Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Dijitalleşmenin merkezindeki CDO’lar için organizasyon şeması belirlendi

cdoturkey cdo dijitalleşme globaltechmagazineGerçekleştirdiği çalışmalarla Türkiye’nin en önemli dijitalleşme platformlarından biri haline gelen, dijitalleşme yolunda kurumsal şirket yönetimlerinin CDO (Chief Digital Officer) pozisyonu konusunda farkındalığını artıran, şirketlerinin sürdürülebilir ve doğru dijital stratejilerine destek olan CDO Turkey İcra Kurulu, CDO organizasyon şemasını oluşturdu.

Dijitalleşen dünyanın kaçınılmaz bir parçası olan dijital dönüşüm anlayışı, tüm kurumsal şirketler için giderek daha fazla önem kazanıyor. Bu alana öncülük ve liderlik edecek yöneticiler olan CDO’ların (Chief Digital Officer-Dijital Dönüşüm Direktörleri) belirlenmesi, görev tanımlarının yapılması ve bu yeni oluşan pozisyonla ilgili farkındalık oluşturulması büyük önem taşıyor.

2020’de her şirkete bir CDO hedefiyle yola çıkan CDO Turkey, Bir CDO’ya bağlı ekiplerin neler olması gerektiğini belirledi.

Dijital Strateji, Dijital Pazarlama , Teknoloji

CDO Turkey İcra Kurulu Başkanı Bülent Kutlu, konuyla ilgili şu açıklamaları yaptı: “İcra Kurulu olarak yaptığımız en son toplantıda çalışmalarına bir süredir devam ettiğimiz CDO organizasyon şemasını son haline getirdik. CDO’ya bağlı bölümler ya da ağırlıkları sektörlere ya da şirketlere göre değişiklik gösterecektir. Bununla birlikte her sektöre referans olması bakımından yapılan bu çalışmanın önemli faydalar sağlayacağını düşünüyoruz.

Dijital Strateji, Dijital Pazarlama ve Teknoloji direktörlükleri ya da bölümleri CDO’lara bağlı ekiplerin temelini teşkil etmektedir. Bu bölümlere bağlı olarak İş Analizi ve Geliştirme, Dijital Pazarlama, Sosyal Medya Yönetimi, Müşteri Deneyimi ve CRM, Web, Mobil, Çağrı Merkezi, Büyük Veri Yönetimi, Nesnelerin Interneti, Uyum, Kontrol ve Süreç Yönetimi, Bütçe ve Raporlama aktiviteleri bir CDO’nun günlük yaşamının ayrılmaz parçaları olacaktır. ”

Yakın bir zamanda CDO’lar için oluşturduğumuz bu organizasyon yapısıyla ilgili detaylı bilgilendirmeleri yapmak üzere kurumsal şirketlerimizin üst düzeyleriyle bir araya gelmeyi planlamaktayız.”

Teknoloji Makaleleri