Perşembe, Nisan 25, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Çocuklar İçin Bilişim Zirvesi

cocuklarabilisimzirvesiÇocukların ve gençlerin teknolojide kullanıcı olmaktan öteye geçmesi, ‘üretici’ olmayı öğrenmesi ve ebeveynlerin bu konuda bilgilendirilmesi amacıyla Türkiye’de bir ilk olarak Çocuklar İçin Bilişim Zirvesi gerçekleştirilecek.

Zirvede CSID Avrupa Direktörü Andrew Thomas, gelişen siber çağda gerek ebeveynlerin gerekse de çocukların dijital kimliklerinin korunması yönünde dikkat etmesi gerekenleri paylaşacak. Psikoterapist Iris Steinfeld ise teknolojiye doğan Z Kuşağı çocuklarını eğitiminden, gelişimine, ebeveynlerin onlarla nasıl iletişim kurması gerektiğine kadar detaylı bilgiler aktaracak. İki gün boyunca sürecek etkinlikte Türkiye Bilişim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Eczacıbaşı, Gazi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Selçuk Özdemir, Akademisyen Duygu Mutlu Bayraktar gibi önemli isimler de konuşmacı olarak yer alacak.

Geniş bir yerleşim alanında, çocukların ve gençlerin uygulamalı takım çalışmalarının, ebeveynler için 100’e yakın oturumun gerçekleşeceği etkinlik, Bilişim Zirvesi Etkinlik A.Ş tarafından 23-24 Mayıs tarihlerinde Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü’nde “Teknolojiye Doğan Çocuklar” mottosuyla hayata geçirilecek.

Teknoloji Makaleleri