Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Kaspersky Endpoint Security for Business’ın Kurulumu ve Yönetimi Artık Daha Kolay

kaspersky_globaltechmagazineGünümüzün dinamik ortamında BT yöneticileri, şirket dışından git gide artan sayıda ve çeşitlilikte siber tehditle karşılaşırken, iş yerinde artmakta olan kişisel cihaz sayısı ve paylaşılan bilgi miktarı gibi diğerlerinden daha az tehlikeli olmayan çok sayıda şirket içi tehlikeyle de mücadele ediyor. Bu iki faktör ağ içindeki donanım ve yazılımların kontrolünü zorlaştırmakta ve tehditlere açık hale getirmektedir. 2014 yılında Kaspersky Lab ve B2B International tarafından gerçekleştirilen bir çalışmada katılımcıların %35’inden fazlası gizli bilgi sızıntısına karşı korunmanın bir öncelik olduğunu belirtmiş. Virüsler, solucanlar ve Trojanlar en önemli üç siber tehdit (%56) olarak sıralanırken, katılımcıların yaklaşık %19’u hedefli saldırılarla karşılaştıklarını belirtti.

Kaspersky Endpoint Security for Business, kurumsal ağa bağlı tüm cihazlar üzerinde merkezi uygulama, yönetim ve kontrolün kolaylığı ile siber tehditlere karşı güvenilir korumayı birleştirdi. Mobil Cihaz Yönetimi, Sistem Yönetimi ve Uç Nokta Şifreleme gibi gelişmiş özelliklerle BT yöneticileri, veri kaybı ve hırsızlığı önlemek için zayıf noktaları kolaylıkla tespit edebilir, envanter yapabilir ve güvenlik ilkeleri oluşturabilir ve bunları devreye alabiliyor.

Kaspersky Lab Türkiye Ülke Müdürü Sertan Selçuk şunları söyledi: “Kaspersky Endpoint Security for Business platformu, ek bütçe ve insan kaynakları maliyetleri yaratmadan her ölçekten işletmenin güvenlik ihtiyaçlarını karşılamak için yeterli genişlikte bir işlev yelpazesi içerir. Bunun sayesinde BT yöneticisi, tek bir konsol üzerinden ve tek bir platformun yardımıyla kurumsal ağı görebilir, kontrol edebilir ve koruyabilir: güvenlik, şifreleme ve Windows, Linux ve Mac makinelerinin ven mobil cihazların ayarlarını yönetebilir, ağı ve e-posta trafiğini kontrol edebilir.”

Peki Kaspersky Endpoint Security for Business’te yeni olan nedir?

Kaspersky Endpoint Security for Windows SP1’in dağıtım paketinde %30 azaltma ve uç nokta şifreleme modülünün entegrasyonu, uygulama sırasında ağ trafiğini büyük ölçüde azalttı ve kurulum ve yönetim süreçlerini hızlandırdı. Uzak bir ağda bir güncelleme yapmak gerekli olduğunda BT yöneticisi, ağdaki bir bilgisayarın gelişmiş Yama Yönetim işlevini kullanan bir Güncelleme Aracısı olarak çalışmasını sağlayabilir. Trafiği azaltmak için tüm güncellemeler bu bilgisayara gönderilebilir ve buradan ağın her yanına yayılabilir. Güncellemeler günün her anı hem manuel hem de otomatik olarak sağlanabilir ve BT yöneticisi kurulum durumlarını izleyebilir.

Kaspersky Lab’ın gelişmiş şifreleme çözümleriyle birlikte akıllı kartlar ve işaretleri kullanan iki faktörlü kimlik denetimi, yetkisiz erişime karşı ek koruma sağlar.

Kaspersky Güvenlik Merkezi Web Konsolu artık mobil cihaz yönetimini desteklemekte ve BT uzmanlarının, çalışanları kurumsal ağa bağlandıklarında kişisel cihazlarını uzaktan yönetmelerine olanak tanımaktadır. Ayrıca Kaspersky Mobil Cihaz Yönetimi, popüler Microsoft Exchange Active Sync, Samsung Knox 2.0 ve Apple MDM mobil platformlarda çalışan cihazlar için tek bir kullanıcı arayüzü üzerinden güvenlik ilkeleri uygulayabilir ve ayarlayabilir.

Kişisel cihazların kurumsal ortama uyarlanması işini hızlı bir şekilde bitirmek ve BT üzerindeki etkisini azaltmak için indirilenler arasından bazı yönetim hizmetleri, güvenlik uygulamalarının etkinleştirilmesi ve uzaktan silme, Self Servis Portal üzerinden çalışanlara devredilir. Cihaz çalınır veya kaybolursa kullanıcı, kolayca bulabilir, engelleyebilir veya değerli bilgilerini silebilir. Gerekli anahtarlar ve sertifikalar portal üzerinden otomatik olarak dağıtılır.

Kaspersky Güvenlik Merkezi Rol Tabanlı Erişim Kontrolü, daha verimli bir ağ yönetimi için çözüm işlevleri (Zararlı Yazılım Engelleme, Uç nokta kontrolü, Şifreleme, Zayıf Nokta Değerlendirme / Yama Yönetimi) yönetim haklarını BT profesyonelleri arasında dağıtmayı olanaklı hale getirir. HP ArcSight ve IBM QRadar SIEM sistemleriyle entegre olan Kaspersky Systems Management SP1’de artık ek bir seçenek bulunmaktadır: günlüklerin ve bilgi güvenliğiyle ilgili diğer verilerin iletimi için hazır istemci tarafı SIEM sistemlerine otomatik bağlantı.

Türkiye’deki Kaspersky Lab kullanıcıları Kaspersky Endpoint Security 10’larını Service Pack 1 ile güncelleyebilir.

Teknoloji Makaleleri