Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Engelsiz Yaşam Eğitim Programı İlk Mezunlarını Verdi

vodafone_globaltechmagazineDaha iyi bir gelecek için iletişim teknolojileriyle Türkiye’de herkese ilham vermeyi hedefleyen Vodafone, 2007 yılında kurduğu Türkiye Vodafone Vakfı aracılığıyla engelli bireylerin toplumsal hayata eşit ve aktif katılımına katkıda bulunmaya devam ediyor. Bu doğrultuda, Türkiye Bilişim Vakfı Gençler Grubu’nun öncülüğünde başlatılan Engelsiz Yaşam Eğitim Programı’na destek olan Türkiye Vodafone Vakfı, Düşler Akademisi ve Ataşehir Belediyesi işbirliğiyle engelli öğrencileri iş hayatına hazırlamak amacıyla düzenlenen eğitimin ilki tamamlandı. Bir ay süren eğitimin sonunda engelli öğrenciler Vodafone Küçükyalı Operasyon Merkezi’ni ziyaret etme fırsatı buldu. Engelli öğrencilere sertifikaları Türkiye Bilişim Vakfı Başkanı Faruk Eczacıbaşı, Türkiye Vodafone Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Süel ve Düşler Akademisi Başkanı Ercan Tutal’ın katılımıyla Ataşehir Düşler Akademisi’nde düzenlenen törenle verildi.

Hasan Süel: “Engelli öğrencilerimize iş hayatındaki ilk adımlarında destek oluyoruz”

Engelli öğrencilere sertifikalarını veren Türkiye Vodafone Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Süel, şunları söyledi: “2007 yılından bu yana Türkiye Vodafone Vakfı olarak toplumsal değişimin ve gelişimin öncüsü olmak için çalışıyor, ülkemizde toplumun gelişmesine ve yaşam kalitesinin artmasına katkıda bulunmayı amaçlıyoruz. Bugüne kadar yaptığımız sosyal yatırımlarla 3 milyonu aşkın vatandaşımızın hayatına dokunduk ve bu yolda ilerlemeye devam edeceğiz. 2008 yılında Alternatif Yaşam Derneği (AYDER) ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) işbirliği ile başlattığımız öncü bir sosyal girişimcilik modeli olan Düşler Akademisi ile engelli arkadaşlarımızın toplumsal hayata eşit ve aktif katılımının bir örneğini sunuyoruz. Bugüne kadar 3.500 gencin hayatına dokunduğumuz Düşler Akademisi’nde sanat ve spor alanlarında verdiğimiz eğitimlerle mezun olan arkadaşlarımıza profesyonel sanat kariyer yolu açıyoruz. Şimdi de Engelsiz Yaşam Eğitim Programı ile çalışmalarımıza bir yenisini daha ekledik. Bu program kapsamında, öğrencilerimizin iş hayatındaki ilk adımlarında onlara destek olmayı amaçlıyoruz. Bir ay süren eğitim programımızı başarıyla tamamlayan öğrencilerimizi ve program boyunca eğitime destek veren gönüllülerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.”

Türkiye Bilişim Vakfı Başkanı Faruk Eczacıbaşı ise konuşmasında, “Engelli dostlarımızdan zorluklara karşı ayakta durmayı, cesareti, herhangi bir olumsuzluğu olumluluğa çevirmeyi öğrendiğimizi düşünüyorum. Bize bunları öğrettikleri için ‘engelli’ dostlarımıza teşekkür borçluyuz” dedi.

Eğitimler devam edecek

Engelsiz Yaşam Eğitim Programı için Düşler Akademisi tarafından iletilen yaklaşık 40 başvuru arasından seçilen engelli öğrencilere, “Çağrı Merkezine Giriş”, “Telefonda Etkin İletişim”, “MS Office Uygulamaları”, “Akıllı Telefon Mobil Cihaz Testi” ve “Pazarlama” konularında eğitim verildi. 9 Vodafone Red Academy ve 3 Türkiye Bilişim Vakfı eğitmeninin gönüllü olarak verdikleri eğitimin sonunda engelli öğrenciler, Vodafone Küçükyalı Operasyon Merkezi’ni de ziyaret ettiler. Engelsiz Yaşam Eğitim Programı’nın önümüzdeki dönemde de devam etmesi hedefleniyor.

Teknoloji Makaleleri