Cumartesi, Nisan 27, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Kaspersky Lab’den Mac Kullanan Şirketler için Güvenlik Çözümü

kaspersky globaltechmagazineKaspersky Lab, Kaspersky Endpoint Security for Mac çözümünün yeni sürümünü sunuyor. Çözüm, tek bir konsoldan, yani Kaspersky Security Center’dan yönetilebilen Kaspersky Endpoint Security for Business paketinin bir parçası olarak kullanılabilir olacak.

Mac İS halihazırda uç nokta pazarının dikkate değer bir oranını elinde bulunduruyor (yaklaşık %6) ve büyümeye devam ediyor, diğer yandan Mac’e özel zararlı yazılımların da sayısı da artıyor. Bir diğer yaygın trend ise heterojen ağların orta ölçekli ve kurumsal şirketler arasında geniş çapta kullanılıyor olması. Modern kurumlarda kullanılan platformların çeşitliliği (Windows, Mac, Linux ve diğer sanal ortamlar) BT ortamını ve değerli kurumsal verileri korumayı zorlaştırıyor. Buna ek olarak merkezi olmayan bilgi işlem, BT varlıklarının ve kurumsal verilerin güvenliğini sağlamayı daha da zor bir iş haline getiriyor.

Bu trendlere yanıt olarak Kaspersky Lab, Kaspersky Endpoint Security for Business paketini Kaspersky Endpoint Security 10 for Mac ile güncelledi. Yeni Kaspersky Endpoint Security for Mac, heterojen BT ortamlarını koruma ihtiyacı doğrultusunda tasarlanmış güçlü bir derin koruma, verimlilik ve sorunsuz yönetim kombinasyonu. Uygulanması ve kullanımı kolay geniş bir araç ve teknoloji yelpazesi sunuyor. Bu popüler kurumsal güvenlik çözümünün yeni sürümünde mevcut özellikler Mac sahiplerine yeni güvenlik avantajları sağlayacak.

Kaspersky Lab’ın Kaspersky Security Network’ü ile entegrasyon, kurumların, zararlı yazılımların ve diğer şüpheli faaliyetlerin hızlı bir şekilde belirlenmesinde bulut odaklı güvenlik zekasının avantajlarından faydalanmasına olanak tanıyacak.

Kaspersky Lab’ın Network Attack Blocker bileşeni şirket ağlarındaki şüpheli faaliyetleri izler ve şirketin BT uzmanlarının şüpheli bir davranış tespit edildiğinde sistemlerinin nasıl yanıt vereceğini önceden belirlemesine olanak tanır. Network Attack Blocker bileşeninin amacı, bağlantı noktası tarama, hizmet reddi saldırıları, ara bellek aşım saldırıları ve ağ üzerinde çalışan programlar ve hizmetlere karşı düzenlenen diğer uzak kötü niyetli eylemler dahil tüm ağ saldırılarını engellemektir.

Müşterileri ve çalışanlarını web tehditlerine karşı güvende tutmak için Kaspersky Lab, Kaspersky Endpoint Security for Mac çözümünü Web Protection ve Anti-phishing (Web Koruma ve Kimlik Avcılığı Önleme) teknolojisiyle tamamladı. Bu teknoloji tüm gelen ve giden trafiği tarar, sistem kaynaklarını etkilemeden zararlı komut dosyalarını engeller ve müşterilerinin, sahte (kimlik avcılığı) siteler aracılığıyla özel ve finansal bilgilerine erişim sağlamaya çalışan siber suçlularla yüzleşmesine yardımcı oluyor. Sonuç olarak Mac’e özel tehditlerden korunma seviyesinde bir yükselme gerçekleşiyor.

Kaspersky Lab Türkiye Ülke Müdürü Sertan Selçuk şunları söyledi: “Kaspersky Lab’da biz, ölçeği ve pazarına bakmadan her şirketin, derin ve çok katmanlı bir siber güvenlik koruması gerektiren benzersiz ve karmaşık bir altyapısı olduğuna inanıyoruz. Siber suçlular kurumsal ağa sızmak için ellerinden gelen her şeyi deneyecek olduğundan, kurumsal altyapının her bileşeni korunmalıdır. Farklı altyapılar ve platformlar için modern siber tehditlere karşı esnek ve çok katmanlı bir koruma sağlayan Kaspersky Endpoint Security for Business serimizi geliştirmemiz, Mac platformlar kullananlar dahil kurumların kendilerini korumalarını kolaylaştıracaktır. Bu yaklaşımın müşterilerimizin siber güvenlikten endişe etmek zorunda kalmadan işlerini geliştirmeye konsantre olmalarını sağlayacağına inanıyoruz.”

Teknoloji Makaleleri