Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Vodafone Discover Genç Yetenek Programı ile 40 Genci Daha Bünyesine Kattı

vodafone globaltechmagazineVodafone, vizyonu doğrultusunda Türkiye’nin dijital dönüşümüne liderlik etme potasiyeli taşıyan gençlere Discover Genç Yetenek Programı kapsamında önemli kariyer fırsatları sunmaya devam ediyor. “Geleceğin liderleri”ni keşfetmek amacıyla 2008 yılından bu yana aralıksız olarak sürdürülen Discover Genç Yetenek Programı ile 40 yeni mezun genç daha Vodafone ailesine katıldı. Discover Genç Yetenek Programı, yeni mezun gençlere, telekomünikasyon sektörünün hızlı, rekabetçi, eğlenceli ve limitleri zorlayan dünyasına adım atarken, global bir firmada çok yönlü deneyim kazanma fırsatı sunuyor.

“Genç yetenek alım sayımızı iki katına çıkardık”

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Pınar Kalay, konu ile ilgili şunları söyledi: “Vodafone Türkiye olarak, kendi alanında en iyilerin çalıştığı işyeri olma hedefimizle yeni mezun alımlarına büyük önem veriyoruz. Discover Genç Yetenek Programı, işe alımlarımızın önemli bir bölümünü oluşturuyor. Kendi liderlerimizi yetiştirdiğimiz bu program sayesinde, genç yeteneklerimize akademik hayatın hemen ardından iş dünyasında tecrübe kazanmaları için fırsat tanıyoruz. Böylece, gelecekte Vodafone’un liderlik ekibinde görev almasını beklediğimiz, bu amaçla yoğun bir eğitim ve gelişim yatırımı yaptığımız genç yetenekleri Vodafone Türkiye ailesine dahil ediyoruz. Bu yıl geçtiğimiz yılın iki katı sayıda yeni mezun gencimizi bünyemize kattık.”

Yurtdışında çalışma fırsatı

Yeni mezun genç yeteneklere, sadece Discover’ların katılma hakkı olan ve Vodafone’un farklı bir ülkesinde 2 yıl çalışma imkânı tanıyan Columbus Programı ile uluslararası ve proje bazlı iş deneyimi edinme fırsatı da sunuluyor. Ayrıca yeni mezunlar, dünya üzerinde tüm Vodafone ülkelerindeki Discover’ları sosyal bir ağ üzerinde biraraya getiren “Vodafone Circle” ile 24 ülkede çalışan 1.722 Discover ile anlık olarak iletişime geçme, deneyim paylaşma, destek alma ve sosyalleşme olanağı sağlayabiliyor. Böylece Discover’lar, geniş bir coğrafyada çalışma, telekomünikasyon sektöründe farklı pazarları deneyimleme, kültürel ve kurumsal çeşitliliği yüksek bir ortamda çalışma imkânı bulabiliyor.

Bölüm seçimi bir yılın sonunda

4 haftalık oryantasyon sürecinden sonra Discover’lar,Vodafone mağazalarından çağrı merkezine ve şebeke sahalarına kadar uzanan farklı lokasyon ve noktalarda deneyim kazanarak organizasyonu uçtan uca tanıma imkânı bulacak. Vodafone yöneticilerinden mentorluk desteği ve kişiye özel kariyer danışmanlığı hizmetinden yararlanacak olan Discover’lar, Temmuz 2016 itibariyle sürekli olarak çalışacakları pozisyonlarda görevlerine başlayacak.

Ardından, Discover’lara özel olarak tasarlanan ve bir yıl süresince devam eden “Discover Gelişim Programı”na dahil olacak genç yetenekler; eğitim, çalıştay, grup çalışması ve seminerlere katılarak, bireysel yetkinliklerini geliştirecek pek çok farklı konuda teorik ve pratik eğitim alacak. Yeni Discover’lar ayrıca, özel etkinlikler sayesinde, sayıları 170’i aşan Discover Genç Yetenek Programı mezunun deneyimlerinden yararlanabilecek.

Her yıl yaklaşık 7 bin genç başvuruyor

Discover Genç Yetenek Programı’na her yıl yaklaşık 7 bin genç başvuruyor. Vodafone Discover Genç Yetenek Programı’na başvurular www.kariyer.net üzerinden alınıyor ve adaylar beş farklı aşamadan oluşan bir değerlendirme sürecine dahil oluyorlar. Programa yönelik seçme yerleştirme süreci ise mayıs ayında tamamlanıyor. Discover Genç Yetenek Programı’na başvurmak isteyen adayların, üniversite son sınıf öğrencisi ya da maksimum bir yıl tam zamanlı iş tecrübesine sahip yeni mezunlar olması ve iyi derecede İngilizce bilmesi gerekiyor. Adayların, Vodafone’un online sınavlarını, değerlendirme merkezi süreçlerini ve mülakatlarını başarıyla tamamlamış olması gerekiyor. Tüm değerlendirme ve seçme sürecini başarıyla tamamlayan adaylar Vodafone ailesinin bir parçası oluyor.

Teknoloji Makaleleri