Cuma, Nisan 26, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Bu E-Postaları Kullanıcıların Yüzde 80’i Açıp Okuyor

metric34Kullanıcıların bir kayıt veya satın alma sonrasında aldıkları işlem bildirimi e-postaları, pazarlama ve satış alanlarında firmaların dikkatini çekiyor. Kullanıcıların %80 oranında mutlaka açıp okudukları nadir e-posta türlerinden olan işlem bildirimleri ile markalar, pazarlama faaliyetlerini genişletebiliyor, çapraz satışları artırabiliyor ve müşterileri ile daha iyi diyalog kurabiliyorlar. optivo Uluslararası Direktörü Jens Fischler, işlem bildirimlerinin doğru kullanıldığında markaya büyük fayda sağladığını, ancak birçok firmanın bu e-posta türüne gerekli özeni göstermediğini belirtiyor.

İşlem bildirimleri, kullanıcıların online portallar, sosyal ağlar, alışveriş veya rezervasyon sistemlerinde işlem yaptıklarında, otomatik olarak gönderilen e-postalardır. Tipik örnekler olarak, kargo firmalarından gelen sipariş takip e-postaları, online rezervasyon onayları, bir e-ticaret sitesinden yaptığınız alışverişin onaylandığına dair e-postalar ve herhangi bir sitenin üyelik onayı e-postaları sayılabilir. Kullanıcılar, diğer e-posta türlerinin aksine bu tür işlem bildirimlerini almak istemektedirler, çünkü içinde gerçekten kendilerini ilgilendiren bilgiler bulunduğunu bilirler. Bu yüzden, işlem e-postalarının açılma oranı %80’lere kadar çıkabiliyor.

optivo Uluslararası Direktörü Jens Fischler, satış ve pazarlama anlamında yüksek potansiyeli olan işlem bildirimi e-postalarının firmalar tarafından kullanımında bazı sorunlar olduğundan bahsetti: “İşlem bildirimlerinin en büyük sorunlarının başında, hala bir mağaza veya benzer bir ‘backend’ otomasyon sistemi ile gönderilmeleri var. Yapılan iş için optimize edilmemiş bu sistemler, günümüzün modern e-posta dağıtım sistemlerinin yeteneklerinin çok gerisinde kalıyor. İkinci bir sorun ise, işlem e-postalarına gereken tasarım ve konsept özeninin gösterilmemesi. Neredeyse bütün kullanıcılarının açtığı bu e-postalar, çok az bir uğraşla çok daha dikkat çekici ve görsel olarak cazip bir hale getirilebilir. optivo tüm bu sorunların çözümü olan e-posta otomasyon ve müşteri zekasından yararlanan e-posta sistemlerini firmaların kullanımına açıyor” dedi.

Pazarlama faaliyetlerine bulunmaz katkı

İşlem bildirimlerini promosyon faaliyetleri için kullanan firmalar, pazarlama potansiyellerini başka türlü edinilemeyecek şekilde artırıyor. Pazarlamacılar etkili bir şekilde yeni müşteriler kazanıyor, çapraz satışları artırıyor veya hali hazırdaki müşterilerin fazladan alışveriş yapmalarını sağlıyor. Dikkat edilmesi gereken çok basit birkaç nokta, bu faaliyetlerin başarılı olmasını sağlıyor. Bunlar, yalnızca metinden oluşan e-postalardan uzak durmak, e-postaları akıllıca marka imajına uydurmak, içeriği kişiselleştirmek ve kullanıcı davranışlarından alınan geri dönüş verilerini kullanarak e-posta içeriğini oluşturmak.

İşlem e-postalarını kullanarak müşteri ile diyalog kurmak mümkün

İşlem bildirimlerinin bir başka potansiyeli ise oldukça sık gönderilmeleri. HTML formatında e-postalar göndermek, özellikle promosyon faaliyetleri için yararlı oluyor. Tasarım olarak bakıldığında, e-postanın her zaman gönderilme amacına uygun olarak tasarlanması gerekiyor. Buradaki kilit nokta, grafik öğelere ve genel tasarıma aşırı odaklanmaktan kaçınmak. İşlem bildirimlerinin bilgi vermeye yönelik doğal tarzı, her e-postada korunmalı.

Müşteriye özgü bilgiler verilmeli

İşlem bildirimleri müşteriye tam olması gereken zamanda ulaşır. Örneğin bir kullanıcı, belli bir konu hakkında bilgi almak için bir bültene abone olduysa, tam da o anda bu konuyla ilgileniyor demektir. Yazılı olarak bilgi vermek haricinde işlem e-postaları, resimler, animasyonlar, videolar ve benzer içerikler kullanarak mutlaka ‘call-to-action’ mesajı da vermeli. Müşterinin o sırada tam olarak neye ilgi duyduğu bilindiği için, bu ilgiye yönelik içerikler paylaşılmalı.

İşlem bildirimleri çapraz satışları arttırır

İşlem bildirimleri, kullanıcılara ürünler ve hizmetler hakkında ek bilgiler verme açısından ideal bir ortamdır. Ek ürün ve hizmet teklifleri, kullanıcı için kişiselleştirilip satışı arttırmaya yönelik olarak otomatik sistem tarafından e-postanın içine eklenir. Bu yöntem, özellikle bir markadan alışveriş yaptıktan sonra işlem bildirimini açan kullanıcılar üzerinde işe yarar, çünkü kullanıcı zaten o markadan alışverişini tamamlamış olduğu için, markaya karşı olumlu bir duygu içerisindedir.

Teknoloji Makaleleri