Perşembe, Mart 28, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

AMD’den Dünyanın İlk 32GB Bellek Kapasiteli Sunucu Grafik Kartı

amd_globaltechmagazineAMD, OpenCL 2.0 destekli yeni AMD FirePro S9170 sunucu GPU’sunu duyurdu. İkinci nesil AMD Graphics Core Next (GCN) mimarisi ile DGEMM çift duyarlıklı ağır iş yükleri için tasarlanan profesyonel grafik kartı, dünyanın ilk ve en hızlı 32GB tek grafik yongalı sunucu grafik kartı olarak dikkat çekiyor. AMD FirePro ailesinin en yeni üyesi FirePro S9170, tek duyarlı işlemlerde 5.24 TFLOPS’a kadar performans gösterirken bu rakam çift duyarlı işlem performansında 2.62 TFLOPS değerine kadar çıkabiliyor.

2014 yılında dünyanın en verimli güç tüketimi sağlayan bilişim ürünlerin değerlendirildiği Green 500 listesinin en üst sırasında yer alan AMD FirePro S9150’nin ardından yoğun işlem performansı gerektiren iş akışları düşünülerek geliştirilen AMD FirePro S9170, akademik kurumlar, kamu kuruluşları, petrol ve doğalgaz endüstrileri veya derin sinir ağları yığınlarının geliştirmesi gibi konuların araştırılması üzerinde çalışan veri merkezi yöneticileri için ideal bir çözüm olarak dikkat çekiyor.

Yeni AMD FirePro S9170 benzersiz GPU işlem performansı ve enerji verimliliği ile kullanıcılara sunuduğu özellikleri şöyle:

· Çift duyarlıklı işlemlerde 2.62 TFLOPS’a kadar performans sağlayan AMD FirePro S9170, DGEMM ağır iş yükleri için en hızlı tek grafik yongalı kart olarak rakip çözümlere kıyasla yüzde 40’a kadar fazla performans gösteriyor

· Rakip ürünlere göre yüzde 10 daha az güç tüketimi ve yüzde 40 daha fazla çift duyarlı işlem performansı sağlıyor.

· Endüstrideki 32GB ultra-hızlı GDDR5 belleğe sahip ilk kart üstü sunucu GPU’su olan AMD FirePro S9170, 320GB/s bellek bant aralığı için 512 bit bellek arayüzü sunuyor.

· 32GB GDDR5 bellek ile güçlendirilen AMD FirePro S9170; yüksek bellek gücü gerektiren uygulamaları hızlandırarak, büyük ve karmaşık işlem gerektiren işyüklerinin kolaylıkla üstesinden geliyor.

· Rakip grafik kartlarına göre yüzde 33 daha fazla belleğe sahip olan AMD FirePro S9170 GPU, bu sayede özellikle yüksek hacimli veriler ile çalışırken işyükü hızını ve duyarlılığını artırıyor.

2015 yılının üçüncü çeyreğinde raflarda yer alması beklenen AMD FirePro S9170 sunucu GPU’su, yüksek performanslı işlem faaliyetlerinin geliştirilmesi amacıyla OpenCL’nin son sürümünü, OpenMP ve OpenACC geliştirici araçlarını destekliyor.

Teknoloji Makaleleri