Cuma, Nisan 19, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

ASUS ZenFone 2 Bilgisayarın Gücünü Cebe Sığdırıyor

Zenfone2 AsusASUS’un amiral gemisi telefonu ZenFone 2’nin başarısını Benchmark testlerinde de gösteren 4GB RAM’i, oyun severlere kaliteden taviz vermeden kesintisiz oyun zevki yaşatıyor.

ASUS ZenFone akıllı telefon ailesinin amiral gemisi ve dünyanın ilk 4GB dinamik bellekli akıllı telefonu ZenFone 2, sunduğu performans ile ses getirmeye devam ediyor. ZenFone 2 sahipleri, 2,3 GHz’e varan Intel 64-bit Atom işlemcisinin yanı sıra telefonun sahip olduğu 4GB RAM sayesinde daha önce görmedikleri yeni deneyimler yaşıyor.

ZenFone 2, stabil olmayan performansa sahip akıllı telefonların sık sık takılma sorunu yaşattığı kullanıcıları, hızın ve performansın doruklarına taşıyor. Akıllı telefonlardaki en ağır işlemlerin dahi çok rahatlıkla üstesinden gelen ZenFone 2’in performansı yapılan testlerde de kendisini gösteriyor.

1 – Çoklu görev (multitasking) testi

Ayrı ayrı yapılan 4 AnTuTu Benchmark testlerinin tamamında ZenFone 2 en yüksek puanı alarak rakiplerini geride bırakıyor. Çoklu Görev testlerinde rakipleri ile karşılaştırıldığında daha başarılı olan ZenFone 2 özellikle işlemci ve RAM’e ağır yük bindiren gelişmiş 3D oyunlarda, oyun severlerin oyunları kesintisiz oynamalarına imkan tanıyor.  Testlerde aynı anda birden fazla yoğun içerikli oyun çalıştırıldı. Rakip telefonlarda üçüncü denemede oyunlar kendi kendine kapanırken ZenFone 2,  beş oyunu aynı anda takılmalar olmadan çalıştırma başarısı gösterdi.  Bu testte, arka planda üst üste 5 oyun oynanabiliyor ve hiçbir sorun çıkmadan gayet yumuşak geçişlerle farklı oyunlar veya uygulamalar açılabiliyor. Bu test ile mobil cihazlarında işlemci ve RAM’e yük bindiren kaliteli 3D oyunlar oynamayı seven oyuncular için Asus Zenfone 2’nin en başarılı telefon olduğu ortaya çıkıyor.

2 – FPS benchmark testi

Yapılan ikinci testte birden çok oyunun aynı anda rahatlıkla çalıştırılması dışında grafik kalitesinden taviz verilip verilmediği de incelendi. Toplamda 6 kez yapılan testte, ZenFone 2 ilk iki testte ikinci gelse de sonraki testlerin hepsinde birinci oluyor. Bunun nedeni ise rakip telefonların bir süre sonra CPU/GPU frekansını cihazın fazla ısınmasının önüne geçmek için otomatik olarak düşürmesi. Bu da uzun süre oyun oynayacak kişiler için büyük sorun yaratıyor. Ancak ZenFone 2 ile uzun süreli oyunlarda dahi mükemmel kalite korunuyor. Bu nedenle, ZenFone 2’nin CPU/GPU performansı da uzun süreli oyun oynayanlara kesintisiz oyun oynama fırsatı sunarak dikkatleri üzerine çekiyor. Ayrıca bu kadar güçlü performans sergilemesine karşın sahip olduğu BoostMaster hızlı şarj özelliği ile yalnızca 39 dakikada şarjının %60’ı dolan telefon bu açıdan da dikkatli üzerine çekiyor. Yapılan benchmark testlerinde yalnızca 5 dakika içerisinde yüzde 17 oranında şarj olarak en yakın rakibine açık ara fark atan Asus Zenfone 2, 15 dakika içerisinde ise yüzde 32 oranında şarj olarak yine birincilik koltuğuna oturuyor.

 

3 – Hız testi

Günümüz telefon kullanıcıları uygulamaları kullandıktan sonra genellikle uygulamalardan “tamamıyla” çıkmıyor. Ancak bu uygulamalar arka planda açık kalmaya devam ediyor. Bu gerçeği göz önüne alarak yapılan hız testinde toplamda 28 olmak üzere 14 uygulama 2 kez açıldı. İlk seferde bazı rakip telefonlar daha iyi performans gösterdi. Ancak uygulamaların ikinci turda aktifleştirilmesiyle bu telefonlar kısıtlı RAM kapasitesi nedeniyle sıralamada gerilere düşüyor. Sonraki turların hepsinde ZenFone 2 sahip olduğu 4GB RAM kapasitesi ile liderliği geri vermemek üzere devralıyor.

 

1.099 TL’den başlayan fiyatlarla

4GB RAM ve 2,3 GHz’e varan Intel 64-bit Atom işlemcisinin yanı sıra ZenFone 2; 4G/LTE bağlantı, çift SIM, kenarlarda yalnızca 3,9 mm kalınlığa ulaşan kıvrımlı gövde yapısı, olağanüstü keskin ve canlı görüntüler sunan 5,5 inç Full HD IPS ekranı, 403ppi piksel yoğunluğu ile performans ve zarafet tutkunlarını kendisine çekiyor.

 

ZenFone 2; Android 5.0 Lollipop yüklü ASUS ZenFone 2’nin 16GB (1,8 GHz işlemci), 32GB (2,3 GHz işlemci) ve 64GB (2,3 GHz işlemci)  depolamaya sahip modelleri ve cazibe kırmızısı, buzul grisi, saf altın renk seçenekleriyle uygun fiyatlarda kullanıcıların beğenisine sunuluyor:

 

ZenFone 2 (ZE551ML) 1,8 GHz/4GB 16GB ROM: 1.099 TL

ZenFone 2 (ZE551ML) 2,3 GHz/4GB 32GB ROM: 1.299 TL

ZenFone 2 (ZE551ML) 2,3 GHz/4GB 64GB ROM: 1.499 TL

Teknoloji Makaleleri