Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

CDO Turkey Danışma Kurulu Tansu Yeğen Başkanlığında Kuruldu

cdoturkey_globaltechmagazineSon dönemde yaptığı çalışmalarla, Türkiye’nin en önemli dijitalleşme platformlarından birisi haline gelen CDO Turkey, Danışma ve İcra Kurulu yapısını oluşturdu.

Dünya dijitalleşirken, dijital dönüşüm, tüm kurumsal şirketler için daha da önem kazanıyor.  Bu alana öncülük ve liderlik edecek yöneticiler yani CDO’ların (Chief Digital Officer-Dijital Dönüşüm Direktörleri) belirlenmesi, görev tanımlarının yapılması ve bu yeni oluşan pozisyonla ilgili farkındalık oluşturulması son derece önem taşıyor. CDO Turkey bu misyona hizmet etmek amacıyla Aralık 2014’da kurulan bir oluşum.

Kısa sürede ciddi bir katılımcı ve takipçi sayısına ulaşan CDO Turkey’nin Danışma ve İcra Kurulları atandı. Samsung Türkiye Başkan Yardımcısı Tansu Yeğen’in başkanlığını üstleneceği CDO Danışma Kurulu’nda, EuroCIO Yönetim Kurulu Üyesi ve TÜBİYAD Başkanı Ali Malaz, Amrop Türkiye Yönetici Ortağı Prof. Dr. Yeşim Toduk ve Mobil Anons Genel Müdürü Bülent Kutlu yer alıyor. Danışma Kurulu üyelerinden Bülent Kutlu aynı zamanda CDO Turkey İcra Kurulu Başkanı olarak görevlendirildi.

CDO Turkey Danışma Kurulu Başkanı Tansu Yeğen, CDO Turkey ile ilgili şu açıklamalarda bulundu: “CDO Turkey olarak 2020 yılına kadar Türkiye’de faaliyet gösteren her kurumsal şirkette, şirket yönetim kurulunda ya da şirket içerisinde genel müdür yardımcısı seviyesinde dijitalleşmeden sorumlu bir CDO (Chief Digital Officer / Dijital Dönüşüm Direktörü) olması misyonu ve vizyonu ile çalışmalarımızı yürüteceğiz.

CDO Turkey, Türkiye’nin Dijitalleşme yolculuğunda çok önemli bir rol üstleneceğinden, özel sektör ve kamunun desteğini alan, kamuya mal olan ve herkesi kucaklayan ortak bir platform olma hedefindeyiz. Danışma kurulundaki her bir arkadaşımız gönüllülük ilkesiyle aramızda. Samsung Türkiye olarak yapılanmaya destek veriyoruz ve tüm kurumsal şirketlerin de destek vermesini bekliyoruz. Dijitalleşme yolculuğunda destek olabilmek adına, tüm şirketlerle birebir temas kurmayı hedefliyoruz.”

CDO Turkey İcra Kurulu Başkanlığı’na getirilen Bülent Kutlu ise CDO Turkey olarak önümüzdeki dönem yapacakları çalışmalarla igili şunları söyledi:

“CDO Turkey olarak Aralık 2014’te kurulduktan sonra, kısa zamanda hızla yol aldığımızı söyleyebilirim. Şu an platformumuza 100’e yakın üst düzey yönetici katılım sağlamış durumda. İcra Kurulumuz 10 kişiden oluşuyor. Her bir İcra Kurulu üyemizin kendi üstlendikleri sorumluluk alanları bulunuyor. Zaman içerisinde etki alanlarını arttırarak genişleteceklerine inanıyorum. İK ve eğitim alanında ortak bir dil oluşturmanın yanı sıra şirket üst yönetimlerini bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyetleri de gerçekleştireceğiz.”

Teknoloji Makaleleri