Perşembe, Nisan 25, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

InnoGames Optivo e-Posta Çözümleriyle 28 Dilde 150 Milyon Oyuncuya Erişiyor

metric34 globaltechmagazine28 farklı dil konuşan 150 milyon kişilik oyuncu kitlesi ile kişiselleştirilmiş iletişim kurmak isteyen InnoGames, optivo’nun Müşteri Zekası ve Pazarlama Otomasyonu çözümlerini kullanıyor. Kullanıcıların ilgi alanlarına göre düzenlenmiş e-posta kampanyalarına ihtiyaç duyan InnoGames, yüksek performanslı ve basit kullanımlı optivo broadmail çözümünü kullanarak her ay yüzbinlerce e-posta gönderisini kontrol altında tutabiliyor. InnoGames CRM Takım Başkanı Thomas Cartwright: “Müşteri Zekası ve Pazarlama Otomasyonu alanlarında elde ettiğimiz imkanlar en basit anlatım ile olağanüstü” diyor.

150 milyon kayıtlı kullanıcısı olan InnoGames, aralarında ‘Forge of Empires’ ve ‘Grepolis’ gibi markaların da yer aldığı ‘free-to-play’ oyun portföyü ile dünyanın en büyük oyun yayıncılarından biri olarak tanınıyor. Tüm dünyadaki oyuncular ile temasta kalmak için ise e-posta pazarlama InnoGames’in operasyonlarında kilit bir rol oynuyor.

E-posta pazarlamada başarı, eldeki verinin kalitesine ve analizine bağlıdır. Müşteri zekasını etkin kullanabilmek için, büyük veriye değil, hali hazırdaki verilerin kullanılmasına ve optimum oranda değerlendirmesine dikkat etmek gerekir. Oyun yayıncısı InnoGames bu yaklaşımı başarılı bir şekilde e-posta pazarlamasını harekete geçirmek için kullandı.

Veriye dayalı e-posta pazarlama

Kullanıcılarına, konuyla ilgili ve kişiselleştirilmiş bir şekilde hitap etmek isteyen InnoGames, birçok farklı kaynaktan gelen verileri analiz ediyor. Hangi verilerin ne şekilde kullanılması gerektiğini InnoGames’in CRM ekibi belirliyor. Bu verilere örnek olarak, her bir kullanıcının oyuna ilk kayıt tarihleri, en son oyunu açtıkları tarih, satın alma geçmişleri ve diğer KPI’lar gösterilebilir. InnoGames’in buradaki başarısı eldeki verinin efektif analizinden ve mümkün olan en iyi şekilde uygulamaya konulmasından geçiyor. InnoGames tüm bu veri analizi, hizmet verdiği 28 ayrı dilde yapılıyor.

Müşteri hayat döngüsünde strateji geliştirmek

InnoGames, oyuncularını adım adım takip ediyor. Buradaki amaç, her bir online oyuncunun beklentilerini tam olarak anlamak ve buna uygun olarak bir müşteri hayat döngüsü belirlemek. Bu çok ince planlanmış yaklaşım ile örneğin online kayıt yaptırdıktan sonra hemen gönderilen bir e-posta, tekrar hedefleme pazarlaması, çapraz satış teklifleri gibi pazarlama aksiyonlarının hepsinde eldeki tüm bilgilerden yararlanılıyor. InnoGames, optivo’dan aldığı e-posta çözümlerini kullanarak oyuncuları ile kişisel bir temelde iletişime geçmek ve bu iletişimi olması gerektiği sıklıkta gerçekleştirmek konusunda uzmanlaşmış durumda.

Oyuncular müşteri hayat döngüsü içerisinde sürekli etkin kalıyorlar ya da etkin olmaları sağlanıyor. optivo’nun pazarlama otomasyonu sayesinde hangi oyuncuya nasıl bir e-posta gönderileceği otomatikleştirilmiş durumda. Oyuncular ilk online kayıtlarını yaptıktan, en son oyuna bağlandıkları zamana kadar otomatik oluşturulan kişiselleştirilmiş e-postalar alıyorlar.

Uluslararası platformda pazarlama otomasyonu

InnoGames, 28 farklı dil konuşan oyuncu kitlesine ulaşmak için optivo’nun geliştirdiği pazarlama otomasyon sistemini kullanıyor. Türkiye’nin de dahil olduğu Avrupa bölgesi haricinde, ABD ve Brezilya gibi ülkelerde de oyuncuları bulunuyor. Pazarlama kampanyası e-postalarının otomatik olarak gönderilmesi için çok büyük hacimli gönderimler yapılması gerekiyor. InnoGames, her ay birkaç yüz bin e-posta gönderimi yapıyor. Bu e-postaların dönüşüm oranı ise çok etkileyici: E-postaların ortalama okunma oranı % 36, tıklanma oranı ise % 19.

optivo’nun geliştirdiği otomasyon iki yönlü çalışıyor: 120’den fazla otomatik gönderim kuralı ile e-postalar oyunculara gönderiliyor ve oyunculardan gelen yanıt niteliğindeki e-postalar da yine bu kural şablonlarına göre ilgili InnoGames Topluluk Yöneticisi’ne iletiliyor. Böylece otomatik e-postalara cevap veren veya soru soran oyuncular, bir sonraki adımda karşılarında kendileri ile ilgilenen gerçek bir insan buluyorlar. İnsan ve teknoloji bileşkesi müşteri deneyimini olumlu yönde etkiliyor.

InnoGames CRM Takım Başkanı Thomas Cartwright: “Yüksek performanslı bir platform olan optivo broadmail kullanarak dünya çapındaki milyonlarla oyuncu ile temasta bulunma fırsatı yakaladık. Müşteri Zekası ve Pazarlama Otomasyonu alanlarında elde ettiğimiz imkanlar en basit anlatım ile olağanüstü. optivo broadmail bize e-posta iletişimimizi olabilecek en yüksek kişiselleştirme değeriyle ve kolayca gerçekleştirebilmemizi sağlıyor” diyor.

Teknoloji Makaleleri