Salı, Nisan 23, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Giyilebilir Teknoloji Ürünlerinin İşlevlerinin Artması Gerekiyor

quadro_globaltechmagazineQuadro Genel Müdürü Serkan Gezici, giyilebilir teknoloji ürün grubunun henüz sınırlı sayıda tüketici tarafından bilindiğini söylüyor. Buna karşılık önümüzdeki dönemde bu teknolojinin yükselişinin önünde durmak mümkün olmayacak. Serkan Gezici ‘ye göre, giyilebilir teknolojiler konusunda üreticilerin ufku daha açık.

Giyilebilir teknoloji ürünlerine ilginin gün geçtikçe arttığı bir gerçek. Rakamlar da bunu doğruluyor.  Teknoloji araştırma ve danışmanlık firması International Data Corporation’ın (IDC) açıkladığı en yeni verilere göre, 2015 yılının 1. çeyreğinde 11,4 milyon giyilebilir teknoloji ürünü satıldı. 2014 yılının 1.ci çeyreğinde bu rakam, 3,4 milyon seviyesinde bulunuyordu. Yani, 4 kata varan bir artıştan söz ediyoruz.

Giyilebilir teknolojinin yükselişine ilişkin görüşlerini açıklayan Quadro Genel Müdürü Serkan Gezici,  bu teknolojinin henüz çok yeni ve teknoloji kullanıcılarının belki yüzde 7-8’lik bir kısmının bildiği bir ürün grubu olduğunu söylüyor. Serkan Gezici, bundan dolayı ilk yapılması gereken giyilebilir teknoloji ürünlerinin, ürün ve işlev olarak kullanıcı tarafından bilinirliğinin artırılması ve kullanıcıların hayatına hangi işlevleri ile ne gibi kolaylıklar sağladığının anlatılması gerektiğine dikkat çekiyor. Gezici ayrıca burada ikinci bir başlık olarak giyilebilir teknoloji ürünlerinin işlevlerinin artırılması gerektiğine değiniyor: “Bu konuda donanım olarak geliştirilmesi gerektiği gibi uygulamaların da geliştirilmesi gerekiyor. Özellikle uygulamaların geliştirilmesi eğitimden sağlığa, iletişimden askeri alandaki işlevleri çok daha fazla artıracaktır. Bu gelişim elbette süreç içerisinde olacak.

Birden fazla giyilebilir teknoloji ürününe sahip olacağız

Quadro Genel Müdürü Serkan Gezici,  giyilebilir teknolojilerin geleceğine dair görüşlerini de aktarıyor. Önümüzdeki birkaç yılda teknoloji kullanan herkesin birden fazla giyilebilir teknoloji ürününe sahip olacağını düşünen Gezici, “Önümüzdeki dönem, bulut teknolojisi, daha ufak mikroçipler ve organik çipler konusundaki çalışmaların gelişimi ile birlikte teknolojiyi ayrı bir ürün olarak taşımaktan vazgeçip, üzerimizde taşımak zorunda olduğumuz bir giysi veya aksesuar olarak taşımaya başlayabiliriz” açıklamasını yapıyor. Gezici ayrıca şu iddiada da bulunuyor: “Giyilebilir teknolojilerde donanım ve uygulamaların hızlı gelişimi ile birlikte birçok kişisel teknoloji ürününü ‘yutma’ ihtimali çok yüksek. Yani yakın bir gelecekte kullandığımız teknolojiyi üzerimizde taşıyor olacağız.”

Teknoloji Makaleleri