Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

HDS Türkiye Öncü Rolüyle Sektör Liderlerini Bir Araya Getirdi

HDS Hitachi Data SystemsVeri Depolama ve Yönetimi konusunda dünya devleri arasında yer alan Hitachi Data Systems, Türkiye’ye yaptığı yatırımları artırırken, sektördeki öncülüğüyle de her geçen gün adından söz ettirmeye devam ediyor.

Hitachi Data Sytems (HDS)’nin “Tranformation as a Service” adıyla düzenlediği ve iş ortaklarının da katıldığı etkinlikte sayısallaşan iş ortamlarında yaşanan dönüşüm ve HDS’nin bu süreçlerdeki teknolojik liderliği ele alındı. Türkiye’ye büyük bir önem vererek önemli yatırımlar yapmaya devam eden HDS, özellikle bağlantılı cihazlar ve bulut bilişimle birlikte oldukça önemli hale gelen veri depolama teknolojileriyle iş dünyasını dönüştürmeye devam ediyor.

HDS EMEA Ürün ve Çözümler Başkan Yardımcısı Steve Furniss ve HDS Türkiye Ülke Müdürü Serdar Sayar’ın katıldığı etkinlikte Sayısallaşma, Teknolojik Kümelenme, Mobilite, Bulut Bilişim ve Nesnelerin İnterneti dünyasında şirketlerin karşılaştığı dönüşüm gereksinimleri değerlendirildi. Şirketlerin bu dönüşüm sürecinde nasıl bir yol haritası izleyecekleri tartışıldı. Özellikle iş tanımlı bilişim teknolojilerine değinen EMEA Ürün ve Çözümler Başkan Yardımcısı Steve Furniss, bu sayede şirketlerin karlılığı artırmanın yanında maliyetleri düşürdüklerini ve tüketim modellerini değiştirirken iş yapış biçimlerini tekrardan inşa ettiklerini belirtti. Furniss, “Büyük Veri ve Nesnelerin İnterneti alanlarındaki Sosyal İnovasyon stratejimizle sonuca yönelik çözümler sunuyoruz. Toplumsal gelişmeyi sağlamak amacıyla küresel pazara sunduğumuz inovatif çözümlerle endüstri uzmanlığı ve teknolojiyi birleştiriyoruz. İleri veri depolama ve işleme teknolojileriyle hayatın her noktasına etki ediyoruz. HDS mühendisliği içeren çözümlerimizle şirketlerin dönüşüm yol haritası konusunda etkin rehberlik hizmetleri sunarak, yeni döneme en iyi şekilde adapte olabilmelerini sağlıyoruz.” şeklinde konuştu.

Hitachi Data Systems şirketleri geleceğe taşıyor

Yazılım tanımlı altyapılar günümüzün iş süreçlerini ve bilişim altyapılarını dönüştüren en önemli kavramlar arasında yer alıyor. HDS, sanallaştırma teknolojisiyle birlikte sunulan sanal depolama platformlarıyla orta seviye işletmelerden büyük kurumsal yapılara kadar hizmet verebiliyor.

Etkinlikte söz alan HDS Türkiye Ülke Müdürü Serdar Sayar ise şunları söyledi:

“Günümüzde bilişim altyapılarının rolü giderek değişiyor. Bilgi teknolojileri git gide daha kritik bir konumda şekilleniyor. Bulut bilişim, mobilite, büyük veri ve hatta sosyal medya uygulamaları iş süreçlerinde verinin yönetilmesi, anlamlandırılması, içeriğin yönetilmesi, arşivlenmesi, saklanması ve depolanması konularında ciddi ihtiyaçlar doğuruyor. İhtiyaçların doğru analiz edilerek, bunlara ait ekonomik tercihlerin doğru olarak ortaya konulması ve planlanması konusunda kurumlara özel çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Bu sayede HDS olarak sunduğumuz inovatif çözümlerle şirketlerin sayısal dönüşümlerini hızlandırarak karlılık, maliyetlerin düşürülmesi ve iş süreçlerindeki risklerin azaltılması konularında itici bir güç oluşturuyoruz.”

Teknoloji Makaleleri