Salı, Mart 19, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Software AG Dijital Dönüşüm Platformu ile Büyük Bir İvme Yakaladı

softwareag_globaltechmagazine2Software AG, küresel ekonomideki ve BT sektöründeki hızlı değişimlere ayak uydurabilen dünyanın ilk Dijital Dönüşüm Platformu ile müşteri kazanımında yüksek geri dönüşler elde etti ve partner ekosistemini kısa sürede genişletti. Altı aylık zaman diliminde müşterilerden gelen yorumlar ve talepler doğrultusunda Platform’a yeni işlevler ve yenilikçi kurulum modelleri eklendi.

Software AG’nin günümüzün hızla dijitalleşen ekonomilerine ve rekabetçi yeni piyasalarına karşı geliştirdiği Dijital Dönüşüm Platformu, dijitalleşme yolunda ilerleyen işletmeler için kritik bir teknoloji altyapısı sunuyor (infografik) ve farklı kabiliyetleri bünyesinde barındırarak işletmelerin kısa sürede dijital çağa uyum sağlayacak uyarlanabilir uygulamalar geliştirmelerine yardımcı oluyor. Platform; uzun vadeli bir kullanım öngören, durağan ve kullanıma hazır geleneksel ERP ürünlerinin aksine, dijitalleşen yeni iş süreçlerine yönelik esnek ve farklılaşabilen uygulamaların geliştirilmesi konusunda işletmelere destek oluyor.

Software AG CTO’su Dr. Wolfram Jost, “Dijital uygulamalar, zaman içinde değişmek üzere, uyarlanabilirlik özelliği öne çıkarılarak tasarlanmıştır. Dijital dönüşümde fark yaratabilecek uygulamalar, kullanıma hazır yazılımlar gibi piyasadan satın alınamaz; ileri bir teknolojiye sahip gelişmiş bir platform aracılığıyla tasarlanmalılar. Çünkü bu platformlar, kurumsal BT, bulut, hibrit bulut ve kurumların kendi sistemleri dâhilindeki kurulumların geleceğine ışık tutuyor.”

Müşteri odaklılıkta dönüşümün temeli

Müşteri odaklılığın ciddi bir rekabet avantajı yarattığı bir çağda, dijitalleşmek isteyen şirketlerin gündeminde de dönüşüm yer alıyor. Dönüşüm ise, ancak gerçek zamanlı olarak görünür kılınan iş operasyonları, potansiyel sorunların tespiti ve otomatik hale getirilmiş, iyileştirilmiş iş süreçleri sayesinde değişen iş ortamlarına kolaylıkla uyum sağlama kabiliyeti ile gerçekleşebiliyor.

Küresel düzeyde gelişim gösteren dijitalleşme

Dr. Wolfram Jost dijitalleşme ile ilgili olarak şunları söylüyor: “Dijitalleşme her geçen gün küresel düzeyde gelişim gösteriyor. Avustralya’nın lider telekomünikasyon şirketlerinden biri, yakın zamanda iş süreçlerini dijitalleştirerek, ürün ve hizmetlerinin piyasaya sürülme süresini beş kat hızlandırdırdı. Fransa’nın öncü yarıiletken üreticilerinden biri ise, tedarik zincirindeki gecikmeleri önlemek amacıyla sipariş, faturalandırma ve ödeme sistemlerini geliştirecek bir altyapı kurdu. Almanya’da bir lojistik şirketi, müşterilerine daha hızlı yanıt verebilmek ve daha zengin bir ürün portföyü sunabilmek için dijitalleşme yolunda bir adım attı. Bu şirketlerin hepsi, iş süreçlerini dijitalleştirmek amacıyla Dijital Dönüşüm Platformu’nu tercih etti.”

6 aylık gelişim döngüsü

API’lerle etkinleştirilen güçlü bir geliştirme ortamına sahip, hizmet ve olay odaklı Dijital Dönüşüm Platformu, yenilikçi ve kaliteli uygulama hizmetleriyle entegrasyon, süreç, karar verme ve programlama mekanizmalarını destekliyor. Bulut bilişim sistemleri ve mobil cihazlar ile uyumlandırılan Platform, mikro hizmetler geliştirmeye yardımcı olurken, aynı zamanda yazılım tanımlı mimari ilkelerini benimsiyor. Kolay kurulum için stok yönetimi sistemini Platform’a ekleyen Software AG,  altı ay önce piyasaya sürülen Dijital Dönüşüm Platformu’nda aşağıdaki beş temel bileşene yeni işlevler dahil etti:

İş ve BT dönüşümü – ARIS ve Alfabet: Alfabet’in son sürümü, bölgesel performans analizi yapabilen geo-map ve kurumsal teknoloji portföy yönetimi sistemi Technopedia® BT kataloğu gibi yeni raporlama kabiliyetleriyle daha etkin bir planlama ve yönetim altyapısı sunuyor. Bu sayede işletmelerin müşteri ilişkilerini ve müşteriyle etkileşim halinde olduğu noktaları geliştirerek müşteri odaklı bir dijital dönüşüm sürecinin hayata geçirilmesinde yardımcı oluyor. Yeni ARIS ise, kurumsal bulut hizmetlerinde geniş bir yelpazeyle işletmelerin karşısına çıkıyor.

Bellek içi veri yönetimi  – Terracotta: Terracotta BigMemory’nin son sürümü, WAN Replikasyon Hizmeti’ni destekliyor ve Java 8 ile RedHat EL7’ye (sunucu) yönelik daha kapsamlı bir destek sunuyor. Aynı zamanda açık kaynak geliştirmeler için off-heap depolama imkanı sağlıyor.

Entegrasyon – webMethods: Yeni webMethods 9.8 sürümü Software AG’nin bulut bilişim hizmetlerini çeşitlendiriyor. İyileştirilmiş bir mantıksal analiz performansının yanı sıra süreç ve görevlerde çeşitli geliştirmeler sunan yeni sürüm,  geliştiricilerin ve kurumsal kullanıcıların verimliliğini artırmaya devam ediyor.

Daha çevik süreçler – webMethods AgileApps: AgileApps ihtisas uzmanlarının ve geliştiricilerin daha kısa sürede üretim yapmasını sağlıyor ve yıllar süren süreç odaklı çözümler geliştirme süresini günlere ve haftalara indiriyor.

Akıllı iş operasyonları (İBO) – Apama: Apama Akış Analitiği Platformu, Software AG’nin Büyük Veri ve Nesnelerin İnterneti gibi gelişmekte olan teknolojilere yanıt olarak sunduğu İBO çözümlerinin temelini oluşturuyor. Yeni Apama sürümü, “Apama Queries” adı altında geliştirilen, yatay ölçeklendirme ve kullanım açısından yeni kabiliyetler sunuyor. Bu özellik, analistlerin ve geliştiricilerin ölçeklenebilir ve esnek uygulamalar geliştirmesine yardımcı oluyor.

Tüm bunlara ek olarak Adabas & Natural yazılımları da Dijital Dönüşüm Platformu’yla kapsamlı bir entegrasyon yapılacak şekilde geliştirilmiş durumda. Güncellemelerin son sürümü olan Event Analytics for Adabas, gerçek zamanlı olarak kritik iş süreçlerinde devreye sokulan Adabas operasyonlarını denetliyor.

Teknoloji Makaleleri