Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Amazon Web Services’ten Yenilenebilir Enerji Projesi

amazonwebservices_globaltechmagazineBir Amazon.com şirketi (NASDAQ:AMZN) olan Amazon Web Services, Virginia’da Amazon Solar Farm US East adı verilen 80 megawatt (MW) gücündeki güneş enerjisi çiftliğinin yapım ve işletimini desteklemek üzere bir ortaklık kurdu. Bu yeni güneş enerjisi çiftliğinin Ekim 2016 kadar kısa bir süre içinde yılda yaklaşık 170,000 megawatt saat (MWsaat), yani bir yıl içinde ABD’de yaklaşık 15,000 evin1  tüketimine eşit miktarda güneş enerjisi üretmeye başlaması bekleniyor.

Amazon Solar Farm US East, Virginia Eyaletindeki en büyük güneş enerjisi çiftliği olacak ve ürettiği tüm enerjiyi hem mevcut hem de gelecekteki AWS Bulut veri merkezlerini besleyecek elektrik şebekelerine aktaracak.

AWS, Kasım 2014’te küresel altyapısı için yüzde 100 oranında yenilenebilir enerji kullanımını sağlayacağına yönelik uzun vadeli taahhüdünü kamuoyuyla paylaşmıştı. Nisan 2015 itibariyle AWS, global altyapısı tarafından tüketilen gücün yaklaşık yüzde 25’inin2 yenilenebilir enerji kaynaklarından elde edildiğini ve 2016 yılının sonuna kadar bu oranı en az yüzde 40’a yükseltmek gibi bir ara hedef belirlediklerini duyurdu.

Amazon Web Services Altyapı Başkan Yardımcısı Jerry Hunter konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Küresel AWS altyapısını yüzde 100 yenilenebilir enerjiyle beslemeye dönük uzun vadeli taahhüdümüzü gerçekleştirmeye yönelik önemli ilerleme kaydetmeye devam ediyoruz. ABD’nin ortası ve doğusunda hem mevcut hem de gelecekteki AWS veri merkezlerini besleyecek ikinci PPA olan Amazon Solar Farm US East, Virginia Eyaletinde yenilenebilir enerjinin kullanılabilirliğini artırma çalışmalarına katkı sağlayacaktır.”

Virginia Valisi Terry McAuliffe şu yorumlarda bulundu: “Amazon’un yeni güneş enerjisi projesi Doğu Sahilinde iyi işler yaratacak ve yeni Virginia ekonomisini destekleyerek daha temiz ve yenilenebilir enerji üretecektir. Virginia’yı yenilenebilir enerji sektöründe bir dünya lideri haline getirme çalışmalarına devam ederken bu projenin aktif hale gelmesi için Amazon ve Accomack ile çalışmayı dört gözle bekliyorum.”

AWS ile işbirliği yapan, güneş ve rüzgar enerjisinde uzun bir geçmişe sahip Community Energy yenilenebilir enerji geliştirmede bir lider bir firma. Community’nin CEO’su Brent Alderfer ise şöyle konuştu: “Virginia’daki en büyük ve Mississippi’nin doğusundaki en büyük güneş enerjisi çiftliklerinden birini inşa etmek için Amazon Web Services ile çalışmaktan dolayı mutluyuz. AWS’nin liderliği olmadan mümkün olmayacak bu proje, güneş enerjisi fotovoltaik (PV) teknolojilerinin Virginia’da yaygın bir şekilde ticarileştirilmesi ve kullanımını hızlandırmaya yardımcı olacaktır.”

Teknoloji Makaleleri