Perşembe, Mart 28, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Hitachi Data Systems, Pentaho Satın Alması ile Sosyal İnovasyonda Çığır Açacak

HDS logo1Veri depolama alanında dünya lideri Hitachi Data Systems, veri entegrasyonu, görüntüleme ve analitik çözümler konusunda öncü marka Pentaho’yu satın aldığını duyurdu.

Hitachi Data Systems, duyurduğu Pentaho satın almasıyla birlikte Sosyal İnovasyon ve Nesnelerin interneti alanlarındaki çözümlerinde çığır açacak birçok teknolojiyi bünyesine kattı. Anlaşmaya göre, faaliyetlerine mevcut CEO’su Quentin Gallivan ve mevcut marka ismiyle devam edecek olan Pentaho, Hitachi Data Systems markası altında Sosyal İnovasyon’dan Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Kevin Eggleston’a bağlı olarak faaliyetlerini sürdürecek.

Kullanıcılara bağımsız olarak sunulacak Pentaho, aynı zamanda Hitachi Data Systems’ın gelişmiş analitik temelli yazılımlarına da entegre edilebilecek. Bu sayede markanın büyük veri alanındaki mevcut analiz ve veri işleme teknolojilerini geliştirerek servis portföyü ve bilişim yönetimi ürünlerinin kapasitesini artacak. Nesnelerin İnterneti (IOT), operasyonel teknolojiler, büyük veri ve makineler arası iletişim (M2M) analizi teknolojilerinde her geçen gün çözümlerine bir yenisini ekleyen lider Hitachi Data Systems, büyük hacimlerdeki yapılandırılmış ve yapılandırılmamış veri yığınlarının anlamlı bilgilere dönüştürülmesinde en ileri teknoloji ve uygulamaları sunuyor.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Hitachi Data Systems Türkiye Ülke Müdürü Serdar Sayar, “ Pentaho’nun resmen Hitachi Data Systems ailesinin bir üyesi olmasından büyük bir mutluluk duyuyoruz. Pentaho’nun sahip olduğu veri analitiği, görüntüleme ve entegrasyon platformları, gelişmiş analiz temelli Sosyal İnovasyon çözümlerimizin en önemli bileşenlerinden birini oluşturuyor. Bu satın almayla birlikte Sosyal İnovasyon vizyonumuz ve Nesnelerin İnterneti alanındaki güçlü varlığımızla piyasaya bütünsel ve endüstri tecrübelerimizi de harmanlayan çözümler sunmayı hedefliyoruz.”

Son dönemde gerçekleşen oXya, Pantascene ve Pentaho satın almalarıyla birlikte Sosyal İnovasyon vizyonu ve IOT ürün haritasını geliştiren Hitachi Data Systems, geçtiğimiz Nisan ayında Las Vegas’ta düzenlenen Connect 2015 konferansında Veri Merkezi Operasyonları için Canlı Takip, Birleşik Sağlık Hizmetleri için Klinik Veri Saklama Çözümleri’nin de içinde bulunduğu Sosyal İnovasyon alanındaki yeni çözüm ve hizmetlerini tanıtmıştı. Bunun yanında Hitachi Data Systems’in Pentaho satın almasıyla birlikte SAP HANA için sunulan yeni Hitachi Bütünleşik İşlem Platformu – (UCP-Unified Compute Platform) çözümü, geliştiricilerin her türlü kaynaktan her ölçekte sağlanan büyük veriyi işlemesini de mümkün kılıyor.

Teknoloji Makaleleri