Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Amazon Web Services Gartner’in IaaS Raporunda yine zirvede

amazon web services globaltechmagazineAmazon Web Services Gartner’in IaaS Raporunda üst üste 7. kez zirvede.

Müşteri odaklı inovasyon anlayışı, Amazon Web Services’i  Gartner IaaS (Hizmet Olarak Bulut Altyapısı) raporunda üst üste 7. kez zirveye taşıdı.

2006’dan bu yana IaaS pazarına öncülük eden Amazon Web Services (AWS), Gartner’in pazar liderlerini belirlediği Magic Quadrant raporunun IaaS bölümünde lider  firma olarak gösterildi. AWS, bu başarıyı üst üste 7. kez yakaladı.

AWS, sadece IaaS’de değil, ama aynı zamanda entegre Hizmet Olarak Altyapı+Hizmet Olarak Platform’da da 14 milyar doların üstündeki 2016 yıl sonu gelir performansı ile pazar lideri oldu. AWS, zaten zengin olan hizmetler portföyünün ve pazar genelinde genişleyen etkisinin üstüne bir de artan inovasyon hızı ile tüm rakipleri için bir referans noktası. Raporda AWS,  diğer yandan sadece inovasyona değer veren ve dijital ticari projeler uygulayan müşteriler tarafından seçilen değil, aynı zamanda geleneksel veri merkezlerini bulut IaaS’sine taşıyan müşteriler tarafından da tercih edilen sağlayıcı olarak gösterildi.

AWS, ayrıca pazarda fiyatlandırma politikaları için de temel referans noktası olarak gösteriliyor. AWS, hizmetlerinin fiyatlarında zaman zaman indirime gitmesiyle IT pazarında farklı bir fiyatlandırma politikası izleyen bir firma olarak biliniyor.

Teknoloji Makaleleri