Cuma, Nisan 19, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Müşteri Odaklı Dönüşüm

[show_avatar email=42 align=center show_name=true show_biography=true avatar_size=93]

Ekosisteminde mücadele eden sanal organizmalar olan şirketler tek besin kaynakları olan “kar” için artık daha çetin savaşmalılar. Artan rekabet ,düşen fiyatlar ,bozulan karlılık ,kurumları ve dolayısıyla satıcıyı eldeki müşterisini daha dikkatli korumayı zorunlu kılıyor. Ne yazık ki artık bu çok zor . Zira müşteriler de patronlar ve/veya satıcılar kadar durumun farkında.Özel olmak ve satış fırsatları dışında da hatırlanmak isteyen ,yenilikçi fikirlerle önde olmayı arzulayan bu yeni müşteri profilini klasik CRM sistemleriyle tanımlamak neredeyse imkansız.

Sınırlı iş gücü, Sınırsız potansiyel…

Güncellenen pazar dinamiklerinde  yönetim “SİZİN” müşterinizde!

Ürünlerinizi bilen ve bağlılık oluşturmuş,karlılık hedeflerinize gerçekten katkı sağlayacak bu müşteri profili artık yeni patronunuz.

Yönetim duayenlerinde Jeffrey J. Fox  bir şirketin en önemli değerinin müşteri olduğunu  olduğunu söylüyor.Rekabet gerçeği burada başlıyor  “Müşteri yoksa şirket de yoktur” . Yönetilmesi ve devamlığının sağlanması zor olan yegane kaynak için yıldız satıcılara ihtiyaç duyulması kaçınılmaz .

ACI veya TATLI – Pazar Gerçekleri !

·         Yıldız satıcılar az bulunur, ancak doğuştan yıldız satıcı olunmaz ,

·         Rakipleriniz de yıldızların peşinde , iyi satıcılar pahalıdır,

·         Satış süreci pahalıdır ,satış süreci en büyük israf kalemi olabilir

    Bu gün bir satıcının  müşteri ziyareti başına ortalama maliyetinin :

·         İlaç ,kimya ve medikal sektöründe 11 Usd,

·         Bilişim , telekominikasyon sektöründe 8 Usd,

·         Hızlı tüketim sektöründe 6 Usd

öngörüldüğü düşünülürse ; kurumsal kaynakların sadece süreç verimliliği için yapılan eğitimlere, kurumsal kullanım için verilen telefon ve diğer donanımlara aktarılmasıyla kurumların yatırımlarını koruması  ya da karlılıklarını arttırması çok zor. Bu noktada bu kurumlara tedarikçilik yapan bilişim sektörü firmalarının da sunmaya alışkın oldukları “Donanım Odaklı” yaklaşımdan kopmaları ve “Çözüm Odaklı” değişime girmeleri gerekiyor .

Halihazırda değişecek ve değişen 3 grup bulunuyor:

1.       Müşteri  = Değişti

2.       Satış Odaklı Kuruluş = Değişim içinde

3.       Donanım odaklı tedarikçi-üretici = Değişim öncesinde

Bu yeni dinamiklerle değişen pazarda , donanım üreticisi yeni bir kimliğe bürünerek değişim sürecini hızlandırmalı .Yazının başından itibaren anlatılan rekabete ilişkin koşullar elbette IT sektörü üreticileri içinde geçerli .Dolayısıyla müşteri ihtiyacı bu kadar ortadayken , gerekli iş ortaklıkları ve(ya) satın almalarla “Çözüm Sunucu” haline gelmeli ve müşterinin butik talebini gidermeliler.

Detaylı  ,  profesyonel   müşteri analizi ve seleksiyonu ,ayrıntılı müşteri profili gibi klasik CRM uygulamalarının yanısıra ,satıcının online verimliliği ve hatta uzaktan yönetimi gibi yeni kavramlar artık kurumların var olmasının ve büyümesinin yegane yolu olarak görünmektedir.

“ÇÖZÜM”

Mobil cihazlar, geniş bant aralığı sağlayan mobil operatörler ve başarılı bir MDM (Mobile Device Management) yazılımıyla çalışan ve kurumsal yazılımları da içeren paketin adı.

·         Verinin müşterinin yanına ulaşmadan işlenmeye başlandığı ,

·         Tanıtımın veya çözümün  interaktif olarak zenginleştirilmiş içerikle yapılabileceği ,

·         Konum servislerinin aktif olarak kullanımıyla her satıcının satış sürecindeki kayıplarının yönetilebileceği ,

·         Görüntü log’ları ile tespit,

·         Online uzak iş emirleri ile kolay yönetim,

·         Anında müşteri konum bilgilerinin sağlanabilmesi sayesinde verimlilik,

·          Tüm kurumsal kaynakların optimum düzeyde kullanılacağı yeni bir savaş düzeni ,

gibi bir çok (özelleştirilebilir) unsuru içeren bir paket.

Üstelik bu süreç içinde  çalışanlar kurumsal verilerin güvenliğini riske atmadan,  paket donanımının bütün özelliklerini kendilerine ayrılmış kişisel bölümde kullanabilir ve bu yeni donanımı halihazırda kullandıkları diğer donanımlar yerine hayatlarının bir parçası haline getirebilirler. Dolayısıyla satıcı açısından sosyal hayatında zaten temas ettiği bu dijital dönüşüm rahatlıkla içselleştirilebilir.

Özetle; dijital dünyanın rekabet ortamında ihtiyacınız olan 4 şey; Mobil donanım, Mobil veri, Mobil cihaz yönetimi ve sisteminizin tüm ülkede aksaksız çalışmasını sağlayacak  yaygın destek ağı.

Teknoloji Makaleleri