Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

SAP Dijital Dönüşümde Sadeliğin Yol Haritasını SAPPHIRE NOW’da Paylaştı

sap_globaltechmagazineDünyanın lider kurumsal iş yazılımları sağlayıcısı SAP, S/4HANA Bulut Versiyonu başta olmak üzere sürdürülebilir büyüme ve rekabette fark yaratmanın anahtarı niteliğindeki iş çözümlerini, dijital dönüşümde sadeleşmenin yollarını ve işbirliği anlaşmalarını SAPPHIRE NOW’da duyurdu.

Kurumsal uygulamalar ve yazılım alanında dünya lideri SAP, Orlando’da iş ortaklarının, müşterilerinin ve sektörün önde gelen firmalarının katılımıyla gerçekleştirdiği SAPPHIRE NOW Konferansı’nda dijital dönüşümde karmaşık yapıları sadeleştirmeye yönelik farklı çözüm ve işbirliklerini tanıttı. Konferans kapsamında; kurumların milyonlarca birbirine bağlı cihaz üzerinde güvenle işlem yapabilmesine imkan veren IoT (Internet of Things/Nesnelerin İnterneti) için geliştirilen SAP HANA Bulut Platformunun yanı sıra kurumlara gerçek zamanlı analiz, tahmin ve uygulama imkanı sunarak işlem, veri hazırlığı, analiz ve aksiyon arasındaki zaman kaybını engelleyen çözümlerini de tanıttı.

SAP, SAPPHIRE NOW’da ayrıca Google, Facebook, Siemens ve Intel gibi dünya devi şirketlerle gerçekleştirdiği işbirliklerini de duyurdu. Etkinlik online platform ve sosyal medya kanalları aracılığıyla 225 bin kişi tarafından takip edildi.

McKinsey & Company araştırmasına göre, dijital dönüşümü benimseyen işletmeler, gelirlerini yüzde 30’a varan oranlarda artırabiliyor. Dünyada 25’ten fazla sektörde müşterilerinin iş süreçlerini destekleyerek geliştiren SAP,  dijital dönüşüm sürecinde işletmelerin karmaşık yapılarını sadeleştirirken, bireylerin kişisel yaşamlarını da kolaylaştırmayı hedefliyor.

Müşteri ilişkileri yaklaşımı, SAP Digital for Custumer Engagement ile yeniden tanımlanıyor

Bulut tabanlı, sadeleştirilmiş bir müşteri ilişkileri yönetimi (CRM) çözümü olan SAP Digital for Customer Engagement,bireylerin kişisel hayatlarında yakaladığı sadeliği iş dünyasına taşıyor ve çok küçük ölçekli firmalara dahi kurumsal ölçekte satış ve müşteri hizmetleri yetkinliği  sağlıyor.

SAP Digital, kusursuz bir çoklu kanal deneyimi sunuyor

SAP Digital’ın temel bileşenlerinden biri olan ve SAP hybris Commerce Suite üzerinde çalışan SAP Store, kusursuz bir “omni-channel” ticaret deneyimi sunuyor.

S4/HANA ile şirketler bugünün dijital ekonomisine hazır!

SAP HANA Bulut Platformu sayesinde şirketler, dijital bağlantı ekonomisinde ihtiyaç duydukları en yenilikçi uygulamaları geliştirme, genişletme ve diğer tüm süreçler ile entegre etme imkanına kavuşuyor.

SAP S/4HANA bulut versiyonu sadeleşmeye yeni bir boyut kazandırarak temel iş alanlarında yenilikçi çözümler sunuyor

§ SAP’nin Şubat 2015’de duyurusunu yaptığı yeni nesil kurumsal yazılımı S/4 HANA üç aylık zaman diliminde hızlı bir ivme yakalayarak 370 müşteriye ulaştı. SAPPHIRE NOW kapsamında lansmanı yapılan S/4HANA bulut versiyonu ile de, SAP bulut üzerinden sunduğu iş uygulamalarının kapsamını ciddi ölçekte artırıyor.

§ SAP, Siemens ve Intel ile yaptığı işbirlikteliği ile,  HANA Bulut Platformu üzerinde çalışan IoT (Nesnelerin İnterneti) uygulamalarının sayısını artırmayı hedefliyor. Bu sayede şirketler en uzak noktadaki cihazları ile merkezi operasyonlarını kolaylıkla entegre ederek   verimliliklerini artırıyor, yeni ürün, servis ve gelir modelleri oluşturabiliyor.

SAP CEO’su Bill McDermott SAPPHIRE NOW’da duyurulan yeni çözümlerle ilgili şöyle konuştu:  “SAP, 43 yıldır sunduğu çözümlerle tüm dünyadaki kurumların en iyi yönetilen şirketler olmasına yardımcı oluyor. Bugün dijital olarak sunduğumuz çözümler kişilerin kendi yaşamlarında deneyimledikleri sade yaklaşımları kullanarak SAP teknolojisinin gücünü bireylere sunacak.”

Facebook ve SAP işbirliği sosyal medyada yeni deneyimler yaşatıyor

Dünyanın lider kurumsal iş yazılımları sağlayıcısı SAP ve Facebook’un işbirliği SAPPHIRE NOW’da duyuruldu. SAPPHIRE NOW’daki özel konuklardan biri de Facebook İş ve Pazarlama Ortaklarından Sorumlu Başkan Yardımcısı David Fischer oldu.

Fischer, SAP’nin 40 yılı aşkın süredir en küçük startup girişimlerinden  en büyük ölçekli işletmelere kadar her boyutta şirketin iş süreçlerini kolaylaştırdığını vurguladı. SAP’nin vizyonunun yaşam kalitesini artıran çözümler sunmak olduğunu belirten David Fischer, Facebook’un da dünyayı daha şeffaf ve birbirine bağlı bir hale getirmek için çalıştığını söyledi. Temelde iki şirketin vizyonunun birbiriyle bu şekilde bütünleşmesi, Facebook ile SAP arasındaki işbirliğini daha da önemli hale getiriyor.

Facebook kullanıcıları bir yandan aile üyeleri ve arkadaşlarıyla bağlantıda kalmak isterken, diğer yandan da ilgilendikleri markaların sayfalarını takip etmek, bu sayfalarda sunulan avantajlardan faydalanmak istiyor. Dünya genelindeki Facebook kullanıcılarının neredeyse yüzde 70’i, küçük ölçekli işletmelerin sayfalarını takip ediyor. Bu da yaklaşık 1 milyar kişi anlamına geliyor. Kısacası, Facebook’ta bir şirketin sayfasını beğendiğinizde, bir ürünle ilgili yorum yaptığınızda, bir beklentinizi dile getirdiğinizde sesiniz duyuluyor.

SAP kurumsal yazılımlarının Facebook’a sağladığı imkanlar sayesinde, insanlar ile şirketler arasındaki etkileşim artıyor. Örneğin, reklam verenler dijital mecraları giderek daha fazla tercih ediyor. SAP ile Facebook’un birlikte geliştirdikleri araçlarla işletmeler, hedef kitle tanımlarına uygun müşteri adaylarını daha kolay bir şekilde belirleyebiliyor.

Google ve SAP İşbirliği ile “İş’te Sadeleşme”,  “Verimlilik Artışı” ve “Daha Fazla İşbirliği”

Google ve SAP “İş’te Sadeleşme,” “Verimlilik Artışı” ve “Daha Fazla İşbirliği” başlıkları altında, özellikle kurumsal mobilite, iş analitiği ve iş uygulamaları konusunda güçlerini birleştirdi.

Mobilitenin tüm yönlerini kapsayan SAP ve Google arasındaki işbirliği ile SAP de Android for Work uygulamasını, SAP Mobile Secure 2.7 gibi çözümlerle destekliyor. Son kullanıcılar işlerini her yerden yürütebilirken, BT ekipleri de SAP Mobile Secure teknolojisi sayesinde tüm Android cihazların güvenle kullanılmasını sağlıyor. İşletmeler ise SAP HANA Cloud Platform mobil servisler ve Google Play aracılığıyla, SAP’nin sunduğu bütün kurumsal mobil uygulamalardan faydalanabiliyor.

İşbirliğinin ilk adımını oluşturan SuccessFactors entegrasyonuyla, kullanıcılar İK dokümanları için Google Drive’ı bir saklama alanı olarak kullanabiliyor. Böylece İK uzmanları, çalışan bilgi ve belgelerine SuccessFactors üzerinden, Google Drive özellikleriyle ulaşabiliyor. İşe alım sürecinde de SuccessFactors aracılığıyla adaylara iş teklifleri hızlı, kişiselleştirilmiş bir şekilde iletebiliyor. Adaylar ise özgeçmişlerini Google Drive’a ekleyerek mobil cihazları üzerinde kolayca başvuru yapabiliyor.

Teknoloji Makaleleri