Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Türk Telekom Grubu Liderler Okulu’nun İlk Dönemine 40 Yönetici Katıldı

turktelekomgrup_globaltechmagazineTürk Telekom Grubu’nun kurum içinde sürdürülebilir ve kolektif liderlik kültürünü yaymak amacıyla hayata geçirdiği “Liderler Okulu” ilk yılını tamamladı. Türk Telekom Grubu’nda görev yapan müdürlere yönelik “Meydan Okuyanlar”, grup müdürlerine yönelik “Etki Yaratanlar” ve üst düzey yöneticilere yönelik “İlham Verenler” programlarıyla 3 ayrı grupta yürütülen Liderler Okulu’nun ilk dönemine 40 yönetici katıldı.

Türkiye’nin en büyük entegre telekomünikasyon şirketi Türk Telekom Grubu’nun sürdürülebilir ve kolektif liderlik vizyonunu kurum içinde pekiştirmek amacıyla kurduğu Liderler Okulu ilk mezunlarını verdi.

İstanbul Bilgi Üniversitesi ve Hay Grup Danışmanlık iş birliğiyle Türk Telekom Grubu’na özel tasarlanan Liderler Okulu, şirket yöneticilerini yeni liderlik kavramlarıyla tanıştırmayı, yeni neslin beklentilerine daha rahat adapte olmalarını sağlamayı ve teknoloji çağında hızla değişen koşullara uyumlarını güçlendirmeyi hedefliyor.

Bahattin Aydın: “Yeni dünyanın liderlik anlayışını kurum kültürü haline getirmeyi önemsiyoruz.”

Şirketlerin başarısında çalışanların liderlik yeteneğinin önemli bir yer tuttuğuna dikkat çeken Türk Telekom İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Bahattin Aydın, “İş dünyasının dinamikleri ve sektörümüzün gereklilikleri hızla değişiyor. Gelişen teknolojinin beraberinde getirdiği yeni alışkanlıklarla birlikte liderlerden beklentiler de değişti. Sektörün lideri olarak yolumuza devam ederken, bu yeni dünyaya hızlı uyum sağlamayı ve yenilikler konusundaki öncülüğümüzü sürdürülebilir kılmayı önemsiyoruz. Böyle bir ortamda başarıyı sürdürülebilir kılmak için bireysel liderlik yeteneğinin her kademeye yayılması, gelecek nesillere aktarılması, bu vizyonun kolektif bir kültüre dönüşmesi gerekiyor” dedi.

Bu vizyon ve yaklaşımla, Hay Grup Danışmanlık ve İstanbul Bilgi Üniversitesi iş birliğiyle Liderler Okulu’nu kurduklarını ifade eden Aydın, “Tamamen kurumumuzun vizyon ve hedefleri doğrultusunda kurgulanmış olan Liderler Okulu’nun ilk dönemine 40 yöneticimiz katıldı. Yöneticilerimiz, eğitim sonunda yeni dünyanın liderlik anlayışını öğrenme ve uygulama fırsatı bularak kendilerini yeniden keşfederken, ilham veren bir tecrübe yaşadılar. Bu eğitimi tamamlayan liderler takımımızın, Türk Telekom Grubu’nu geleceğe taşıyacak yeni liderler yetiştireceğine inanıyoruz” şeklinde konuştu.

“Türk Telekom Grubu için en büyük yatırım insana yatırım”

İnsan kaynağına yapılan yatırıma büyük önem verdiklerinin altını çizen Aydın, “İçinde bulunduğumuz rekabet ortamında en önemli stratejilerden birinin insana odaklanmak olduğunun farkındayız. Bizim temel stratejimiz, insan odaklı bir kültürle rekabette fark yaratmak üzerine kurulu. Bu nedenle ilham veren, fark yaratan eğitimlere yatırım yapmayı önemsiyoruz” dedi.

Türk Telekom Grubu’nda görev yapan yöneticilerin katılımına açık olan Liderler Okulu’nda müdürlere yönelik “Meydan Okuyanlar” ile grup müdürlerine yönelik “Etki Yaratanlar” programı 14-16 gün, üst düzey yöneticilere yönelik “İlham Verenler” programı ise 5-7 günde tamamlanıyor.

Teknoloji Makaleleri