve oturumları akıllı telefonlardan takip etmek mümkün olacak. Zirve ayrıca, etkinlik hakkında her türlü bilginin yer aldığı www.dijitaldonusumzirvesi.com adresinden canlı olarak da izlenebilecek.

Teknoloji Makaleleri