Perşembe, Nisan 25, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Arttırdıkça Artan Paranoya Bilgi Güvenliği

vizyonarge_globaltechmagazineBilgi güvenliği için harcanan milyarlarca dolara rağmen bir türlü bitmeyen saldırılar ve ele geçirilen hayati bilgiler. Bu işler için çalışan insanlar ve harcanan zaman, kazananı olmayacak bir savaş için sürekli taktik geliştirme çabası gibi geliyor.

Teknolojiyle yaşayıp hayatı kolaylaştırmanın bedellerinden birisi de güvenlik sorunuyla yüzleşmek. Teknolojiyi daha da mahrem hale getirdikçe yaşanan örnekler ve kaybedince başa gelecekleri düşünmek kurumları güvenlik konusunda paranoyak hale getiriyor.

Hemen hemen kullandığımız her elektronik cihazın internete erişebilir durumda olması, bu paranoyanın bireysel kullanıcılara sıçramasına sebep oldu. Evdeki bazı cihazların internet üzerinden kontrol edilebilmesi, giyilebilir teknolojilerde oluşan açıklar, araçlarda tespit edilen açıklar bu paranoyayı körüklüyor. Çok yakın zamanda güvenlik araştırmacıları tarafından internet erişimi sağlanan araçların uzaktan kontrolünün sağlanabildiğinin ispatlanması tehlikenin boyutunu gözler önüne serdi.

Özellikle kurumlar için hızlı hareket kabiliyeti çok büyük önem arz ediyor. Ülkemizde siber güvenlik alanında çalışan firmalardan Vizyon ARGE yetkilileri tüm Ar-Ge kaynaklarını güvenlik ürünlerine yoğunlaştırdıklarını belirtiyor. Destek ve Operasyon Müdürü Salih Yılmaz’da güvenlik sorununun ciddi boyutlara ulaştığı günümüzde, ülke özelinde bir dünya markası oluşturmaya çalıştıklarını, sektörü ve ihtiyaçları çok yakından takip ederek ihtiyaçları birebir karşılayan ürünler ortaya koymaya çalıştıklarını belirtti.

Teknoloji Makaleleri