Cuma, Nisan 26, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Antenli AC destekli USB Adaptör

tplink_globaltechmagazineTP-LINK, yeni USB adaptörünü duyurdu. Üzerinde harici iki anteni bulunan Archer T4UH model adaptör 802.11ac desteğine sahip.

Dünya kablosuz ağ pazarının lideri TP-LINK, AC destekli USB adaptör modellerini artırıyor. Markanın yeni modeli olan Archer T4UH, hem 802.11ac destekli, hem de harici iki antene sahip. Üstelik 1200Mbps kablosuz hızlara ulaşabiliyor.

Kablosuz ağ özelliği olmayan bilgisayarlara bu özelliği kazandıran USB adaptörler, ayrıca daha eski kablosuz ağ standardına sahip bilgisayarlarda da yeni nesil standartlara geçiş amaçlı kullanılabiliyor. TP-LINK’in yeni modeli de 802.11ac desteği olmayan bilgisayarları bu standarda terfi ettiriyor. Archer T4UH, kristal netliğindeki 5GHz bant üzerinde 867Mbps, 2.4GHz bandında 300Mbps kablosuz hız ile toplamda 1200Mbps gibi yüksek hızlara ulaşabiliyor. Bu sayede en yoğun uygulamalar için uygun olan USB adaptör, HD video, çevrimiçi oyun gibi yüksek hız gerektiren uygulamalarda performans düşmesi yaşanmadan uygulamanın keyfini çıkarmayı sağlıyor.

Yüksek kazançlı iki harici anteni ile daha hızlı veri alışverişi sağlayan ürün, tek bir WPS tuşuna basarak kolayca kurulup, güvenli kablosuz şifreleme yapabiliyor. USB 3.0 desteğine sahip olan Archer T4UH, veri aktarımında USB 2.0’a göre 10 kat daha hızlı ve geriye dönük olarak USB 2.0 cihazlarla da uyumlu.  Yüksek kazançlı bir USB adaptör olan Archer T4UH, bilgisayarlara daha rahat bağlanabilmesi için 1 metre uzunluğunda USB 3.0 kablosu ile birlikte satışa sunuluyor. Şık ve zarif tasarımı ile ev ve ofislerde rahatlıkla kullanılabilecek olan ürünün tavsiye edilen satış fiyatı ise 159 TL (KDV dahil).

Teknoloji Makaleleri