Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Hitachi Content Platform Gartner’dan tam puan aldı

HDS globaltechmagazine
Hitachi Data Systems’ın  Hitachi Content Platform’u (HCP) “Gartner 2016 Nesne Depolaması İçin Kritik Yetkinlikler” raporunda, en yüksek notu alan ürün oldu.

Gartner analistleri Arun Chandrasekaran, Raj Bala ve Garth Landers raporda 12 nesne depolama ürününü depolama verimliliği, birlikte çalışabilirlik, yönetilebilirlik, performans, esneklik, güvenlik ve çoklu kullanım olacak şekilde 7 kritik yetkinlikte karşılaştırdı. Analistler ayrıca depolama ürünlerini analitik, arşivleme, yedekleme, bulut depolama ve içerik dağıtımı başlıklarında 5 farklı kullanım durumuna göre de inceledi. Bu analizler sonucunda;

  • Hitachi Content Platform (HCP) sahip olduğu yetkinliklerle toplam sahip olma maliyetini (TCO) azaltması ve etkili depolama kapasitesini artırması sayesinde depolama verimliliğinde rakiplerini geride bırakıyor. Depolama verimliliği; kurumlar, arşivleme gibi geleneksel nesne depolama kullanım durumlarının ötesinde evrimleşirken; petabyte hatta exabyte ölçeğinin kural haline geldiği bulut ve büyük veri analitiğine doğru yol alırken daha çok önem taşıyor.
  • HCP’nin kendine has özellikleri geleneksel ve gelecek nesil iş yüklerini eşzamanlı destekliyor. Geniş birlikte çalışabilirlik özelliğine sahip, açık ekosistemi ve dağıtık kullanım modelleri arasında seçim yapılabilecek esnek bir yapı sunuyor. HCP ayrıca hibrit bulutta da Amazon, Google, Microsoft, Verizon, Hitachi Cloud ya da herhangi bir S3 tabanlı hizmeti de içeren birçok farklı şekilde desteklenmiş bulut hizmetini destekleyerek rakiplerinin önüne geçiyor. Bu da kurumların kontrolü ya da verilerinin görünürlüğünü kaybetmeden bulut depolamayı güvenli bir şekilde kullanmalarına imkan veriyor.
  • HCP birçok kurumun karşılaştığı yedekleme zorluklarını ele alıyor çünkü düşük maliyetle disk tabanlı yedeklemeye yönelik artan taleple çok sık karşılaşıyor. HCP kurumların proaktif bir şekilde veri doğruluğunu izlemesini ve düzeltmesini ve risk altındaki verileri tamir etmesini sağlayacak aktif veri koruma stratejilerini benimsemelerini sağlıyor. Aslında birçok kurum HCP’nin zengin veri koruma ve esnekliği sayesinde yedeklemeleri ortadan kaldırabiliyor.

HCP en sıkı güvenliğe sahip, en uyumlu, en hesaplı ve en ölçülebilir ihtiyaçlara sahip kurumların seçtiği platform oldu. Birçok lider şirket verileri konusunda Hitachi Content Platform’a güveniyor:

  • Dünyadaki en büyük 5 bankanın 4’ü
  • “Global Top 100”de yer alan ilk 20 şirketin yüzde 40’tan fazlası
  • ABD’deki en büyük 5 sigorta şirketinden 4’ü
  • Dünyanın en büyük 5 medya şirketinden 2’si
  • En seçkin ve büyük 3 kablolu TV ağından 2’si (Starz gibi)

HCP’nin istikrarı, uzun ömürlülüğü ve inovasyonu 1.500’den fazla müşterininin HCP’yi seçmesine neden olmuştur.

Hitachi Data Systems bulut ve mobilite CTO’su Peter Sjoberg, Gartner tarafından Yedekleme Kullanım Durumu’nda birinci olmalarının HCP’nin muazzam boyutlardaki veriyi depolamak için kanıtlanmış, hesaplı ve açık çözüm olma geleneğini yansıttığına inandığını söylüyor. “Dünya çapındaki bir sigorta şirketi HCP kullanarak verilerin üzerinde kanunsuz bir şekilde oynamalara dayanıklı ve hukuki anlaşmalar ve dokümanların denetlenebilir olmasını sağlayacak kendi isteğine göre şekillendirilmiş S3 tabanlı sahtekarlık önleme uygulamasını yarattı. Geliştiriciler normalde açık bulut kullanmayı istedi. Şirket S3 protokolü üzerinden HCP’yle hangi uygulamaların arabağlantı yaptığını göstermek için uygulanan 30 dakikalık test sonucunda yapılanTCO analiziyle HCP’nin, açık buluttan yüzde 20 daha az bir toplam sahip olma maliyeti sağladığını gördü. Lider oyuncak firmalarından olan diğer bir müşterimiz de HCP’nin incelenebilirliği, denetlenebilirliği ve geri kazanılabilirliğinin yüzde 270’lik bir ROI gerçekleştirdiğini belirtti.”

2015’te HCP entegre edilmiş ürün portföyü, “TMC Bulut Bilişim Mükemmellik Ödülü”nü kazandı. Portföy ürünlerinin her biri desektör ödüllerine hak kazandı. En son olarak HCP Anywhere, TechTarget 2015 Yılın Ürünü yarışmasında şirket depolama sistemi yazılım kategorisinde finalist oldu. HCP Anywhere bunun dışında TMC 2015 Bulut Bilişim Mükemmellik Ödülü ve En İyi Mobil Çözümler kategorisinde 2014 – 2015 Bulut Ödülü’nü kazandı.

 

Teknoloji Makaleleri